نامه جدید فیفا: ورود زنان درهمه بازیهای لیگ و آسیا
حالا گفته میشود فیفا در آخرین نامهاش به ایران، بهطور رسمی خواسته که زنان باید در همه بازیها در ورزشگاه حضور داشته باشند. در نامه فیفا 3 بند وجود دارد و این بندها شفاف توضیح داده است که زنان باید تماشاگر کدام بازیها باشند. سؤال بزرگ این است که در شهر مذهبی مشهد، این اجازه به زنان داده میشود که به ورزشگاه بروند؟
فیفا در نامهای جدید از فدراسیون بدون رییس ایران خواسته است که به زودی شرایط ورود زنان به ورزشگاهها را در مسابقات باشگاهی آسیا و لیگ داخلی فراهم کند.
به گزارش تابناک ورزشی، پس از حضور علنی و همراه با بلیت فروشی بانوان در دیدار تیم ملی ایران مقابل کامبوج در مقدماتی جام جهانی که یک اتفاق تاریخی به شمار میرفت، مشخص بود فیفا برنامه خود برای مهیا شدن شرایط ورود زنان به ورزشگاهها در ایران را کلید زده و آن را در آینده وارد مراحل جدیدتری میکند. در این راستا روزنامه همشهری چاپ دوشنبه 28 بهمن مطلبی منتشر کرده و خبر از نامه فیفا به منزله فازهای بعدی این پروسه داده است. در گزارش همشهری آمده است:
«یک منبع آگاه در وزارت ورزش گفت: فیفا در نامهای که بهتازگی به فدراسیون فوتبال ایران فرستاده، تأکیده کرده که این فدراسیون باید شرایط حضور زنان در استادیومهای فوتبال را برای تماشای 3 رویداد مهم فراهم کند. گفته میشود این نامه با لحن مثبت نوشته شده و فدراسیون بینالمللی فوتبال از اقدامات ایران برای فراهمکردن حضور زنان در استادیومها تمجید کرده، ولی این قدردانی، مقدمهای است برای مطرحکردن موضوعات دیگر.
زنان ایران در 2 سال گذشته 3 بار اجازه حضور در استادیوم پیدا کردهاند؛ بازی پرسپولیس- کاشیما در فینال لیگ قهرمانان آسیا، بازی دوستانه تیمهای ملی ایران - بولیوی و بازی تیمهای ملی ایران و کامبوج در مقدماتی جامجهانی2022.
حالا گفته میشود فیفا در آخرین نامهاش به ایران، بهطور رسمی خواسته که زنان باید در همه بازیها در ورزشگاه حضور داشته باشند. در نامه فیفا 3 بند وجود دارد و این بندها شفاف توضیح داده است که زنان باید تماشاگر کدام بازیها باشند:
1- در مسابقات انتخابی جامجهانی صندلی بیشتری به زنان اختصاص پیدا کند. 2- در بازیهایی که تیمهای ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا میزبان هستند، زنان باید بتوانند وارد ورزشگاه شوند. 3- شرایطی فراهم شود که از ماه ژوئن (خرداد - تیر) در لیگ داخلی هم زنان بتوانند بازیهای تیمهای مورد علاقهشان را در ورزشگاه ببینید.
در مرحله انتخابی جامجهانی، ایران میزبان تیمهای بحرین، عراق و هنگکنگ است. بازی ایران و هنگکنگ نخستین بازی است که زنان میتوانند امیدوار باشند به ورزشگاه بروند. این بازی 7 فروردین برگزار میشود. 15 خرداد ایران میزبان بحرین است، بازی برگشت ایران با عراق هم 20 خرداد برگزار میشود.
در لیگ قهرمانان آسیا هر چند 2 فصل پیش زنان به استادیوم رفتند، ولی این حضور تنها در بازی فینال اتفاق افتاد. فصل پیش در هیچیک از بازیهای این لیگ صحبتی درباره تماشاگران زن نشده بود. با این تأکید فیفا، زنان در مسابقات گروهی هم باید بتوانند بازیها را تماشا کنند.
طبق برنامه تا 18 فروردین هیچ تیم ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا میزبان نیست. در این روز شهرخودرو میزبان شباب الاهلی امارات است و یک روز بعد استقلال میزبان الوحده امارات. اول اردیبهشت هم پرسپولیس در تهران با الدحیل قطر بازی دارد و سپاهان میزبان العین امارات است.
اگر طبق نامه فیفا، فدراسیون فوتبال ایران خودش را موظف بداند تا شرایط را برای حضور تماشاگران زن فراهم کند، این بازیها نخستین بازیهایی خواهند بود که در شهرهایی غیر از تهران میزبان تماشاگران زن هستند. بازیهای استقلال و پرسپولیس در تهران، بازیهای شهرخودرو در مشهد و بازیهای سپاهان در اصفهان برگزار میشود. سؤال بزرگ این است که در شهر مذهبی مشهد، این اجازه به زنان داده میشود که به ورزشگاه بروند؟
آخرین روزهای سال 2019 بود که رویترز خبر داد فدراسیون ایران برای فراهمکردن شرایط حضور تماشاگران زن در لیگهای داخلی به فیفا تعهد کتبی داده است. رویترز از زبان یک منبع آگاه نوشته بود فیفا برای عملیشدن این خواسته، برای فدراسیون ایران ضربالاجل تعیین کرده است. مسئولان نزدیک به وزارت ورزش در گفتگو با همشهری و در واکنش به خبر رویترز، حضور تماشاگران زن در لیگهای داخلی را رد کردند. نظر آنها این بود که بازیهای لیگ با بازیهایی که در سطح ملی برگزار میشود، متفاوت است و ایران در شرایطی نیست که بتواند با حضور زنان در بازیهای لیگ موافقت کند.
گفته میشد فیفا شرایط ایران را درک کرده و پذیرفته است که فقط به حضور زنان در بازیهای ملی رضایت دهد. اما با توجه به آخرین نامه این نهاد بینالمللی، فدراسیون ایران برنامه خاصی برای لیگ دارد؟ این سؤالی است که مسئولان فدراسیون باید به آن جواب بدهند، ولی دیروز تماسهای این رسانه با مدیران فدراسیون فوتبال بینتیجه ماند. سؤالهای دیگری هم مطرح است، اینکه در لیگهای دستههای پایینتر هم زنان میتوانند به ورزشگاه بروند؟ در بازیهای آینده حضور زنان گزینشی است یا بلیتفروشی میشود و این بلیتفروشی به چه تعداد است؟»