جمعه 5 بهمن 1403

مهرعلیزاده عنوان کرد: ارائه اختیارات تام اقتصادی به نیروهای بومی هر استان

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
مهرعلیزاده عنوان کرد: ارائه اختیارات تام اقتصادی به نیروهای بومی هر استان

محسن مهرعلیزاده با اشاره به برنامه‌ریزی اقتصادی برای هر استان کشور گفت: با استفاده از نیروهای جوان، فکری و اندیشمند خود استان، در بعد اقتصادی اختیارات تام به هر استان خواهیم داد.

محسن مهرعلیزاده در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم خوزستان که امروز (20 خردادماه) انجام شد، اظهار کرد: مشکلات امروز مشکلات اقتصادی، بیکاری جوانان، معیشت مردم و ناامیدی مردم و جوانان به آینده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: متاسفم از اینکه این کلمه را می‌گویم؛ کاش می‌گفتم کم‌امیدی، اما واقعیت این است که در طول حداقل 16 سال گذشته تا امروز، مردم با انتخاب‌ها و روی کار آمدن یک فرد و تیم جدید، توقع داشتند مشکلات برطرف شوند اما متاسفانه روز به روز نه تنها مشکلات حل نشدند بلکه به آن افزوده شد.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: من نمی‌خواهم سیاه‌نمایی کنم؛ همه ما در این کشور زندگی می‌کنیم و نمی‌توانیم امید را از مردم بگیریم. ایران و ایرانی بزرگ هستند.

وی افزود: خوزستان مهد تمدن دیرین هفت هزار ساله، زرخیز و منبع نفت و گاز است؛ 30 درصد آب جاری کشور در این استان است و هفت رودخانه عظیم دارد. مردم خوزستان سختکوش هستند و بعضا در دمای 45 درجه و بیشتر، به کشت و دامپروری می‌پردازند و اینها غیرت کاری است. اینکه در هوای گرم و با این غیرت، کار می‌کنند و برای کشور آبرو می‌سازند، دست آن کارگر و کشاورز را باید بوسید.

مهرعلیزاده گفت: هموطنان عزیز در کشور و استان خوزستان، شاید من را در موقعیت معاونت رئیس جمهور و رئیس سازمان تربیت بدنی به عنوان فردی ورزشی بشناسند اما از سال 1359 به بعد همواره به عنوان نیروی اقتصادی و صنعتی مشغول بوده‌ام. از 25 سالگی در شرکت سایپا به عنوان مهندس مشغول بودم. پس از آن به عنوان مدیریت فنی، تولید، بعد در سمت عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل بودم. پس از آن به عنوان مدیر، مسئولیت بهره‌برداری صنعت سنگین در خودروسازی را برعهده داشتم. ژاپن پس از جنگ جهانی دوم، تنها با تمرکز بر صنعت ماشین‌سازی و تجهیزات‌سازی موفق شد. اغلب ماشین‌آلات موجود در کارخانجات ما پیش از انقلاب یا از کشورهای آمریکایی یا از ژاپن بودند.

وی با اشاره به اقدامات خود در زمان تصدی‌گری چند مدیریت، بیان کرد: در دولت آقای رفسنجانی برای ایجاد منطقه آزاد کیش به عنوان مدیرعامل سازمان عمرانی کیش رفتم. کیش جزیرهای متروکه بود اما اکنون محل تردد کالا و صادرات است و منطقه‌ای تفریحی و اقتصادی و صنعتی است.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری افزود: در دولت آقای خاتمی نیز استاندار خراسان بزرگ بودم که 20 درصد خاک کشور و 10 درصد جمعیت را تشکیل می‌داد و استانی مرزی بود اما به لطف خدا، موفق عمل کردیم. پس از آن به عنوان مسئول سازمان تربیت بدنی منصوب شدم.

وی تصریح کرد: در دهه 60 با وجود محدودیت‌های بسیار، جنگ و درگیری‌ها، کارهای زیادی صورت گرفت. معیشت، مشکل داشت اما نه به شکل امروز. گوشت یخ‌زده را با کوپن دریافت می‌کردیم اما هر کسی تا حدی پروتئین دریافت می‌کرد. در عین حال مردم در جنگ حضور داشتند. شما مردم خوزستان درک صحیحی از شرایط اقتصادی آن زمان دارید.

