یک‌شنبه 30 دی 1403

مهمترین اخبار کرونایی قم در یک هفته گذشته

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مهمترین اخبار کرونایی قم در یک هفته گذشته

قم - ایرنا - افزایش 11 درصدی بیماران بدحال کرونایی قم، اجرای محدودیت های کرونایی، قم در صدر فوتی های کرونا، رعایت دستورالعمل های بهداشتی نیازمند برخوردهای جدی تر و پیچیده شدن وضعیت کرونایی به دلیل ساده انگاری برخی از مردم، از جمله مهم‌ترین اخبار کرونایی یک هفته گذشته در قم می‌باشد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به افزایش 11 درصدی شمار بیماران مبتلا به کووید 19 در قم، افزود: میزان رفتار ویروس کرونا و سرایت آن بیشتر شده است، به گونه‌ای که اغلب افرادی که در معرض یک بیمار کرونایی هستند، مبتلا می‌شوند.

احسان شریفی پور در ادامه یادآور شد: اغلب درگیری این ویروس خانوادگی شده است و اگر یک تن از اعضای خانواده مبتلا شود، بقیه نیز مبتلا خواهند شد.

وی اذعان داشت: در گذشته فقط 9 درصد بیماران بستری وضعیت وخیم و بدحال داشتند اما امروزه این نرخ به 20 درصد رسیده است.

وی تصریح کرد: استفاده از ماسک و توجه به فاصله‌گذاری و شرکت نکردن در تجمع‌ها مهم‌ترین موضوعی است که نباید در این ایام فراموش کنیم.

کنترل موج دوم کرونا در قم به اعمال قدرت بیشتری نیاز دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر شاهد اوج‌گیری پیک دوم کرونا در قم هستیم که بسیار بزرگ و خطرناک و ادامه‌دار است ازاین‌رو خواستار این هستیم که برای کنترل این بیماری واگیردار برخوردها با قدرت بیشتری انجام شود.

محمدرضا قدیر در جلسه ستاد پیشگیری، کنترل و مبارزه با کرونا ویروس اظهار داشت: بسیاری از پزشکان و پرستاران متاسفانه به کرونا مبتلا شده‌اند و از چرخه خدمت جدا شده و در حال دریافت خدمات درمانی در بیمارستان‌ها و یا منازل خود هستند.

وی افزود: در موج دوم کرونا سیر نزولی نداشتیم و به همین دلیل در حال حاضر شاهد اوج‌گیری پیک دوم بوده که بسیار بزرگ و خطرناک و ادامه‌دار است که به‌واسطه تجمع‌ها و مسافرت‌ها رقم خورد.

وی اذعان داشت: خواستار این هستیم که در اپیدمی بیماری‌های واگیردار، برخوردها با قدرت بیشتری انجام شود، در بهترین شرایط هم که باشیم حداقل 20 درصد جامعه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند که نباید این 20 درصد جان 80 درصد دیگر را به خطر بیندازند.

محدودیت‌های کرونایی قم با قاطعیت اجرا خواهد شد

استاندار قم گفت: محدودیت‌های کرونایی در قم با قاطعیت اجرا و با هرگونه کم‌توجهی در این مساله به‌شدت برخورد خواهد شد.

بهرام سرمست در جلسه مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، افزود: با توجه به شیوع بی‌امان موج سوم کرونا و کم‌توجهی مردم بار دیگر برخی از محدودیت‌های کرونایی در قم از سر گرفته خواهد شد.

به گفته وی، از سر گرفتن محدودیت‌های کرونایی به دلیل وضعیت وخیم استان و القای حس عادی انگاری و بی‌تفاوتی نسبت به کووید 19 گریزناپذیر است.

وی تاکید کرد: محدودیت‌های کرونایی قم به مدت یک هفته در مرحله اول اجرا می‌شود و درصورتی‌که وضعیت ادامه داشته برای هفته بعدازآن هم تداوم خواهد یافت.

سرمست یادآور شد: طی هفت ماه گذشته به‌رغم شیوع کرونا اجازه نداده‌ایم لطمه‌ای به دوگانگی‌های سلامت و کرونا، اقتصاد و کرونا و امنیت و کرونا وارد شود.

اعمال محدودیت‌های یک هفته‌ای کرونا در قم از دهم مهرماه

طبق مصوبات ستاد مدیریت بحران استان قم و دستور استاندار، برخی محدودیت‌های کرونایی به مدت یک هفته از روز پنجشنبه 10 مهرماه در استان قم اعمال می‌شود و بعدا درباره تمدید یا لغو آن‌ها تصمیم‌گیری مجدد خواهد شد.

