دوشنبه 1 بهمن 1403

میدان‌داری واشنگتن برای اجرای کریدور خاورمیانه‌ای آمریکا

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
میدان‌داری واشنگتن برای اجرای کریدور خاورمیانه‌ای آمریکا

نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد: دونالد ترامپ تصمیم دارد شانس خود را بیازماید. بالاخص در شرایطی که به ادعای ناظران زمانی وارد دفتر بیضی می‌شود که رقبایش ضعیف‌تر از دوره اول ریاست جمهوری‌اش هستند.

گروهی مدعی‌اند که با بازگشت ترامپ معادلات جهان می‌تواند به اشکال مختلف تحت تاثیر قرار گرفته و میدان برای زورآزمایی رقبا هموارتر شود. در همین راستا گروهی بر اهرم‌های های ترامپ جهت به چالش کشیدن بازیگرانی چون روسیه و چین تاکید داشته و مدعی‌اند که مهمان تازه کاخ سفید این شانس را دارد تا با هدف قرار دادن این گروه از بازیگران طرح‌های آمریکا را در اولویت قرار داده و برجسته سازد.

به گزارش اقتصادنیوز،نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد: دونالد ترامپ تصمیم دارد شانس خود را بیازماید. بالاخص در شرایطی که به ادعای ناظران زمانی وارد دفتر بیضی می‌شود که رقبایش ضعیف‌تر از دوره اول ریاست جمهوری‌اش هستند.

او با ایران متمرکز بر معادلات خاورمیانه، روسیه محاصره شده در جنگی که برنده‌ای ندارد و چینی که با چالش‌های اقتصادی و نارضایتی داخلی دست و پنجه نرم می‌کند، روبرو است. ترامپ به واسطه ویژگی‌هایی چون غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن و تمایل به معامله‌گری، فرصت‌هایی برای تغییر شکل پویایی جهانی در اختیار دارد و به طور بالقوه قادر است میراثی قابل مقایسه با روسای جمهوری چون هری ترومن، آیزنهاور و رونالد ریگان بر جای بگذارد.

ترامپ و پیکربندی جهان

به ادعای نشنال اینترست، ترومن زمینه را برای خاورمیانه‌ای مدرن فراهم کرد. ترامپ این شانس را دارد که منطقه را از نو پیکربندی کرده و از دهه‌ها درگیری اعراب و اسرائیل خارج شده و به دوران امنیت و رفاه جمعی تغییر مسیر دهد. او حتی قبل از ادای سوگند، آتش بس و آزادی گروگان را تسهیل کرد. میهمان تازه کاخ سفید این توان را دارد تا دستاوردهای بسیار بیشتری به دست بیاورد.

این نشریه در ادامه مدعی شد، بشار اسد، رئیس جمهور سوریه کنار رفته و حماس و حزب‌الله بر بازتعریف توان بازدارندگی‌شان متمرکز شده‌اند؛ دو مقوله‌ای که نشان دهنده تغییر معادلات خاورمیانه است. در چنین شرایطی ترامپ از موقعیت خوبی برای گسترش توافقنامه ابراهیم، عادی سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی و هدایت منطقه از عربستان تا دریای مدیترانه برای عبور از درگیری به امنیت جمعی برخوردار است.

این فرصت بالقوه ادعایی می‌تواند عصر "جاده طلایی جدید" را کلید زند؛ عصری که در قابش کریدور اقتصادی هند - خاورمیانه - اروپا اجرایی خواهد شد.

این نشریه در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد: ترومن اروپای غربی را با طرح مارشال بازسازی کرد. آیزنهاور امنیت و قدرت این قاره را تضمین کرد. ریگان اتحاد جماهیر شوروی را شکست و دیوار برلین را فرو ریخت. ترامپ می‌تواند به طور مشابه اقتصاد و امنیت اروپای شرقی را به سطوح بی‌سابقه‌ای برساند، اوکراین و دریای سیاه را امن کرده و خرس روسی را دوباره در قفس قرار دهد.

«طرح ترامپ» که توسط سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آمریکایی - نه مالیات دهندگان - هدایت می‌شود، می‌تواند منطقه آدریاتیک - بالتیک - دریای سیاه را به موتور اقتصادی و امنیتی یک اروپای متکی به خود تبدیل کند. این چشم انداز اروپای شرقی را از طریق جاده طلایی جدید به هند و اقیانوس آرام متصل می‌کند و راهی به سوی آمریکای امن‌تر، قوی‌تر و ثروتمندتر ارائه می‌دهد.

مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «آماده‌باش خرس روسی و اژدهای زرد برای ماراتن با ترامپ؛ خوابی که مهمان تازه کاخ سفید برای جهان دیده است» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.