پنج‌شنبه 8 آذر 1403

معرفی تیم‌های جام جهانی 2022| مکزیک؛ پایان یک ناکامی 36 ساله؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
معرفی تیم‌های جام جهانی 2022| مکزیک؛ پایان یک ناکامی 36 ساله؟

شاگردان خراردو مارتینو با یک هدف بزرگ در جام جهانی قطر حضور پیدا می‌کنند؛ پایان دادن به بیش از سه دهه ناکامی در مسیر صعود به مرحله یک چهارم نهایی.

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در منطقه آمریکای شمالی و مرکزی و حوزه دریای کارائیب، هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که از مکزیک بزرگتر و پرافتخارتر است. از این رو حضور در جام جهانی برای مکزیک نه تنها یک امر عادی، بلکه یک الزام بوده است. آزتک‌ها یکی از میهمان‌های همیشگی جام جهانی بوده‌اند. آنها در 16 دوره از 21 دوره قبلی جام جهانی حضور داشته‌اند. آنها تنها 5 بار در این رویداد شرکت نکردند که سه بار آن موفق به صعود نشدند (1934، 1974 و 1982) و در دو مورد بعدی به میل خود از حضور در این رقابت‌ها انصراف دادند و سپس محروم شدند (به ترتیب سال‌های 1938 و 1990). موفقیت‌های این کشور اما غیرعادی نیست. در مکزیک برخلاف همسایه شمالی‌اش مهمترین ورزش، فوتبال است و مانند بسیاری دیگر از کشورهای قاره آمریکا، دویدن دنبال توپ جزو اولین کارهایی است که پسر بچه‌های مکزیکی می آموزند.

معرفی تیم‌های جام جهانی 2022| آرژانتین؛ مدعی جدی و امیدوار به هت‌تریک قهرمانی وضعیت آزتک‌ها در جام جهانی 2022

مکزیک که به خاطر رنگ‌بندی پیراهنش علاوه بر آزتک‌ها با لقب «ال‌تری» نیز شناخته می‌شود، در حالی به قطر می‌آید که اکنون در رده سیزدهم رنکینگ فیفا قرار دارد. با کسب 11 قهرمانی در 24 حضورش در جام ملت‌های کونکاکاف یا همان گلدکاپ، مکزیک پرافتخارترین تیم منطقه آمریکای شمالی محسوب می‌شود. در جام جهانی اما آزتک‌ها هرگز نتوانسته‌اند از مرحله یک چهارم نهایی بالاتر بروند که آخرین بار این اتفاق سال 1986 رخ داد. شاگردان خراردو مارتینس اگرچه در مسیر صعود به جام جهانی 2022 با مشکلاتی مواجه شدند اما در نهایت هم‌امتیاز با کانادا و تنها به دلیل تفاضل گل کمتر نسبت به این تیم در رده دوم به کار خود در جدول رده‌بندی بازی‌ها پایان دادند و به صورت مستقیم به جام جهانی راه پیدا کردند.

مکزیک در جام جهانی 2022 در گروه C با رقبایی مانند آرژانتین، عربستان و لهستان همگروه شده است که در میان آنها تنها آرژانتین جایگاه بالاتری نسبت به آزتک‌ها در رده‌بندی فیفا دارد. با در نظر گرفتن این موضوع و البته ستاره‌هایی که زیر نظر تاتا مارتینو توپ می‌زنند - از مکزیک انتظار می‌رود که حداقل به عنوان تیم دوم گروه به مرحله بعدی راه پیدا کند. اکثر بازیکنان تیم ملی مکزیک در باشگاه‌های داخلی توپ می‌زنند اما این تیم لژیونرهای شاغل در اروپا هم کم ندارد. خورخه سانچس و ادسون آلوارس در آژاکس، اریک گوتیرس در آیندهون، آندرس گواردادو در رئال بتیس، رائول خیمنس در در ولورهمپتون، خسوس مانوئل کورونا در سویا و اروینگ لوسانو در ناپولی سرشناس‌ترین بازیکنان مکزیکی شاغل در لیگ‌های اروپایی هستند.

