یک‌شنبه 4 آذر 1403

«مقام اسماعیل» روایتی از رزمنده مازندرانی که ناجی شهر حلب شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
«مقام اسماعیل» روایتی از رزمنده مازندرانی که ناجی شهر حلب شد

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا مراسم رونمایی کتاب «مقام اسماعیل» زندگی‌نامه داستانی شهید اسماعیل حیدری، شهید محور مقاومت، با حضور خانواده و جمعی از سرداران محور مقاومت و اهالی قلم در سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب برگزار شد.

جواد کامور بخشایش، نماینده انجمن پیشکسوتان سپاس درخصوص فعالیت‌های این انجمن گفت: انجمن پیشکسوتان سپاس به عنوان مجموعه‌ای مردم نهاد با چند هدف ایجاد شده است و با پیشینه‌ای 10 ساله در معرفی شهدای ایثار و شهادت قدم گذاشته و در این مسیر به‌خوبی پیش می‌رود. این انجمن چند رسالت دارد که اول تکریم خانواده شهدای اطلاعات و امنیت است و در این مسیر پیشگام هستند، چرا که این شهدا همیشه در گمنامی بوده‌اند. اهمیت دیگر این مجموعه نشر و انتشار زندگی شهدای امنیت و اطلاعات است. تدوین زندگی این شهدا که بخش اعظمش محرمانه است، کار آسانی نیست، اما شکر خدا این توفیق نصیب شده تا با نویسندگان مطرح کشور این آثار تدوین شود.

وی ضمن اشاره به این نکته که ژانر کتاب «مقام اسماعیل» فقط زندگی‌نامه داستانی نیست، بلکه دو روایت واقعی و داستانی مکمل هم در این کتاب پیش می‌روند، گفت: شهید اسماعیل حیدری از شهدای ویژه و نابغه در عرصه اطلاعات و امنیت است که در سال 92 در نبرد سوریه به عنوان نیروی مستشاری به شهادت رسید. او با داشتن مدرک فوق لیسانس از یک رشته خاص از دانشگاه امام حسین (ع)، در همان سال شهادت در دانشگاه تهران در رشته دیگری قبول شده بود که بعد از شهادتش این خبر به گوش خانواده می‌رسد.

اسماعیل مردانه جنگید

سردار امیر اشرفی، از پیشکسوتان مدافعان حرم و همرزم شهید اسماعیل حیدری، ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدا و حاج قاسم سلیمانی و شهید حیدری بیان کرد: حاج اسماعیل در جنگ ایران و عراق به درجه جانبازی رسید و بعد از آن وارد سپاه شد و خدمات زیادی را انجام داد. ایشان در محور مقاومت در زمینه سلاح، تخریب و... تجربه زیادی داشت و با سن بالایی که داشت، رزمی‌کار بسیار خوبی بود. ایشان در نماز جماعت همیشه حاضر بود و از خاطرات جبهه‌ها تعریف می‌کرد و با جوان‌ها رفاقت صمیمانه‌ای داشت. سال 91 در سوریه جنگ به اوج خود رسید و ایشان درخواست کرد تا به منطقه برود. پس از اعزام به حلب و با وجود محاصره آن منطقه برگشت. اسماعیل مردانه جنگید و برای پاکسازی منطقه با تکفیری‌ها مبارزه کرد.

حاج اسماعیل تاج افتخار شهادت را به ما داد

زهرا غلامی همسر شهید حیدری، در خصوص خلقیات و سبک زندگی این شهید عزیز گفت: زمانی که ازدواج کردیم، هر لحظه در تکاپو بود. به یاد دارم زمانی که مربی سلاح بود، با خلاقیتی که داشت سلاح طراحی می‌کرد. وقتی وارد پادگان شد، یک مربی 19 ساله بود و با سن کمی که داشت، مربی نمونه و قهاری بود. او بهترین مربی برای شاگردان و بهترین فرزند برای پدر و مادرشان بود. شهادتش برای دعای خیر پدر و مادرش بود. افتخارش فرزندان بودند و به خودش در این زمینه می‌بالید.

غلامی اشاره به شهادت همسرش کرد و افزود: آن زمان در آمل بودیم. بعدازظهر در خواب نفسم بالا نمی‌آمد. روز قبل شهادت حاج اسماعیل بود. انگار خدا می‌خواست ندایی بدهد تا به تهران برگردم. با پسرم به تهران برگشتیم. حاج اسماعیل مدام در تماس بود که مراقب ما باشد. با وجود اینکه سختی ندیدن او بسیار زیاد بود، اما حاج اسماعیل تاج افتخار شهادت را به ما داد و من به خود می‌بالم. به فرموده حاج قاسم که حرف ایشان دلگرمی و پشتوانه زندگی ما بود «خون شهید باعث شکسته شدن محاصره حلب شده است».