در این جلسه که روز چهارشنبه به ریاست استاندار قم در سالن کرامت استانداری برگزار شد محدودیت‌هایی به مدت یک هفته از جمله تعطیلی کلیه بوستان‌ها، شهربازی‌ها و مهدهای کودک، فعالیت پذیرایی رستوران‌ها، اغذیه‌فروشی‌ها، آب‌میوه‌فروشی‌ها و بستنی‌فروشی‌ها به‌صورت برون‌بر خواهد بود، تعطیلی گیم‌نت‌ها و محل‌های بازی سرپوشیده و ممنوعیت برگزاری مراسم در مساجد، حسینیه‌ها، تکایا، حرم مطهر حضرت معصومه (س)، بقاع متبرکه و مسجد مقدس جمکران تصویب شد.

رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی نیازمند برخوردهای جدی‌تر است

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به گسترش ویروس کرونا در قم خواستار برخوردهای جدی‌تر برای رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شد.

محمدرضا قدیر در جلسه مدیریت بحران قم در سالن کرامت استانداری، افزود: برای مبارزه با اپیدمی‌های فراگیری باید شکل برخورد تغییر کند، چرا که 30 درصد از مردم در هر وضعیتی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند.

وی اظهار داشت: رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیازمند همکاری نهادهای انتظامی برای برخوردهای جدی در این زمینه است.

وی اضافه کرد: بسیاری از مبتلایان کرونایی فاقد هرگونه علامتی هستند و همین افراد با بی‌توجهی شرایط را سخت‌تر می‌کنند.

قدیر یادآور شد: کرونا به دلیل درگیر کردن ریه، با مساله تامین اکسیژن معنای ناگسستنی دارد و از مسوولان استان درخواست می‌کنیم با شرکت‌های تولیدکننده اکسیژن قرارداد همکاری امضا کنند.

وی گفت: وضعیت بستری بیماران کرونایی در قم مناسب نیست و بیمارستان‌های قم بسیار شلوغ شده است.

وی ادامه داد: وضعیت کنونی قم ادامه موج دوم کروناست که نشان می‌دهد پروتکل‌های بهداشتی به‌درستی رعایت نشده است.

ساده‌انگاری عده‌ای وضعیت کرونایی قم را پیچیده کرده است

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم با ابراز نگرانی از وضعیت بیماری کرونا در این استان، گفت: برخی از مردم با ساده‌انگاری، وضعیت کرونایی قم را پیچیده‌تر کرده‌اند.

بیژن سلیمانپور در جلسه مدیریت بحران در سالن کرامت استانداری، ادامه داد: از حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مدارس قم درخواست داریم 30 ثانیه ابتدای آموزش را به هشدار نسبت به خطرات کرونا اختصاص دهند.

وی اضافه کرد: هشدار از طریق بلندگوهای مساجد و تلفن ثابت از دیگر اقداماتی است که طی روزهای آینده انجام می‌شود.

قم در صدر فوتی‌های کرونا

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم بیان داشت: با روندی که وجود دارد پیش‌بینی می‌شود تعداد افراد فوتی کرونا در موج سوم بیش از دو موج قبلی باشد.

سیامک محبی ابراز کرد: قم با فاصله بسیار زیاد در رتبه نخست کشور ازنظر موارد مثبت و فوتی کرونایی کشور در هفته اول مهرماه قرارگرفته است.

وی ابراز داشت: روند بستری و فوت کرونایی‌ها در قم به شدت خطرناک و صعودی است و با میانگین کشوری یک شکاف عمیق و زیاد گرفته است.

وی تاکید کرد: 73 درصد از نمونه‌های گرفته‌شده افراد مراجعه‌کننده به مراکز درمانی قم مثبت است.

همکاری مطلوب هیات‌های مذهبی با مصوبات ستاد مدیریت بحران

مدیرکل تبلیغات اسلامی قم خاطرنشان کرد: بسیاری از گزارش‌هایی که نسبت به هیات‌های مذهبی ارائه‌شده خلاف واقع است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رضا عزت زمانی ابراز داشت: به اذعان تمام مسئولان استان هیات‌های بزرگ قم کاملا با مصوبات استانی همراه بودند.

وی ابراز داشت: تعطیل کردن هیات‌های مذهبی مشکلی را حل نمی‌کند و آن‌ها را به‌سوی هیات‌های زیرزمینی و خانگی سوق می‌دهد و باید کاری کنیم که این محافل در فضاهای باز و استاندارد برگزار شود.

عزت زمانی گفت: بیش از 99 درصد از گزارش‌هایی که از تخلفات هیات‌های مذهبی وجود دارد برای برپایی محافل عزاداری است که مجوزی از سازمان تبلیغات ندارند.

‌اماکن ورزشی قم ملزم به رعایت تعطیلی یک هفته‌ای هستند

مدیرکل ورزش و جوانان قم با اشاره به تصمیم ستاد استانی مقابله با کرونا برای تعطیلی یک هفته‌ای و اعمال محدودیت‌ها به دلیل شیوع مجدد بیماری کووید -19 در این استان گفت: همه اماکن ورزشی قم ملزم به اعمال تعطیلی یک هفته‌ای هستند.

