دوشنبه 5 آذر 1403

ناظر مجلس در شورای عالی میراث و گردشگری کیست؟

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ناظر مجلس در شورای عالی میراث و گردشگری کیست؟

حجت‌الاسلام مجید نصیرایی، ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری شد اما او کیست و سوابقش چقدر با میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مرتبط است؟

به گزارش ایسنا، روز گذشته نمایندگان مجلس از مجموع 165 رأی، به حجت‌الاسلام مجید نصیرایی 128 رأی دادند تا ناظر پارلمان در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری شود. شورایی که بر اساس ماده 3 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب مجلس در سال 1382 ایجاد شد و ریاست آن به رییس جمهور محول شد و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم دبیر آن شد. عالی‌ترین مقام در وزارتخانه‌های کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتصاد و دارایی، خارجه، راه و شهرسازی، علوم و تحقیقات، آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما، برنامه و بودجه و حفاظت محیط زیست عضو این شورا هستند که تصویب سیاست ها، خط مشی و برنامه‌های راهبردی و کلان در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، جلب هماهنگی، همکاری و حمایت بخش های دولتی و خصوصی از اصلی‌ترین وظایف آن است.

شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری با وجود چنین جایگاهی، تا به حال جلسات منظم و پیوسته ای نداشته و حتی غیبت‌های طولانی چند ساله هم داشته است.

در مجلس قبل پروانه سلحشوری، ناظر بر این شورا بود. حالا این مسؤولیت به مجید نصیرایی واگذار شده است؛ نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه از استان خراسان جنوبی که سخنگویی کمیسیون فرهنگی پارلمان یازدهم را هم به عهده دارد. اطلاعات سیاسی منتشر شده از او نشان می‌دهد که به اصولگرایان و جبهه پایداری انقلاب اسلامی گرایش دارد و قبل از آن که وارد مجلس شود در حوزه علیمه بوده است.

نصیرایی سال 1361 در فلاورجان اصفهان متولد شد اما سال‌های زیادی در طبس ساکن بود. از سال 1376 در حوزه علمیه مشهد مشغول به تحصیل شد و مدرک کارشناسی ارشد فقه و اصول (سطح سه حوزه) دارد و مشغول به تحصیل در رشته شیعه شناسی در مقطع دکتری نیز است. کارنامه تحصیلی او نشان می‌دهد که یک دوره تخصصی مدیریت و برنامه‌ریزی فرهنگی را هم گذرانده است.

از سال 1389 به دفتر نمایندگی حوزه علمیه استان خراسان جنوبی وارد می‌شود و بعدها مدیریت این حوزه را به عهده می‌گیرد. در این سال‌ها بیشترین فعالیت حرفه‌ای او متمرکز بر امور حوزه و مساجد بوده است. نصیرایی سال 1396 امام جمعه موقت بیرجند می‌شود، و برای دوره‌ای مسؤولیت سیاسی حوزه‌های علمیه خراسان رضوی را به عهده می‌گیرد و بعدها به پیشنهاد حجت‌الاسلام رییسی رییس کنونی قوه قضاییه مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی در استان خراسان جنوبی می‌شود.

نصیرایی وقتی به مجلس راه یافت، در کمیسیون فرهنگی قرار گرفت و سخنگوی آن شد. دایره فعالیت کمیسیون فرهنگی در محدوده حوزه های فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغات، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی، جوانان، زنان و خانواده تعریف شده اما از آنجا که کمیته میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در زیرمجموعه این کمیسیون تشکیل شده است، بیشتر طرح های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همین کمیسیون بررسی می شود.

مجید نصیرایی مدتی قبل از آن که ناظر شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری شود، چند سخنرانی درباره گردشگری داشته که اتفاقا وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آنها را بازنشر داده است. او در عین حالی که صنعت توریسم را فراتر از درآمدهای نفتی دانسته که عامل مهاجرت معکوس به روستاها و ایجاد اشتغال در نسل جوان خواهد شد، از گردشگری حلال حمایت کرده و گفته است: «باید به صنعت گردشگری روی بیاوریم و آن را تقویت کنیم، اما چهارچوب گردشگری قرار نیست محلی برای فساد و نفوذ و تخریب فرهنگ باشد. ما در بحث گردشگری و موضوع اقتصاد گردشگری حلال مشکلی نداریم و از آن حمایت می‌کنیم.»

انتهای پیام