دوشنبه 5 آذر 1403

میزان کشندگی ویروس کرونا به مراتب از بیماری های عفونی و آنفلوآنزا پایین تر است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
میزان کشندگی ویروس کرونا به مراتب از بیماری های عفونی و آنفلوآنزا پایین تر است

محمد شریف یزدی با بیان اینکه حدودا از هر 12 نمونه مشکوک تنها یک مورد مبتلا به کرونا تشخیص داده می شود گفت: اینکه برخی فکر می کنند اگر کسی کرونا بگیرد می میرد باور غلطی است و میزان کشندگی این بیماری از ذات الریه و ویروس آنفلوآنزا نیز به مراتب کمتر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد شریف یزدی در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا؛ با بیان اینکه حدودا از هر 12 نمونه مشکوک تنها یک مورد مبتلا به کرونا تشخیص داده می شود گفت: حدود 90 درصد مبتلایان به کرونا دارای علائم خفیف هستند و اگر تا چند ماه قبل کسی چنین علائمی را داشت با چند قرص سرماخوردگی مداوا می شد.

متخصص بیماری های عفونی افزود: متاسفانه جو روانی این بیماری سبب شده تا بسیاری از افراد حتی بدون داشتن علائم بیماری کرونا به مراکز درمانی مراجعه کنند و ازاین بیماری وحشت داشته باشند.

مسئول کمیته آموزش ستاد مرکزی کرونای دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه درصد قلیلی از افرادی که دچار تنگی نفس یا علائم تنفسی دیگری می شوند مشکوک به کرونا هستند اظهار داشت: این افراد در گذشته نیز برای درمان تنگی نفس خود به مراکز درمانی مراجعه می کردند و این دلیلی مبنی بر ابتلا به بیماری کرونا نیست.

وی در خصوص باور غلط مردم نسبت به بیماری کرونا اظهار داشت: اینکه برخی فکر می کنند اگر کسی کرونا بگیرد می میرد باور غلطی است و میزان کشندگی این بیماری از ذات الریه و ویروس آنفلوآنزا نیز به مراتب کمتر است.

شریف یزدی بسج امکانات درمانی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد را در راستای حفظ سلامتی مردم دانست و ابراز داشت: در این حرکت عمومی موارد غربالگری شده و مواردی که که نیاز به خدمات درمانی داشته باشند را انتخاب کرده و بهترین راهکار را برای سلامتی آنان انجام می دهیم.

متخصص بیماری های عفونی تاکید کرد: اگر مردم اصول بهداشتی را به خوبی رعایت کنند و دستان خود را پس از هربار تماس با محیط بیرون بشویند جلوی ابتلا به این بیماری را به صورت قابل توجهی خواهند گرفت ضمن اینکه باید توجه داشته باشند که از تماس دست آلوده با بینی و دهان خود اجتناب کنند.

وی در خصوص ضرورت استقاده از دستکش و ماسک در اماکن عمومی هم گفت: گاهی استفاده از دستکش بدتراز استفاده نکردن ازآن است چرا که دشتکش ها قابل شستشو نبوده و پوشش 100 درصدی محسوب نمی شوند اما برخی افراد به تصور ایمن بودن دستکش ها دست خود را به همه چیز میزنند و خود این دستکش می تواند عاملی برای انتقال بیماری باشد.

شریف یزدی با اشاره به روش صحیح استفاده از دستکش گفت: استفاده ازدستکش تنها در هنگام خدمت رسانی به فرد مبتلا توصیه می شود به نحوی که ابتدا باید دست ها را شسته سپس دستکش را بالای سر بیمار پوشیده و پس از اتمام کار آن را دور انداخته و مجددا دست ها را می شوئیم بنابراین در اماکن عمومی پوشیدن دستکش ضروری نیست.

این پزشک حاذق یزدی در خصوص استفاده از ماسک هم ابراز داشت: افرادی که بیماری تنفسی و سرفه های خاصی دارند باید از ماسک استفاده کنند و حتی اگر دسترسی به ماسک ندارند می توانند با یک دستمال تمیز در هنگام سرفه و عطسه بینی و دهان خود را به صورت کامل بپوشانند و سپس آن را در ظرف دربسته قرار بدهند البته افراد سالم نیز در مواجه با این بیماران نیاز به استفاده از ماسک دارند و استفاده از آن در اماکن دیگر چندان ضروری نیست.

انتهای پیام / ح