مهرعلیزاده گفت: مشکل امروز کشور، معیشت است. البته مشکلات دیگری نیز داریم؛ بعضا فشارهای بی‌خودی به مردم می‌آورند یا جوانان را محدود می‌کنند. این تنگ‌نظری‌ها، در مسائل اجتماعی وجود دارند و اینها اجازه رشد را نمی‌دهند. به آن چیزهایی که باید توجه شود، نمی‌شود و به آن چیزهایی که نباید توجه کرد، توجه می‌شود.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: درصد عمده‌ای از دانشجویان دانشگاه شریف که متخصص و از تاپ‌ترین نیروها هستند، به دنبال رفتن به جاهای دیگر هستند. وقتی این مساله بیان می‌شود، برخی ناراحت می‌شوند و می‌گویند که فرار مغزها نیست بلکه مهاجرت نخبگان است.

وی گفت: کشور ما نیاز به برنامه‌ریزی و آبادانی دارد و ما نمی‌توانیم به خاطر پوشیدن لباس آستین کوتاه و شلوار جین، عده‌ای را از تحصیل باز بداریم و به جامعه فشار بیاوریم. البته کشور می‌تواند آباد شود.

مهرعلیزاده با اشاره به نرخ بیکاری در خوزستان بیان کرد: در استان خوزستان 25 درصد بیکاری وجود دارد؛ از جمعیت بیش از 4 میلیون و 800 هزار نفری خوزستان، یک میلیون و 280 هزار نفر بین 0 تا 14 ساله و جمعیت غیر فعال هستند و حدود 70 درصد جمعیت، فعال و کاری هستند اما شاهد بیکاری 25 درصدی هستیم.

وی افزود: درصد بالایی رشد تکدی‌گری نیز وجود دارد؛ واقعا شرم‌آور است که روی نفت باشیم و استان پر آبی داشته باشیم و از طرفی 25 درصد جمعیت جوان این استان، بیکار هستند.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری با بیان اینکه برخی از آمارها عجیب و غیر قابل باور است، افزود: به عنوان مثال میزان مهاجرت از خوزستان 10 درصد است درحالی که این استان روی زر و طلا و نفت نشسته است. از طرف دریا به جهان وصل است و هر امکانی برای رشد مهیا است. جمعیت خوزستان شامل حدود 2 میلیون نفر از قوم عرب، یک میلیون و 800 هزار نفر از قوم لر، 500 هزار دزفولی، 200 هزار شوشتری، 200 هزار بهبهانی و ترک‌های قشقایی و گلستانی پر از گل‌های زیبا در کنار یکدیگر هستند.

وی تصریح کرد: من مشکلات خوزستان را دسته‌بندی کرده‌ام؛ یکی از عمده ترین مشکلات خوزستان، بی‌آبی است با وجود اینکه پر آب‌ترین استان است. یعنی توجه نشده که در توزیع و کنترل آب، فکری شود تا مردم در مزارع خود دچار مشکل نشوند.

مهرعلیزاده افزود: اشخاصی که برنامه‌ریزی کرده‌اند، کار را بلد نبوده‌اند و بعضا مدیرانی، از جاهای دیگر آمده‌اند. البته مشکلی ندارد که یک مدیر توانمند، کار کند چون همه ایران سرای ما است. اما باید توجه شود که یک بومی، دلسوزی بیشتری دارد و فرهنگ مردم را می‌شناسد پس در وهله اول، اولویت را باید به مدیر داخلی داد.

