مقایسه آمار عجیب مرگ بر اثر تصادف در ایران با آلمان و ترکیه
آلمان با بیش از 83 میلیون نفر جمعیت و دارا بودن بیش از 50 میلیون وسیله نقلیه ثبتشده، حدود 3200 مورد مرگ ناشی از سوانح ترافیکی داشته است، کشور ما با تعداد خودرو کمتر از آلمان سالانه حدود 17000 مرگ در سال دارد.
استاد اپیدمیولوژی و رییس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تلاش پلیس راهور ناجا برای عدم شماره گذاری خودروهای ناایمن، نه تنها یک اقدام و حرکت سازمانی نیست، بلکه مطالبهای عمومی است که پشتوانه علمی محکم دارد و مورد تایید جامعه علمی مرتبط با ایمنی راه در کشور و جهان است.
به گزارش ایرنا، حمید سوری پیرامون این موضوع که آیا مشکل، تعداد خودروها در کشور است و یا ایمنی خودروها؟ افزود: اخیرا بحثهایی در خصوص ارابههای مرگ در کشور مطرح هستند که طی چند دهه اخیر صدها هزار نفر از هموطنان را قربانی کردهاند. خودروهایی که نه تنها بخشنده نیستند بلکه با قساوت تمام جان کاربران بیگناه راه را نیز میگیرند.
وی افزود: بسیاری از کشورها با رویکرد بهداشتی به خصوص در مرحله پیش رخداد توانستهاند میزانهای مربوط را پیشگیری و کاهش دهند. برای مثال آلمان با بیش از 83 میلیون نفر جمعیت و دارا بودن بیش از 50 میلیون وسیله نقلیه ثبتشده، حدود 3200 مورد مرگ ناشی از سوانح ترافیکی داشته است، ترکیه نیز با داشتن جمعیتی در همان حدود و تعداد وسایل نقلیه حدود 21 میلیون، حدود 7300 مورد حادثه ترافیکی مرگبار داشته است. کشور ما با تعداد خودرو کمتر از آلمان و در حدود ترکیه و با جمعیتی مشابه، سالانه حدود 17000 مرگ در سال دارد.
سوری درخصوص نقش وسیله نقلیه در سوانح ترافیکی اظهار داشت: متاسفانه به اشتیاه برخی نقش وسیله نقلیه را در سوانح مرگبار ترافیکی حدود 5 درصد برآورد میکنند، که اگر برهمکنش خطر وسیله نقلیه، راه و خطای انسانی را محاسبه کنیم، خودروهای ایران مسبب مرگ حدود یک چهارم از هم میهنانمان در راهها هستند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: ایمنی خودرو بهعنوان عاملی مؤثر در پیشگیری حوادث به شکلی گسترده در حال افزایش است و مطالعات نشان دادهاند که این افزایش ایمنی میتواند در کاهش تعداد مرگ و مصدومیتهای وخیم ناشی از سوانح ترافیکی بسیار مؤثر باشد.
سوری گفت: ویژگیها و تجهیزاتی مانند سیستم کنترل الکترونیکی پایدار و سیستمهای پیشرفته ترمز مثالهایی از استانداردهای ایمنی خودرو هستند که میتوانند در پیشگیری از یک تصادف از چپ کردن تا کاهش شدت مصدومیت مؤثر باشند.
وی تصریح کرد: علیرغم این منافع بالقوه که توسط استانداردهای ایمنی شناختهشده بینالمللی تأیید شدهاند، نه تمامی خودروهای جدید و نه خودروهای در حال استفاده که نیازمند این وسایل هستند مجهز نمیشوند. هشت استاندارد از مجموعه استانداردهای ایمنی خودرو که توسط سازمان ملل اولویتبندی شده برای اجرا توسط کشور وجود دارد.
رییس مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان داشت: در سال 2015 دولت هندوستان اعلام کرد که بهکارگیری مقررات جدید، ازجمله استانداردهای سازمان ملل برای ضربههای وارده به کنار و جلوی خودرو، همچنین محافظت از عابران پیاده باید به کار بسته شود.
برای مدلهای جدید اتومبیل، استفاده از تست تصادف کناری و جلوی تا سال 2017 شکل گرفت و برای تمامی خودروهای جدید تا سال 2019 مقررات مربوط به محافظت از عابر پیاده در مدلهای جدید خودرو از اکتبر 2018 الزامی و برای تمامی اتومبیلها تا 2020 به کار بست. بهعلاوه خودروهای جدید نیاز به کیسه هوا به شکل استاندارد داشته و برای سرعت 80 کیلومتر در ساعت یا بیشتر داشتن سیستم هشداردهنده سرعت لازم است. بهانه هایی، چون بیکار شدن جمعی از کارکنان شرکتهای تولید خودرو داخلی نمیتواند به هیچ وجه دلیلی برای بی توجهی نسبت به ایمنی خودروها باشد.
وی در پایان گفت: تلاش پلیس راهور ناجا برای عدم شماره گذاری خودروهای ناایمن، نه تنها یک اقدام و حرکت سازمانی نیست، بلکه مطالبهای عمومی است که پشتوانه علمی محکم دارد و مورد تایید جامعه علمی مرتبط با ایمنی راه در کشور و جهان است.
از میان اخبار