یک‌شنبه 30 دی 1403

اقتصادی خبرگزاری مهر

اقتصادی خبرگزاری مهر

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شد و ارز دو کشور بر اساس نرخ توافقی بازار ارز تجاری، مبنای تسویه قرار گرفت.

قیمت آتی میلگرد فولادی به بیش از 3290 یوان در هر تن افزایش یافت و به بازگشت خود از کف سه ماهه ادامه داد. رشد صادرات فولاد چین و امید به بهبود تقاضای ساخت‌وساز از عوامل اصلی این افزایش بود.

روند یک ساله حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران مسیر رو به رشد مدیریت و تنظیم‌گری این مرکز را به نمایندگی از بانک مرکزی در بازار شمش طلای استاندارد نشان می دهد.

قیمت آتی مس روز جمعه به بیش از 4 دلار و 42 سنت در هر پوند رسید و بالاترین سطح دوماهه را ثبت کرد. کاهش ذخایر مس در چین و امید به حمایت‌های اقتصادی این کشور تقاضا برای این فلز را افزایش داد.

قیمت نقره در روز جمعه به 30 دلار و 66 سنت در هر اونس کاهش یافت، اما همچنان در مسیر سومین افزایش هفتگی متوالی خود باقی ماند.

قیمت‌های اورانیوم در ژانویه به زیر 74 دلار برای هر پوند کاهش یافتند و همچنان نزدیک به پایین‌ترین سطح 14 ماهه خود قرار دارند.

شرکت توانیر با صدور اطلاعیه شماره 7 خود در خصوص مدیریت انرژی در دوره سرد سال، از عموم مشترکان خواست تا به منظور حفظ پایداری شبکه برق کشور، در مصرف گاز و برق حداکثر صرفه‌جویی را به‌عمل آورند.

وزیر نیرو با بیان اینکه صدور خدمات فنی مهندسی ایران به تاجیکستان تسهیل می شود، افزود: مهندسان ایرانی در پروژه های آب و برق تاجیکستان مشارکت فعال دارند.

طلا در روز جمعه با قیمت 2710 دلار در هر اونس معامله شد و به بالاترین سطح یک‌ماهه خود نزدیک شد. داده‌های اقتصادی اخیر آمریکا انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو را تقویت کرده است.

قیمت اتانول در سال 2025 با افزایش 6 سنت به ازای هر گالن 3.25 درصد رشد را تجربه کرده است، در حالی که قیمت متانول با کاهش 113 یوان به ازای هر تن با افت 4.08 درصدی همراه بوده است.

در حالی که بازارهای انرژی جهان به تحولات سیاسی و اقتصادی واکنش نشان می‌دهند، قیمت نفت خام و گاز طبیعی در مسیر افزایش قرار گرفته‌اند.

نایب رئیس اتحادیه املاک تهران گفت: با توجه به سنوات گذشته، به نظر می‌رسد رفت و آمد خریداران به بازار مسکن در آستانه عید 1404 افزایش یابد، به عبارت دیگر قیمت‌ها کاهشی و معاملات رونق گیرد.

نایب‌رئیس انجمن اقتصاد ایران گفت تأمین مالی غیرتورمی و تولید واقعی، راهکارهای ضروری برای آینده اقتصادی ایران است اما بدون مشارکت مردم و جلب اعتماد آن‌ها این راه‌حل‌ها به نتیجه نمی‌رسند.

دولت‌ها برای مقابله با افزایش تورم، اقدام به سرکوب قیمت‌ها و تعیین دستوری نرخ می‌کنند تا کالاها با قیمت پایین‌تر به دست مردم برسد اما در بسیاری از موارد این اقدام نتیجه معکوس به همراه دارد.

نیاز سالانه کشور به کنجاله 2.3 میلیون تن بوده که از کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین و هند وارد می‌شود اما امسال این عدد به 3.5 میلیون تن رسید.

هر وقت بحث واگذاری خودروسازان مطرح شده، قطعه سازان برای خرید سهام پیش قدم شده‌اند در حالی که طی سالهای گذشته این بخش به دلیل مضیقه‌های مالی نسبت به ارتقای کمی و کیفی، اقدام خاصی نکرده‌اند.