وی گفت: چه وضعیت بدی درباره کشت و صنعت هفت تپه ایجاد شد؟ آن چه واگذاری بود انجام شد؟ اینها ناتوانی محض است که نتوان در جایی که آب هست و مردم از گذشته نیشکر تولید کرده‌اند، در یک اقدام ناشیانه شرکت فروخته شود، سوءاستفاده صورت گیرد و در نهایت، مساله امنیتی اجتماعی شود. این نشان‌دهنده ناتوانی است. مدیر توانمند، دلسوز و کارا باید وجود داشته باشد که این کار را انجام دهد.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تصریح کرد: در خصوص استخدام غیر بومیان در خوزستان، با وجود اینکه خوزستانی نیستم اما دلم می‌سوزد و درباره این قضیه شدیدا متعصب هستم. اگر رئیس جمهور شوم به هیچ عنوان اجاره نمی‌دهم نیروی غیربومی استخدام شود مگر در موارد خیلی ضروری که تخصص ویژه نیاز است. وقتی 25 درصد جمعیت استان بیکار باشد، این کار در حق استان ظلم است.

وی با اشاره به وضعیت سدها در خوزستان بیان کرد: سدهای دز و کرخه نیاز به لایروبی دارند و من شنیده‌ام که از زمان پیش از انقلاب لایروبی اساسی صورت نگرفته است. رودخانه‌های کرخه و کارون نیاز به لایروبی دارند. پساب‌های فاضلاب و ورود آنها به رودخانه‌ها نیز مشکلات اساسی زیست محیطی ایجاد کرده است.

مهرعلیزاده افزود: اگر کسی این مسائل را بداند و کاری نکند، خائن است. تقسیم غیرمنطقی منابع آبی در خوزستان باعث خشکی رودخانه جراحی و کم‌آبی زهره شده است. پرورش دام‌های بومی مانند گاومیش و شتر در حال کاهش است؛ کاهش پرورش دام باعث بیکاری مردم می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت توجه به گردشگری در خوزستان ادامه داد: می‌توانیم توریسم و گردشگری در خوستان داشته باشیم؛ آثار دیدنی تاریخی، بازارهای عبدالحمید، عامری، مسجد نبهانی و... در خوزستان وجود دارد که باعث ایجاد درآمد برای مردم می‌شود. برای بوم‌گردی در خوزستان باید فکری اساسی شود.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: بازارچه‌های مرزی به دلیل رانت‌خواری و فساد تعطیل شده‌اند. حاشیه‌نشینی در اهواز به دلیل تعطیلی کشاورزی، روز به روز در حال افزایش است. حاشیه‌نشینی بیداد می‌کند و جمعیت بسیار زیادی در حاشیه اهواز زندگی می‌کنند.

وی تصریح کرد: متاسفانه بزرگترین اختلاس‌ها در استان خوزستان است البته نه از طرف خوزستانی‌ها بلکه از طرف اشخاصی که غیر خوزستانی هستند و طمع ورزیده‌اند. نهادهای نظارتی، ضعیف هستند. این کار نظارت، کار رئیس قوه قضاییه و تهدید و ارعاب نیست. نگذارید کار اقتصادی و اجتماعی کوچک، تبدیل به مسائل امنیتی شود. گرهی که با دست باز می‌شود را نباید با دندان باز کرد.

مهرعلیزاده افزود: از ظرفیت‌های پتروشیمی و نفت برای تحول استان خوزستان می‌توان استفاده کرد. اقوام مختلف خوزستان با همبستگی با هم زندگی می‌کنند که نعمت است.

وی تصریح کرد: با برنامه جدید، فضاهای آموزشی و رفاهی باید بازسازی شوند. آموزش رایگان جزو وظیفه حاکمیت است. برای احداث بیمارستان‌های مجهز در حمیدیه و ایذه برنامه‌ریزی کرده‌ام. در خصوص شرکت‌های نیشکر منطقه نیز از نظر زیست محیطی باید بازنگری شود. شبکه‌های آبرسانی شهرهای استان خوزستان فرسوده هستند و رساندن آب با تانکر، شرم‌آور است.

این نامزد انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری گفت: من همه این مسائل را می‌دانم و برای هر استان یک کتابچه 200 صفحه‌ای در دو سال تهیه کرده‌ام. با استفاده از نیروهای جوان، فکری و اندیشمند خود استان، در بعد اقتصادی اختیارات تام به هر استان خواهیم داد.

انتهای پیام