سه‌شنبه 1 آبان 1403

مولدسازی 100 هکتار از اراضی سازمان اقتصادی کوثر انجام شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مولدسازی 100 هکتار از اراضی سازمان اقتصادی کوثر انجام شد

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سازمان اقتصادی کوثر، یکی از سازمان‌های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران است که با 7 هلدینگ و 37 شرکت، فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه اقتصاد و تولید انجام می‌دهد. این درحالی است که شرکت‌ها و هلدینگ‌های زیرمجموعه این سازمان در حوزه‌های مختلف کشاورزی و دامپروری، صنایع غذایی، امور مالی و سرمایه گذاری، صنایع و معادن، ساختمان و خدمات وابسته، حمل و نقل و برق...

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ سازمان اقتصادی کوثر، یکی از سازمان‌های وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران است که با 7 هلدینگ و 37 شرکت، فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه اقتصاد و تولید انجام می‌دهد. این درحالی است که شرکت‌ها و هلدینگ‌های زیرمجموعه این سازمان در حوزه‌های مختلف کشاورزی و دامپروری، صنایع غذایی، امور مالی و سرمایه گذاری، صنایع و معادن، ساختمان و خدمات وابسته، حمل و نقل و برق الکترونیک فعالیت می‌کنند و بخش مهمی از نیاز‌های مردم را برطرف کرده‌اند و سهم مهمی در افزایش امنیت غذایی دارند و به صادرات محصولات خود نیز می‌پردازند.

124 مسئله در مقابل دید مردم هفته گذشته سازمان اقتصادی کوثر اقدام به برگزاری نمایشگاهی با حضور شرکت‌های زیرمجموعه خود در محل بین المللی نمایشگاه تهران کرد. در این نمایشگاه علاوه بر ارائه دستاورد‌های سازمان اقتصادی کوثر، برای اولین بار در کشور، 124 مسئله پیش روی 37 هلدینگ‌ها و شرکت‌های این سازمان در معرض دید عموم قرار گرفت تا نخبگان و دانش بنیان‌ها به غرفه‌ها سر بزنند و با چالش‌های هلدینگ‌های سازمان اقتصادی کوثر آشنا شوند و برای حل آن‌ها چاره‌ای بیندیشند.

علیرضا یوزباشی؛ دبیر نمایشگاه مسئله محور سازمان اقتصادی کوثر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه مسائلی از شرکت‌های ما احصا شده که در این رویداد نمایشگاهی عرضه شده است، افزود: شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های فناور در تلاش هستند تا مسائل مورد نظر را حل کنند.

وی ادامه داد: بیش از 50 مسئله ارائه شده که مدیران سازمان‌ها و تیم‌های فناور توافقات اولیه را انجام داده اند و راهکار‌هایی برای 50 درصد از مسائل اعلام شده است.

یوزباشی در پایان بیان کرد: با توجه به اینکه اختتامیه این رویداد در اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، از طرح‌های برتر ارائه شده تجلیل خواهیم کرد.

همکاری بخش طیور با دانشگاه شریف در ادامه، مجید صنعتگر؛ مدیرعامل شرکت مرغ اجداد زربال در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه این شرکت اولین تامین کننده پروتئین مورد نیاز مردم است، گفت: 70 درصد پروتئین مود نیاز ایرانیان از گوشت مرغ تامین می‌شود که صنعت بسیار مهمی بوده و بعد از پتروشیمی بیشترین اشتغالزایی و گردش مالی هم در صنعت طیور وجود دارد و باید نگاه ویژه تری به آن داشت.

وی ادامه داد: یکی از کار‌های مهم در صنعت مرغ مادر تخم گذار، تعیین جنسیت است، زیرا جنس نر یک کالای مازاد محسوب می‌شود و باید کاری کرد که این جوجه نر قبل از به وجود آمدن، جلوی تولیدش گرفته شود.

صنعتگر اظهار داشت: یکی از طرح‌هایی که با مشارکت دانشگاه شریف صورت می‌گیرد، مربوط به دستگاه‌های سونوگرافی برای تعیین جنسیت در زمان جنینی است. یکی دیگر از کار‌های مهم بحث واکسیناسیون داخل تخم مرغ است که در دنیا یک کمپانی این کار را انجام می‌دهد و در این موضوع هم با یکی از دانشگاه‌ها قرارداد مشارکت بسته شده است و نزدیک به بهره برداری این موضوع هستیم.

بهتر است بحث حقوق دولتی به سمت مالیات برود در ادامه امین ابراهیمی؛ مدیرعامل شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر در گفت‌وگو با دانشجو افزود:: این شرکت 3 حوزه کارکرد دارد که در حوزه امتشاف 4 مسئله، در استخراج و بهره برداری 2 مسئله و در حوزه بتلند، 4 مسئله مطرح شد که برای 90 درصد آن‌ها راه حل‌هایی پیدا شده است.

ابراهیمی با اشاره به مشکلات حوزه معادن بیان کرد: بحث اصلی که مستقیما به وزارت صمت بازمی گردد مربوط به سهمیه‌های سوخت است که باید فکری به حال آن شود. حقوق دولتی گاهی نامتناسب نسبت به آن چیزی که در معادن استخراج می‌شود، گرفته می‌شود.