رسول منعم در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: قرار گرفتن مجدد استان در وضعیت قرمز شیوع کرونا موجب شده تا ستاد استانی مقابله با کرونا از امروز دهم مهرماه در قم محدودیت‌هایی را اعمال کند که همه ملزم به رعایت این دستورالعمل هستیم.

وی گفت: بر اساس این مصوبه هم‌زمان با تعطیلی یک هفته‌ای مراکز آموزشی، تفریحی، گیم نت‌ها و صنوف مختلف، استخرهای شنا، رشته‌های ورزشی پر برخورد، سالن‌های سرپوشیده و همچنین باشگاه‌های ورزشی خصوصی نیز تعطیل گردیدند.

طلاب جهادی در 2 بیمارستان کرونایی قم مستقر شدند

مسئول کمیته اعزام به بیمارستان‌های ستاد حوزوی بحران و حوادث غیرمترقبه گفت: 150 نفر از طلاب جهادی برای کمک به بیماران کرونایی بستری‌شده در 2 بیمارستان فرقانی و کامکار قم مستقر شدند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسنعلی خوئینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به شیوع موج سوم کرونا در قم، افزود: طلاب جهادی قم همانند موج اول و دوم که با حضور پررنگ خود خدمات بسیار زیادی به بیماران کرونایی بستری در بیمارستان‌های استان انجام دادند، با شیوع موج سوم بار دیگر وارد میدان خدمت به بیماران و کمک به کادر درمان شدند.

وی ادامه داد: تاکنون 150 طلبه جهادی در2 بیمارستان قم مستقر و 300 طلبه دیگر نیز اعلام آمادگی کرده‌اند که با توجه به فرسایشی شدن موضوع مقابله با کرونا و همچنین مشغله علمی و تحصیلی طلاب، حضور طلاب بیشتر به این میدان ضروری است که ثبت‌نام جدید از طلاب جدید در حال انجام است.

وی افزود: علاوه بر بیمارستان‌های فرقانی و کامکار، در حال هماهنگی و برنامه‌ریزی لازم برای استقرار طلاب جهادی در بیمارستان شهید بهشتی هستیم.

257 میلیارد ریال تسهیلات به اصناف آسیب‌دیده از کرونا در قم پرداخت می‌شود

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پایان شهریورماه مبلغ 257 میلیارد و 420 میلیون ریال تسهیلات برای واحدهای صنفی آسیب‌دیده از کرونا در استان لحاظ و موارد به بانک‌های عامل معرفی شد.

محمود سیجانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این تسهیلات در قالب 600 مورد بررسی و تایید شده است و با پرداخت آن برای 2 هزار و 91 تن فرصت شغلی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین تسهیلات بازسازی و نوسازی در قالب 11 طرح به مبلغ 23 میلیارد و 930 میلیون ریال و ایجاد اشتغال برای 48 تن به اصناف متقاضی استان پرداخت خواهد شد.

وی افزود: در خصوص تسهیلات روستایی و عشایری نیز سه طرح با پیش‌بینی ایجاد اشتغال برای 80 تن به مبلغ 125 میلیارد ریال برای متقاضیان در نظر گرفته شده‌است.

سیجانی گفت: همچنین در حوزه تسهیلات مشاغل خانگی 37 طرح مستقل و 2 طرح پشتیبان طی شش ماهه نخست سال‌جاری برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل استان معرفی شد.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در قم به‌شدت کاهش‌یافته است

استاندار قم گفت: میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در قم به‌شدت کاهش پیداکرده و به‌تبع آن نیز در سطح همه استان شاهد افرایش بیماری کرونا و مرگ‌ومیر ناشی از آن هستیم.

بهرام سرمست در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که به‌صورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار داشت: در جلسه امروز ستاد ملی گزارشی از وضعیت کرونا در استان‌های مختلف ارائه شد و متاسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اغلب استان‌ها یک روند کاهشی دارد و به دنبال آن شاهد افزایش بیماری و مرگ‌ومیر می‌باشیم.

وی اذعان داشت: در قم نیز متاسفانه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش شدیدی پیداکرده و به همین علت در بیمارستان‌ها افزایش بستری‌ها را داریم و تعداد فوتی‌ها نیز در حال افرایش است، بنابراین نیاز است که مردم مانند موج اول و دوم مقررات بهداشتی را رعایت کنند تا بتوانیم از این موج سوم نیز به‌خوبی عبور کنیم.

وی ادامه داد: برای این منظور باید نظارت‌ها را بر رعایت پروتکل‌ها بیشتر کنیم، که در این زمینه کمیته‌ای که قبلا تشکیل‌شده بود با دقت و با جدیت بیشتر امر نظارت را رصد نموده و با متخلفان نیز برخورد خواهد شد.

وضعیت کرونا در قم از روز بیستم شهریورماه و به دنبال افزایش قابل‌توجه بیماران و مبتلایان این بیماری فوق قرمز شده است.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

*س_برچسب‌ها_س*