یک‌شنبه 23 دی 1403

نامه گوترش به پوتین / یک پیشنهاد مهم به رئیس‌جمهور روسیه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
نامه گوترش به پوتین / یک پیشنهاد مهم به رئیس‌جمهور روسیه

اقتصادنیوز: آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نامه‌ای به پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با ارائه پیشنهادی خواستار حفظ توافق غلات شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در نیویورک گفت: دبیر کل سازمان ملل تمرکز زیادی بر تضمین دسترسی مداوم مواد غذایی و کود فدراسیون روسیه و اوکراین به بازارهای جهانی برای امنیت غذایی جهانی داشته است.

طعنه معنادار انگلیس به زلنسکی / ما فروشگاه آمازون نیستیم

وی افزود: اجرای کامل توافقنامه های امضا شده در استانبول در جولای 2022 برای اطمینان از اینکه این محصولات می توانند بدون مشکل و با حجم زیاد به بازارهای جهانی برسند، بسیار مهم است. این توافق‌ها به کاهش مداوم قیمت‌های جهانی مواد غذایی کمک کرده‌اند. اکنون قیمت ها بیش از 23 درصد کمتر از رکوردهای ثبت شده در مارس سال گذشته است.

دوجاریک تصریح کرد: دبیرکل به عنوان بخشی از تلاش‌های مستمر خود در این زمینه، روز گذشته نامه‌ای به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه ارسال کرد که در آن پیشنهادی با هدف هماهنگ کردن ادامه اجرای یادداشت تفاهم با تاکید بر حفظ ابتکار دریای سیاه ارائه شد.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: هدف از این نامه رفع موانعی در مقابل تراکنش‌های مالی از طریق بانک کشاورزی روسیه است که نگرانی اصلی ابراز شده این کشور می باشد و به طور همزمان امکان ادامه جریان غلات اوکراینی از طریق دریای سیاه فراهم شود.

دوجاریک گفت: دبیر کل سازمان ملل همچنان بر اهمیت حیاتی صادرات مواد غذایی و کود از فدراسیون روسیه و اوکراین برای امنیت غذایی جهانی تاکید می کند نگرانی اصلی او برای افراد آسیب پذیر در سراسر جهان است که بیشترین ضرر را از هر گونه اختلال در توافق استانبول و افزایش احتمالی متعاقب لین اختلال در قیمت جهانی مواد غذایی و کود خواهند داشت.

سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: دبیرکل سازمان ملل همچنان با همه طرف های مربوطه در این زمینه تعامل دارد و تمایل خود را برای ارتباط بیشتر در مورد این پیشنهاد با روسیه ابراز می کند.

توافق ابتکار دریای سیاه موسوم به توافق غلات (جولای) ژوئیه گذشته (تیر 1401) در استانبول به امضای ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین رسید. هدف این توافق از سرگیری صادرات غلات از بنادر اوکراین بود که به دلیل جنگ میان روسیه و اوکراین متوقف شده بود.

این توافق از زمان اجرا تاکنون چندین بار تمدید شده است که آخرین بار در 18 مِه (28 اردیبهشت 1402) و به مدت دو ماه بود.

به گزارش ایرنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به تازگی گفته است که کشورش در حال حاضر هیچ دلیلی نمی‌بیند که از تمدید قرارداد صادرات غلات در دریای سیاه حمایت کند.

وزیر خارجه دولت پوتین افزوده است: من نمی‌دانم کسانی که می‌خواهند این طرح دریای سیاه را ادامه دهند، چه استدلالی دارند، زیرا همانطور که گفتم، مدت‌هاست که صادرات غلات اوکراین جنبه تجاری به خود گرفته است.

لاوروف به آمار مرکز هماهنگی مشترک (JCC) در استانبول اشاره کرده است که تمام کشتی‌های تحویل محصولات کشاورزی اوکراین را تحت طرح دریای سیاه ثبت می‌کند. طبق این آمارها باید هر ماه دو کشتی از اوکراین به مقصد کشورهای نیازمند روانه می‌شد ولی حالا تعداد کشتی‌ها به 90 رسیده است.

همچنین بخوانید