شهادت نورانیت و سمبل اصلی یک جامعه است

سردار رمضان رضایی ضمن گرامیداشت مقام شهدای مقاومت بیان کرد: خدمات شهید حیدری بسیار زیاد است. ایشان از قوی‌ترین اساتید استان مازندران بود و بنده افتخار آشنایی با ایشان را بیش از 30 سال دارم. ایشان علاوه بر حضور در نیروی قدس، در لشکر ویژه 25 کربلا نیز بود. خدمات ایشان را در یک کتاب نمی‌شود جا داد و صدها کتاب می‌توان درباره ایشان نوشت. کارهای ایشان به صورت شبانه‌روزی بود. آخرین مراسمی که ایشان را دعوت کردیم، در پادگان امام سخنرانی بسیارخوبی در جمع پرسنل را داشتند. بیشترین نقش کلیدی شهید حیدری را خانواده ایشان داشتند.

سردار محمد معصومی، از همرزمان دفاع مقدس و دفاع از حرم، در این مراسم گفت: شهدا شهید می‌شوند تا به ما بفهمانند شهادت نورانیت و سمبل اصلی یک جامعه است. برای آرامش و زیستن در جامعه خون‌هایی ریخته شده تا به امنیت برسیم. شهید حیدری نیرویی برجسته و باذکاوت و باهوش و با دانش بود که در همه زمینه‌ها تخصص داشت. زبان عربی را خوب می‌دانست و بسیار مسلط بود. مربیان ما در نیروی قدس باید زبان دومی را بلد بودند تا فرهنگ انقلاب اسلامی را منتقل کنند. این افراد به عنوان حمایت‌کننده جمهوری اسلامی همیشه آماده‌اند. حاج اسماعیل ایثار بسیاری داشت و وقت خود را هدر نمی‌داد و کلاس‌های فوق برنامه می‌گذاشت. اخلاق خوب و چهره همیشه خندان او از ویژگی‌های دیگر اوست.

نمی از دریا

علی رستمی، نویسنده کتاب بیان کرد: در آخرین روزهای نگاشتن کتاب بود که صوتی را از سخنان حاج قاسم درباره شهید حیدری از همسر شهید گرفتم که باعث افتخار من است که مخاطب این جمله ایشان قرار گرفتم: «هنری می‌خواهد در نگارش که خون یک مرد مازندرانی از هزاران کیلومتر بیاید و محور آزادی حلب شود.»

رستمی ادامه داد: وقتی پیشنهاد نوشتن این کتاب به بنده شد، محدودیت در تعداد صفحه، مصاحبه و ضبط داشتم و با موانع و محدودیت‌هایی مواجه بودم، اما نمی از دریا را به عهده گرفتم که نشان دهم.

رستمی با اشاره به مشکلات حین کار گفت: دسترسی به منابع اطلاعاتی و مصاحبه‌ها آسان نیست. از نظر من هم این کتاب ناقص است و نقص کتاب در این است که باید به مکان‌هایی که شهید رفته، بروم و قدم به قدم روزهای آخر او را بچشم. چندین بار به حلب و به قتلگاه شهید رفتم و شاهد گریه هم‌رزمان زیادی بودم. وقتی از سفر برگشتم با شهادت حاج قاسم روبه‌رو شدم.

نویسنده کتاب «مقام اسماعیل» در پایان افزود: کتاب با سفر من تغییر کرد و گویی کتاب را از نو نوشتم. این سفر بابرکت بود و رفتن به اماکن و سنگرهای محرمانه توفیق شد تا جبهه مقاومت به من اعتماد کند. سال 1399 بیشترین ایام را در شرق سوریه گذراندم و روی موضوع داعش بسیار مطالعه کردم. با دوستان بسیاری از نیروی فاطمیون، زینبیون و حیدرون حدود 60 ساعت مصاحبه کردم. از کتاب‌های تاثیرگذار و متفاوت حاصل مصاحبه من با شهید حسن عبدالله‌زاده معروف به حمزه است که طی 27 ساعت مصاحبه با ایشان تولید شد و در خرداد ماه امسال رونمایی خواهد شد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

قاسم سلیمانی

نمایشگاه کتاب

اسماعیل حیدری باشگاه خبرنگاران توانا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
«مقام اسماعیل» روایتی از رزمنده مازندرانی که ناجی شهر حلب شد 2
«مقام اسماعیل» روایتی از رزمنده مازندرانی که ناجی شهر حلب شد 3