جمعه 11 آبان 1403

معرفی 11 اندیشکده برتر ارائه دهنده بسته‌های سیاستی در جشنواره شهید چمران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
معرفی 11 اندیشکده برتر ارائه دهنده بسته‌های سیاستی در جشنواره شهید چمران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور با همکاری معاونت برنامه‌ریزی و مالی این سازمان جشنواره شهید چمران را به صورت حضوری و وبیناری برگزار کرد. در این جشنواره محصولات و بسته‌های سیاستی اندیشکده‌ها و گروه‌های علمی مساله محور در حوزه معاونت پژوهش و فناوری با حضورروسای بسیج اساتید استان‌ها، معاونین پژوهش و فناوری مراکز استانی و دفاتر هماهنگی،...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور با همکاری معاونت برنامه‌ریزی و مالی این سازمان جشنواره شهید چمران را به صورت حضوری و وبیناری برگزار کرد. در این جشنواره محصولات و بسته‌های سیاستی اندیشکده‌ها و گروه‌های علمی مساله محور در حوزه معاونت پژوهش و فناوری با حضورروسای بسیج اساتید استان‌ها، معاونین پژوهش و فناوری مراکز استانی و دفاتر هماهنگی، مدیران و اعضای اندیشگاه و اندیشکده‌های نهضت استادی بسیج ارائه شده و از 11 اندیشکده برتر تقدیر شد.

در این مراسم محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور، محمدرضا ابن‌الدین حمیدی قائم مقام سازمان بسیج اساتید، وحید آرایی معاون پژوهش و فناوری این سازمان و برخی روسای اندیشکده‌های برتر سخنرانی کردند. محمدرضا ابن‌الدین حمیدی قائم مقام سازمان بسیج اساتید کشور در این مراسم بر ضرورت نقش آفرینی استادان بسیجی در صحنه علمی تاکید کرده و گفت: اگر استاد بسیجی برای کمک به مردم به شکل فیزیکی وارد عمل شود مانعی ندارد، اما مساله آنست که نباید نسبت به علم و تخصص وی تبذیر صورت گیرد.

وی افزود: برای اینکه از علم در جهت منافع کشور استفاده کنیم باید در نظام حکمرانی کشور مداخله کارآمد و موثر و مثبت انجام دهیم. گروه‌های مساله محور و اندیشکده‌های نهضت استادی بسیج و با ادبیات قدیمی‌تر پژوهشکده‌ها و نیز هیات‌های اندیشه ورز و گروه‌های علمی و همه عناوینی که در بسیج اساتید برای استفاده از ظرفیت‌های علمی استادان تعریف شده‌اند، حامل یک پیام هستند و آن این است که استاد بسیجی باید در ارتباط با تخصص خود و مشکلات زیست بوم خود به راه حل رسیده و مطالبه گر باشد.

ملاک ارزیابی اندیشکده‌ها، تعداد بسته‌های سیاستی ارائه شده برای حل مشکلات کشور است

ابن‌الدین حمیدی با اشاره به جایگاه مرجعیت علمی اساتید عنوان کرد: استادان خود باید مطالبه را تعریف کرده و راه حل ارائه نمایند چرا که اساتید جایگاه مرجعیت دارند. نقش مطالبه گری در بسیج به ویژه در سازمان بسیج اساتید بر محور موضوعات مطرح شده توسط خود اساتید صورت می‌گیرد. اکنون استفاده از توان علمی استادان برای حل مشکلات در دولت سیزدهم بیش از پیش جای خود را پیدا کرده و بنابراین امروز اگر از توان اساتید استفاده صحیح نشود، هم نسبت به علم اسراف کرده ایم و هم دچار تبذیر شده‌ایم.

وی عنوان کرد: در این جشنواره تلاش شده از استادان بسیجی دغدغه‌مند در اندیشکده‌هایی که در جهت مساله محوری حرکت می‌کنند، تقدیر شود. همچنین بنا داریم در 15 روز پایانی سال بودجه‌هایی را در اختیار اندیشکده‌های فعال قرار دهیم. لازم است در این مسیر همه استان‌ها نسبت به ارائه گزارش‌های مستند اقدام لازم را انجام دهند.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود ملاک ارزیابی اندیشکده‌ها را تعداد بسته‌های سیاستی ارائه شده برای حل مشکلات کشور عنوان کرده و شاخص‌های تشخیص توانمندی گروه‌های علمی مساله محور را میزان علمی بودن، حقیقی بودن و جلب مشارکت معرفی کرده و گفت: انتهای کار یک اندیشکده باید رسیدن به یک بسته سیاستی باشد که راه حل مشکلاتی را بیان کند و برای آن مطالبه‌گری نماید. مطالبه گری دردرجه اول بر عهده دستگاه و نهاد کار کرده در خصوص آن بسته سیاستی و بعد سازمان بسیج اساتید و نیز جلب مشارکت سایر اقشار است. بسیج اساتید با تمام ظرفیت و اعتبار خود از یافته‌های علمی استادان حمایت خواهد کرد. در این مسیر تهیه بیانیه سیاسی به جای ایجاد بسته سیاستی آفتی جدی است.

