مهرعلیزاده: در تنظیم برنامه ها عقل و عقلانیت باید پشت برنامه باشد و نه زور
یک کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که در تنظیم برنامه ها عقل و عقلانیت باید پشت برنامه باشد و نه زور.
به گزارش ایسنا، محسن مهرعلیزاده کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامهای تلویزیونی با تاکید بر اینکه ما به دنبال رئیس و مرئوسی نیستیم اظهار کرد: یکی از مشکلات کشور اینجاست که فکر کردیم که همیشه یک نفر باید ارباب باشد و به دیگری دستور دهد؛ حال آن فرد میتواند در هر سطحی از شهردار یک شهر کوچک تا رئیس یکی از قوا باشد. وی با تاکید بر اینکه جمهور یعنی مردم افزود: جمهوری اسلامی به معنای حکومت مردم بر مردم بر اساس اسلام است. 43 سال پیش وقتی انقلاب اسلامی پیروز شد و وقتی مردم پای صندوق رای آمدند به جمهوری اسلامی رای دادند، این بدان معناست که همه مردم باید در بررسی مسائل و تنظیم برنامهها مشارکت داشته باشند. در تنظیم برنامه ها عقل و عقلانیت باید پشت برنامه باشد و نه زور؛ همچنین دولت و دولت ها نمیتوانند و نباید همه بار اقتصادی، سیاسی و فرهنگی کشور را خود بکشند و احساس کنند که مردم تماشاگر هستند؛ نتیجه این شیوه چیزی میشود که میبینیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با وجود گذشت 43 سال از پسروزی انقلاب هنوز بحران آب در دو قدمی کشور است اما یک فکر اساسی در این زمینه نشده است؛ گفت: کارهایی از جمله سد سازی انجام شده اما آیا این میزان سد سازی و توجه به حفظ آب با الگوهای مصرف رها شده در همه زمینهها نسبتی دارد؟ هرگز! به همین دلیل نیز چندین سال است شاهد نگرانی مردم نسبت به دریاچههای ارومیه، بختگان و ورزنه و مناطق مختلف کشور هستیم. مهرعلیزاده با اشاره به اعمال قطعی برق طب روزهای اخیر خاطر نشان کرد: این روزها شاهد قطعی برق هستیم که واقعا خنده دار است؛ در زمان جنگ شاهد قطعی برق نوبتی بودیم چون تمام زیربناها در زمان جنگ از بین رفته بود اما امروز چه بهانه ای برای این موضوع است؟ یا ما ضعف ساختاری اصول مدیریتی داریم یا ضعف عملکردی.
وی با تاکید بر اینکه به حساب نیاوردن مردم یکی از مشکلات کشور است گفت: امروز بیش از 80 میلیون نفر زندگی میکنند اما بیش از 30 درصد بیکار تحصیل کرده داریم؛ این یعنی سوء مدیریت و عدم کفایت در اجرا.
وی اضافه کرد: از سویی دیگر در صنعت و تولید شاهدیم که همچنان یکسری بخشنامههای متناقض و متعارض وجود دارد و دست همه را بسته است؛ نتیجه این وضعیت تعطیلی بیش از 10 هزار شهرک صنعتی از 53 هزار شهرک صنعتی کشور میشود.
مهرعلیزاده ادامه داد: امروز در مجموع کل شرکت های صنعتی کشور با 40 درصد ظرفیت خود کار میکنند و 70 درصد ظرفیت معطل است و متعاقب آن کارگر، مهندس و کارمند بیکار و تولید متوقف شده است؛ از آن طرف دلار 4200 تومانی به بازار میریزیم تا یکسری بخشی از آن را بخورند و با بخشی دیگر از چین سنگ قبر، سنجاق قفلی، تسبیح و صلوات شمار وارد میکنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه در کشور برخی اعتقادی به علم مدیریت وجود ندارد، به برنامههای خود در حوزه مسکن اشاره و اظهار کرد: باید سرمایههای سرگردان را بجای ورود به بازار مسکن و خراب کاری در این حوزه، به سمت تولید هدایت کنیم؛ برای این کار باید جلوی واردات بی رویه و عرضه ارز دولتی را بگیریم و از سوی دیگر تعرفههای گمرکی را افزایش دهیم تا حجم سنگین نقدینگی از دوش مسکن برداشته شود و وارد صنعت که حوزهای مولد است، شود.
مهرعلیزاده در ادامه با انتقاد از عدم اجرای خصوصی سازی صحیح در کشور، گفت: در کشور آمدند خصوصی سازی کنند اما برخی سازمانها از جمله تامین اجتماعی وارد کار شدند و به اصطلاح مجموعههای خصولتی را ایجاد کردند.
وی با اشاره به وضعیت بازار سرمایه اظهار کرد: متاسفانه سال قبل دولت با تصمیم غلطی که امیدوارم نیت خیری پشت آن بوده باشد، کاری کرد که سهامداران بزرگ حقوقی سهام خود را به مردم عرضه کردند و با مکانیزمهایی ارزش سهام را بالا بردند، معلوم بود که این ارزش مثل حباب درحال باد کردن است و با یک شوک این حباب ترکید و مردم بیچاره شدند. حال دوباره دولت مجبور شد از صندوق توسعه پول بردارد و به جبران جسارت کاری که شده است تخصیص دهد.
ادامه دارد...