تاریخچه تیم ملی مکزیک

فوتبال برای اولین بار در اوایل قرن بیستم و به لطف مهاجران اروپایی به خصوص معدنچیان شهر کورنوال انگلیس به مکزیکی‌ها معرفی شد. مهاجران اسپانیایی که به دلیل وقوع جنگ در کشورشان از آنجا فرار کرده بودند؛ در سروسامان دادن به فوتبال مکزیک کمک زیادی کردند. سال 1927 مکزیک به‌طور رسمی فدارسیون فوتبالش را افتتاح و یک سال بعد از آن در المپیک تابستانی سال 1928 شرکت کرد. تیم ملی مکزیک در طول تاریخ فراز و نشیب‌های زیادی داشته اما همواره یکی از بزرگان فوتبال جهان و بدون شک قدرت اول فوتبال منطقه کونکاکاف بوده است. در تاریخ تیمی که از ماه ژانویه سال 2019 هدایتش به خراردو مارتینو سپرده شده، آندرس گواردادوی 36 ساله با 177 بازی ملی که اولین آن سال 2005 بود، رکورددار بیشترین حضور است و شرکت در جام جهانی نیز به کاپیتان حال حاضر آزتک‌ها این فرصت را خواهد داد که رکوردش را ارتقا دهد.

بهترین گلزن تاریخ تیم ملی مکزیک خاویر هرناندس ملقب به چیچاریتو است که تاتا مارتینو از سال 2019 او را به این تیم دعوت نکرده است؛ البته با توجه به عملکرد خوب این بازیکن در تیم لس‌آنجلس گلکسی طی یک سال اخیر و در عین حال مشکلاتی که خط حمله مکزیک در بازی‌های اخیرش داشته، باید دید که مارتینو سرانجام به ستاره سابق منچستریونایتد و رئال مادرید فرصتی دوباره برای حضور در تیم ملی کشورش خواهد داد یا نه.

در تاریخ کادر فنی تیم ملی مکزیک که مربیان بزرگی در آن حضور داشته‌اند، نام دو مربی بیش از سایرین برجسته شده؛ یکی از آنها بورا میلوتینوویچ است و دیگری خاویر دلاتوره. این دو نفر مربیانی بودند که مکزیک زیر نظر آنها بهترین نتایجش را در جام جهانی کسب کرد و به یک چهارم نهایی رسید؛ البته مکزیک مربیان بزرگ دیگری مانند خاویر آگیره، ایگناسیو تریس و رائول کاردناس هم داشته است.

افتخارات و دستاوردها

تیم ملی مکزیک بیشترین تعداد قهرمانی را در جام ملت‌های کونکاکاف را دارد. این تیم 11 بار فاتح مهمترین رویداد فوتبالی در آمریکای شمالی و مرکزی شده است و علاوه بر آن قهرمانی درجام کنفدراسیون‌های سال 1999، هم در کارنامه دارد. آخرین افتخار ثبت شده در کارنامه مکزیکی‌ها اما به سال 2019 برمی‌گردد که فاتح رقابت‌های گلدکاپ شدند.

ال‌تری در جام جهانی 2018 جزو تیم‌هایی بود که از مرحله گروهی صعود کردند، همان دستاوردی که در 6 حضور قبلی‌شان در این رقابت‌ها کسب کردند. آخرین باری که مکزیک از مرحله یک شانزدهم نهایی فراتر رفت، سال 1986 بود که خودش میزبان مسابقات بود و در جمع 8 تیم برتر جام قرار گرفت. در واقع مکزیک در هر دو موردی که از مرحله یک هشتم نهایی بالاتر رفت، خودش میزبان بوده است. این کشور 4 سال دیگر هم در کنار آمریکا و کانادا میزبان جام جهانی خواهد بود. باید دید که امسال ازتک‌ها خواهند توانست طلسم 36 ساله‌شان برای بازگشت به مرحله یک چهارم نهایی را بشکنند یا نه.

معرفی تیم‌های جام جهانی 2022| مکزیک؛ پایان یک ناکامی 36 ساله؟ 2