ابن‌الدین همچنین به برخی اقدامات انجام شده در بسیج اساتید برای تقویت اندیشکده‌ها اشاره کرد و از توافق صورت گرفته با وزارت علوم برای همکاری یک کارمند رسمی از دانشگاه با کانون بسیج اساتید آن دانشگاه و نیز توافق با ستاد کل نیروی مسلح برای گذراندن دوره خدمت وظیفه فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی در کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه‌ها و رفع برخی موانع مالی سخن گفت.

 کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی؛ نقشه راه معاونت پژوهش و فناوری نهضت استادی بسیج 

وحید آرایی معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشور نیز در این مراسم بیان کرد: نهضت استادی بسیج به عنوان یک تشکل نخبگانی و به عنوان یک تشکل حاکمیتی نقش مهمی را عهده دار است و با توجه به ظرفیت عظیمی که به واسطه شبکه نخبگانی خود دارد وظیفه سنگینی را نیز نسبت به سایر نهاد‌ها برعهده دارد و بنابراین نهضت استادی بسیج باید با همه توان خود در راستای اعتلای نظام گام بردارد. وی در ادامه به سند اعتلای راهبردی 10 ساله بسیج و ماموریت بسیج اساتید اشاره کرد و گفت: یکی از ابزار‌های مهم در راستای انجام ماموریت نهضت استادی برای دستیابی به مرجعیت علمی برای کمک و مشاوره به نهاد‌های قانونگذار، اندیشکده‌ها هستند که دستور‌العمل‌های لازم برای طرح اعتلای بسیج در این خصوص در حال تدوین نهایی است و در این مسیر از همه استان‌ها نیز خواسته شده ایده‌های خود را ارائه کنند. در سال آینده اقدامات ما بر اساس این طرح خواهد بود.

وی همچنین به موضوع طرح کمک به ارتقای نظام حکمرانی کشور که در دستور کار این سازمان قرار دارد اشاره کرد و گفت: این طرح در سال آتی می‌تواند نقشه راه ما برای کمک به حل مسایل کشور باشد.

معاون پژوهش و فناوری سازمان بسیج اساتید کشوردر ادامه از اهداف برگزاری جشنواره شهید چمران سخن گفت و افزود: برای آنکه دستاورد‌های اندیشکده‌های نهضت استادی بسیج مورد توجه واقع شود، جشنواره شهید چمران با حمایت معاونت برنامه‌ریزی و مالی سازمان بسیج اساتید کشور برگزار شد و از همه استان‌ها خواسته شد بسته‌های سیاستی اندیشکده‌ها و کار‌های برجسته صورت گرفته را معرفی کنند. پس از بررسی‌های انجام شده، 11 اندیشکده که توانستند در حوزه‌های ماموریتی خود بسته‌های سیاستی در عرصه استانی یا ملی ارائه کنند بررسی و احصا شد تا ضمن تقدیر از این دستاورد‌های علمی، گزارشی به دستگاه‌های اجرایی ارائه گردد و در پی آن در جهت اجرای محتوای سیاستی ارائه شده مطالبه گری صورت پذیرد.

آرایی در این مراسم همچنین از تلاش‌های خوب وحید صالحی که مسئولیت اندیشگاه سیاست پژوهی و هدایت و نظارت بر فعالیت اندیشکده‌های بسیج اساتید را برعهده دارد، تشکر کرد. تقدیر از 11 اندیشکده به دلیل ارائه بسته‌های سیاستی برتر

گفتنی است اندیشکده صنعت و معدن استان مرکزی با ارائه بسته سیاستی مرتبط با عناصر نادر خاک، اندیشکده کشاورزی استان مازندران به دلیل ارائه بسته سیاستی در ارتباط با تالاب میانکاله، اندیشکده استان البرز به دلیل ارائه بسته سیاستی بومی گرایی تولید، اندیشکده آمایش سرزمینی در چهارمحال و بختیاری با بسته سیاستی آمایش سرزمینی، اندیشکده استان خراسان جنوبی با ارائه بسته آمایش آموزش عالی، اندیشکده استان خوزستان با ارائه بسته سیاستی اشتغال، اندیشکده سبک زندگی استان قزوین با بسته سیاستی سبک زندگی اسلامی ایرانی، اندیشکده صنعت توریسم استان کهگیلویه و بویراحمد با ارائه بسته سیاستی توریست، اندیشکده گیاهان دارویی استان لرستان با ارائه بسته سیاستی گیاهان دارویی، اندیشکده کشاورزی استان هرمزگان به دلیل ارائه بسته سیاستی محیط زیست و کیفیت منابع طبیعی و اندیشکده آب استان اصفهان با ارائه بسته سیاستی برای رفع مشکل کم آبی اخیر این استان و استان یزد و ایجاد قرارگاه مرکزی آب، در این جشنواره به عنوان اندیشکده‌های برتر معرفی شده و از مسئولان آن‌ها تقدیر شد.