وی در پایان بیان کرد: چرخه‌هایی که سرمایه گذاری بلندمدت دارند، سودشان در اشتعالزایی در مناطق محروم است و بهتر است بحث حقوق دولتی در این موضوع به سمت مالیات برود.

صادرات محصولات غذایی توسط کوثر به روسیه و عراق 

گروه اقتصادی کوثر در حوزه امنیت غذایی و تولید لبنیات و گوشت هم فعالیت می‌کند. در همین راستا ابراهیم غلامی؛ مدیرعامل شرکت کشت و صنعت شریف آباد نیز در گفت‌وگو با دانشجو با بیان اینکه این شرکت از مجموعه‌های موفق سازمان اقتصادی کوثر است که در سه حوزه کشاورزی، دامپروری و فرآورده‌های لبنی فعالیت می‌کند، افزود: از دستاورد‌های مجموعه ما، امسال تولید شیر را به 160 تن در روز افزایش دادیم که در تاریخ شرکت شریف آباد بی سابقه است.

وی ادامه داد: امسال موفق شدیم از طرف موسسه حسابرسی راهبر، به عنوان شرکت منتخب در حسابرسی انتخاب شویم و به عنوان شرکت برتر در گروه کشاورزی کوثر انتخاب شدیم. محصولات ما به کشور‌های سوریه، عراق، روسیه، ترکمنستان و افغانستان صادر می‌شود.

غلامی در پایان اظهار داشت: امسال مجموعه دامداری‌ها با توجه به فضای اقتصادی، برای تامین نهاده‌های دامی به مشکل برخورد کرده اند. مجموعه ما توانست با کاهش هزینه‌ها و تامین منابع مالی، در این فضا فعالیت کند و قرار است 4500 راس دام شیری به مجموعه خود اضافه کنیم.

سالانه 18 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داریم عبدالله قاری زاده؛ مدیرعامل شرکت سیم و کابل تبریز هم در گفت‌وگوی خود با خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه حدود 70 درصد بازار داخلی را در اختیار داریم، افزود: به کشور‌های عراق، ترکیه، گرجستان، ارمنستان، آذربایجان صادرات داریم و با رقبای بزرگ خود همچون ترکیه، اردن و عربستان درحال رقابت تنگاتنگ هستیم، ولی خوشبختانه ماحصولات ما در کشور‌های مختلف حضور چشمگیری دارند. قاری زاده ادامه داد: سالانه 18 میلیون دلار برای کشور ارزآوری داریم. یکی از چالش‌های ما این است که قیمت مواد اولیه به ویژه مس از هر کیلو 240 هزار تومان به 420 هزار تومان رسیده است که باعث آب شدن نقدینگی ما می‌شود و افزایش قیمت مواد اولیه با این سرعت، تولیدکننده را تحت فشار قرار می‌دهد.

به گزارش دانشجو سازمان اقتصادی کوثر در حوزه مولدسازی نیز نقش به سزایی ایفا می‌کند. یکی از شرکت‌های زیرمجموعه این سازمان با نام شرکت سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر، فعالیت‌های گسترده‌ای در این زمینه انجام می‌دهد.

مولدسازی 100 هکتار از اراضی سازمان اقتصادی کوثر انجام شد حسین زاهدی؛ مدیرعامل گروه سرمایه گذاری عمران و ساختمان معین کوثر نیز در گفت‌وگو با دانشجو مطرح کرد: بخشی از فعالیت ما مربوط به املاک و سرمایه گذاری و مولدسازی است که پیشگام در بخش مولدسازی کشور بوده ایم. حدود 1100 واحد در یک ماه گذشته از بخش مولدسازی املاک توانسته ایمبه فاز مرحله اجرا برسانیم.

وی ادامه داد: اگر مولدسازی با اصول خودش انجام شود، می‌تواند ارزش افزوده بالایی برای ما ایجاد کند و در کمتر از یک سال ما روی 100 هکتار از اراضی سازمان اقتصادی کوثر مولدسازی داشته ایم که بالغ بر 1000 میلیارد تومان تا الان ارزش افزوده ایجاد شده است که مطمئنا این اعداد به چندین برابر خواهد رسید.

زاهدی گفت: منتقدین نگران فساد در پروسه واگذاری‌ها هستند، اما فرآوری این املاک، ارزش افزوده قابل توجهی برای این مجموعه ایجاد می‌کند. مولدسازی به این صورت نیست که املاک مجموعه‌ها به ثمن بخس فروخته شود، اما اگ این کار به موقع انجام نشود، اثرات مخرب تری دارد.

وی در پایان اظهار داشت: بحث مصونیت قضایی در مولدسازی درواقع مصونیت تصمیم مدیریتی است. بعضی مدیران ما به خاطر پرسش و پاسخ‌های بعد از اتخاذ یک تصمیم ممکن است بترسند. این مصونیت دل قوتی برای مدیر است تا تصمیم بگیرد با این املاک، ارزش افزوده ایجاد کند و قرار است با این کار کسری بودجه تامین شود و خدمت رسانی‌ها به جامعه هدف افزایش یابد.

مولدسازی 100 هکتار از اراضی سازمان اقتصادی کوثر انجام شد 2