یک‌شنبه 4 آذر 1403

میز احزاب وظیفه نظارت مردمی بر فرایند انتخابات را عهده‌دار است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
میز احزاب وظیفه نظارت مردمی بر فرایند انتخابات را عهده‌دار است

تهران - ایرنا - تهران - ایرنا - مسوول میز خانه احزاب در ستاد انتخابات کشور گفت: کارکرد میز احزاب نظارت مردمی در قالب نظارت حزبی برای حفظ سلامت فرآیند انتخابات است.

«علی‌اکبر مرتضوی کیاسری» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره کارکرد میز انتخاباتی احزاب از نظر نمودار (چارت) سازمانی و قانونی، گفت: در خانه احزاب کمیته‌های مختلفی داریم و یکی از آنها، کمیته نظارت بر انتخابات است که این کمیته یک نفر را پیشنهاد می‌کند و اعضای کمیته رای می‌دهند. سپس این رای به شورای مرکزی خانه احزاب رفته و اگر آن شخص برای بار دوم رای آورد، طبق روال و شرح وظایف مندرج به وزیر کشور معرفی می‌شود.

مسوول میز خانه احزاب در ستاد انتخابات کشور بیان کرد: این موضوع در دوره دهم ریاست جمهوری و دوره هشتم مجلس شورای اسلامی انجام شده و در آن دو دوره هم، من به عنوان مسئول میز احزاب با رای تشکلهای سه جناح خانه احزاب انتخاب شدم. این بار نیز همین روال انجام شده و من به وزارت کشور معرفی شدم.

مرتضوی کیاسری اضافه کرد: طی بخش‌نامه‌ای که معاونت و اداره کل سیاسی به تمامی استان‌ها فرستاد، نمایندگان میز احزاب مرکزی در هر استان، با حکم رییس میز احزاب در ستاد انتخابات مستقر می شوند.

وی با بیان اینکه کارکرد میز احزاب نظارت مردمی در قالب نظارت حزبی است، اظهار داشت: اگر در فرایند انتخابات، تخلف یا گزارشی که ما نام آن را نظارت چشمی، گوشی و هوشی گذاشته‌ایم، صورت بگیرد به میز احزاب منتقل می‌شود و میز احزاب نیز، به هیات‌های اجرایی و شورای نگهبان منتقل می‌کند تا پیگیری شود.

مسئول میز احزاب در ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: در حقیقت اعمال نظارت مردمی به منظور حفظ سلامت فرایند انتخابات و همچنین صیانت از آرا در قالب میز احزاب اعمال می‌شود.

مرتضوی کیاسری یادآور شد: در روزهای گذشته که فعالیت های انتخاباتی برای رقابت های یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی انجام می شود، از تخلفات نامزدها گزارش نشده است ضمن اینکه مقرر شده که گزارش ها به شکل متمرکز به ما ارسال شود.

وی تصریح کرد: میز احزاب حق ورود به معنای ارزیابی گزارش از باب صحت و سقم را ندارد. ولی گزارش هایی که از استان‌ها دریافت می‌شود به وزارت کشور و شورای نگهبان منعکس می‌شود.

مرتضوی کیاسری در پاسخ به پرسشی درباره به رسمیت شناخته شدن فعالیت کمیته انتخابات و میز احزاب از سوی نهادهای اجرایی و نظارتی تصریح کرد: دراختیار گذاشتن امکانات فیزیکی و سخت‌افزاری وزارت کشور و همچنین ارسال بخشنامه این وزارت به استان‌های سراسر کشور و موظف کردن مدیران کل سیاسی به همراهی با میز احزاب به معنای به رسمیت شناختن این میز است.

مسئول میز احزاب در ستاد انتخابات کشور درباره ضمانت اجرایی و قانونی تصمیمات میز احزاب نیز گفت: در قانون چنین موضوعی پیش‌بینی نشده است اما در دو دوره گذشته و اکنون، در اعمال نظارت قانونی بسیار موفق بودیم حتی در نشستی که با برخی از اعضای شورای نگهبان داشتیم آنها از این تعامل و همکاری استقبال کردند و وعده‌هایی در این باره به ما دادند و عملا نیز تا اینجا استقبال شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان فعالیت میز خانه احزاب در ستاد انتخابات کشور گفت: از بیست و سوم بهمن ماه همزمان با شروع تبلیغات انتخاباتی تا 2 روز بعد از انتخابات و اعلام نتایج آرا در ستاد انتخابات وزارت کشور مستقر هستیم.

مرتضوی کیاسری خاطرنشان کرد: از همه احزاب با همه رویکردهای سیاسی از سه جناح اصلاح‌طلب، اصولگرا و مستقلین و اعتدالگران و همچنین جبهه‌های مشترک احزاب در جناح‌های مختلف تقاضا داریم که قدر فرصت حضور احزاب را بدانند. همچنین این مساله باید در قانون جایگاه جدی‌تری تحت عنوان نظارت مردمی بر فرایند انتخابات به‌عنوان صیانت از سلامت انتخابات و صیانت از آرای مردم پیدا کند.

وی افزود: اگرچه همین اندک را پاس بدارند و با مسئولان اجرایی و تصمیم‌گیر در مسیر انتخابات تعامل داشته باشند تا از اندک به سمت بیش برویم چرا که زیاده‌خواهی گاهی موجب می‌شود که نتوانیم کمال تدریجی داشته باشیم.

مسئول میز احزاب در ستاد انتخابات کشور افزود: انتظار من حمایت از احزاب، حمایت احزاب از میز انتخابات و انتقال پیشنهادات، انتقادات است. از دوستان انتظار حمایت و نظارت حتی بر فعالیت خود میز احزاب را داریم.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*