نامه ایران به شورای امنیت سازمان ملل
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد: پس از رایزنیهای متعدد جمهوری اسلامی ایران با مقامات دولت عراق و اقلیم شمال این کشور، برای ایران گزینه ای جز استفاده از حق ذاتی در جهت دفاع از خود در چارچوب حقوق بین الملل باهدف حفاظت از امنیت ملی خود باقی نمانده است.
جمهوری اسلامی ایران از اعضای شورای امنیت سازمان ملل اجرای توافقات با دولت عراق در زمینه بستن مقرها و خلع سلاح تروریستها در شمال این کشور را خواستار شد.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام کرد: پس از رایزنیهای متعدد جمهوری اسلامی ایران با مقامات دولت عراق و اقلیم شمال این کشور، برای ایران گزینه ای جز استفاده از حق ذاتی در جهت دفاع از خود در چارچوب حقوق بین الملل باهدف حفاظت از امنیت ملی خود باقی نمانده و بر این اساس، اخیرا عملیاتهایی را علیه گروهکهای تروریستی مستقر در منطقه اقلیم شمال عراق انجام داده است.
نمایندگی دائم ایران نزد سازمان ملل متحد با ارسال نامهای، مواضع جمهوری اسلامی ایران در مورد انجام عملیات نظامی علیه مقرهای تروریستها در شمال عراق را برای اعضای شورای امنیت این سازمان به این قرار تشریح کرد: برای سالها جمهوری اسلامی ایران هدف حملات گروهکهای تروریستی که در منطقه اقلیم کردستان عراق پایگاه دارند، بوده است. این گروهکها اخیرا فعالیتهای خود را تشدید کرده و از طرق غیرقانونی اقدام به انتقال مقادیر زیادی سلاح به داخل خاک ایران برای مسلح کردن گروهکهای وابسته به خود که قصد عملیات تروریستی دارند، کردهاند که در نتیجه ما شاهد افزایش تلفات انسانی، وحشیگری و تخریب اموال عمومی و خصوصی هستیم. جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر مسوولیت دولت عراق برای کنترل موثر برکل سرزمین و مرزهای شناخته شده بین المللی این کشور، مدارک غیرقابل انکار و اطلاعات معتبری را به مقامات دولت عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق در مورد گروهکهای تروریستی و جدایی طلب که از خاک عراق برای برنامه ریزی، حمایت، سازماندهی و اجرای اقدامات براندازانه و تروریستی علیه ایران سوءاستفاده می کنند، ارائه داده است.
نمایندگی ایران نزد سازمان ملل یادآور شده است: در جریان چندین دور مذاکره و رایزنی دوجانبه با مقامات دولت عراق و منطقه اقلیم کردستان عراق ازجمله دیدار اخیر مشاور امنیت ملی عراق از تهران در تاریخ 3 آبان 1401، ایران درخواست کرد افرادی که جنایات تروریستی مرتکب شده، مسترد گردیده و در دادگاههای ایران محاکمه شوند. همچنین مقرهای این گروهکهای تروریستی و اردوگاههای آموزشی آنها بسته شده وعناصر آنها خلع سلاح شوند. ایران همچنین بر ضرورت حضور نیروهای نظامی عراق در مرزهای بینالمللی دو کشور تاکید کرد. هیات عراقی با این درخواستها موافقت کرد و متعهد به تدوین یک چارچوب زمانی برای تکمیل خلع سلاح این گروهکهای تروریستی شد. متاسفانه تا امروز هیچ اقدام موثری برای اجرای این توافق انجام نشده و براین اساس ایران موکدا خواستار اجرای توافق فوق الذکر است.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ادامه این نامه نوشته است: در این شرایط، ایران گزینه ای جز استفاده از حق ذاتی برای دفاع از خود در چارچوب حقوق بین الملل به منظور حفاظت از امنیت ملی و دفاع از مردم خود نداشته و اخیرا عملیات نظامی و ضروری را علیه گروهکهای تروریستی مستقر در منطقه اقلیم کردستان عراق انجام داد که با دقت برنامه ریزی و دقیقا محلهای تروریستها را هدف قرار داد. جمهوری اسلامی ایران قویا متعهد به حل این مساله با دولت عراق از طریق مکانیزم دوجانبه بعنوان بخشی از جنگ جاری علیه تروریسم است.
وزرای امور خارجه دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق در مذاکرات خود بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و همچنین بر ضرورت مقابله با تروریسم براساس مقررات بین المللی و اهمیت همکاری دوجانبه در مقابله با چالشهای ناشی از فعالیتهای تروریستی تاکید کردهاند. جمهوری اسلامی ایران احترام کامل برای امنیت و ثبات عراق قائل است و یکبار دیگر بر تعهد خود به تمامیت ارضی، اتحاد و حاکمیت جمهوری عراق تاکید میکند./ ایسنا
هم اکنون دیگران می خوانند-
گزارش «صداوسیما» از حضور نیروهای یگان ویژه مقابل درب دانشگاه کردستان + فیلم
-
اعتصابات 8 روزه در اشنویه | اشنویه سقوط کرد؟ روایت یک رسانه دولتی
-
ممنوعیت های جدید و عجیب در مدارس دخترانه | پوشیدن هودی برای دختران ممنوع شد؟
-
تایید دیدار فاطمه هاشمی رفسنجانی با سیدمجتبی خامنه ای
-
واکنش فرماندار به اتفاقات و اعتراضات در اندیمشک
-
واکنش جالب مهدی طارمی به سیل سوالهای جنجالی؛
-
جنجال عجیب شنل قرمز در سیما!