موزه هدایای مقام معظم رهبری میزبان چه آثاری است؟
گنجینه هدایای مقام معظم رهبری با فضای نمایشی حدود 1000 متر مربع شامل مجموعههای متنوعی از عصا، سلاح، ظروف، منسوجات، سنگهای قیمتی، مدال، سکه، تابلوهای هنری و... است که توسط سران کشورهای خارجی مانند رئیس مجلس بحرین، اسماعیل هنیه، رئیسجمهور بلاروس، رهبر کره شمالی، پادشاه عمان، رئیسجمهور خلق چین، رئیسجمهور پاکستان، رئیسجمهور اسبق هند و هنرمندان و ارادتمندان ایرانی و خارجی به رهبر...
عصای مشاهیر
این اثر با طول 5/133 سانتیمتر و از جنس چوب است که با استفاده از تکنیک منبت چاقویی تزئین شده است. این عصا در دی ماه سال 1381 توسط رحیم علیزاده (آراد) در تبریز ساخته شده و بسیج مستضعفین و کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) آن را اهدا کرده است.
این اثر مزین به 107 نام و تصویر برجسته از مشاهیر برگزیده ایران و جهان است. قسمت اول عصا یا قسمت دسته دربرگیرنده نام و تصویر 20 تن از مشاهیر ایران شامل ابوحامد محمد غزالی، شیخ بهایی، خواجه عبدالله انصاری، ابونصر فارابی و... است. قسمت میانی نیز شامل نام و تصویر 47 تن از مشاهیر جهان مانند تولستوی، داستایوسکی، چارلز دیکنز و بیت «از ملک ادب کارگزاران همه رفتند / شو بار سفر بند که یاران همه رفتند» از استاد ملکالشعرای است.
قسمت انتهایی این عصا مزین به نام و تصویر 40 تن از مشاهیر ایرانی شامل اسدی طوسی، ازرقی هروی، عبدالرحمن جامی و بیت «گر نادره معدوم شود جای عجب نیست / کز کاخ هنر نادره کاران همه رفتند» از استاد ملکالشعرای است.
ساخت این اثر در تابستان 1379 شروع شده و در اوایل سال 1381 به پایان رسید و در قسمت دسته تاریخ ساخت اثر دی ماه 1381 ثبت شده است.
خوشنویسی سوره بقره
این اثر در اندازه 35 در 6 تا 19 سانتیمتر و از جنس سنگ بر زمینه پارچه است که توسط سیدحسین پوررضوی در سال 1389 خلق شده است.
این تابلو حاوی قطعه سنگی مثلثی شکل است که سوره بقره (جزء سوم قرآن) روی آن کتابت شده است؛ به گونهای که 286 آیه سوره بقره و در انتهای آن نام و نام خانوادگی نویسنده و تاریخ آن را با مرکب مشکی به خط نسخ در 40 روز نوشته شده است. این سنگ روی پارچه سبز رنگ چسبانده شده و دارای قاب خاتمکاری است.
قاب منبتکاری با نقش عطردان
این قاب در دوره معاصر با اندازه 5/85 در 185 سانتیمتر و از جنس چوب ساخته شده است. عاصف علی زرداری، رئیسجمهور پاکستان، آن را به آستان قدس رضوی اهدا کرده است.
این قاب (لنگه در) با نقش برجسته عطردان بزرگی که دسته آن با طرح نام «محمد» و محل ریزش آن نام «فاطمه» و پایه آن با تکرار کلمه «علی» منبتکاری شده و داخل عطردان دعای «ناد علیاً مظهرالعجایب» نوشته شده است.
تنگ برنجی قلمزنی شده
این تنگ برنجی با ارتفاع 2/31 و قطر بدنه 8/19 سانتیمتر در دوره معاصر ساخته شده و توسط محمود الابرش، رئیس مجلس سوریه، اهدا شده است.
این تنگ برنجی با شیوه ریختهگری مزین به کتیبههای ثلث است که در میان نقوش اسلیمی و هندسی محاط شدهاند.
تابلو معرق با نقش قبهالصخره
این تابلو در اندازه 5/38 در29 سانتیمتر و از جنس صدف و حلزون با استفاده از تکنیک معرقکاری در دوره معاصر ساخته شده است. اسماعیل هنیه، رهبر حماس، این تنگ برنجی را در سال 1385 اهدا کرده کرده است.
در این تابلو نقش قبهالصخره با قطعات صدف، حلزون و گوش دریا بر زمینهای بیضیشکل معرقکاری شده است. در نوار فوقانی دیوار قبهالصخره آیه اول سوره اسرا (بسم الله الرحمن الرحیم سبحان الذی اسری بعبده لیلا منالمسجد الحرام الی المسجد الاقصی) و در نوار تزئینی دور قاب نیز آیهالکرسی (الله لا اله الا هو الحی القیوم... و هو العلی العظیم) نقش بسته است.
میز چوبی هشتضلعی معرق
این میز با ارتفاع 53 و قطر 5/59 سانتیمتر از جنس چوب و با بهرهگیری از تکنیک تزئینات خاتمکاری در دوره زمانی معاصر ساخته و غلام اسحاق خان، رئیسجمهور پاکستان، آن را اهدا کرده است.
این میز یکی از صنایع بسیار زیبای خاتمکاری از کشور پاکستان است. شامل یک صفحه هشت ضلعی است که روی پایههایی قرار گرفته و با نقوش هندسی و گیاهی به ظرافت تمام با استفاده از عاج و استخوان بر روی زمینه چوب، معرقکاری شده است.
انتهای پیام