شنبه 3 آذر 1403

نایب رئیس مجلس: طمعی بر دولت سیزدهم ندارم

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: من هیچ‌گونه طمعی بر دولت سیزدهم ندارم و به رغم آن که برخی سمت‌ها پیشنهاد شد، آنها را نپذیرفتم.

به گزارش مهر، علی نیکزاد شامگاه پنجشنبه در نشست اعضای انجمن اسلامی اصناف و بازاریان اردبیل اظهار کرد: زمانی که کاندیدای مجلس شدم از من سوال می‌شد که اگر دولت آینده اصولگرایان پیروز شدند و وزیر شدی ما یک کرسی نمایندگی مجلس را از دست خواهیم داد ولی بنده وفای به عهد کرده و سمت‌های پیشنهادی را نپذیرفتم.

وی تصریح کرد: اگر سمت معاون اولی رئیس جمهور را به من می‌دادند، قبول می‌کردم و به غیر از آن به رغم خواهش چندین باره رئیس جمهور برای عهده‌داری مسئولیت وزارت راه، کشور، نفت به هیچ وجه این مسئولیت را قبول نکردم.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: به شخص رئیس جمهور نیز گفتم اگر معاون اول انتخاب شوم مسئولیت را قبول خواهم کرد وگرنه مسئولیتی در ارتباط با وزارتخانه‌ها بر عهده نمی‌گیرم.

نیکزاد پشتیبانی بیش از 110 نماینده ترک‌نشین را یادآور شد و افزود: اصلی‌ترین دغدغه در اوایل کار دولت و قبل از پیشنهاد وزرا به مجلس سهم استان‌های آذری‌نشین در کابینه سیزدهم بود که ما در این زمینه با رئیس جمهور رایزنی‌هایی را انجام دادیم و قرار شد در انتخاب وزرا از استان‌های آذری‌نشین نیز سهمیه‌ای در نظر گرفته شود که با پیشنهاد رئیس جمهور میرتاج‌الدینی معاونت پارلمانی رئیس جمهور را نپذیرفت و ما تنها به انتخاب وزیر بهداشت و رئیس بنیاد مسکن از خطه آذربایجان اقدام کردیم تا حداقل آذری‌نشینان سعی در کابینه دولت سیزدهم داشته باشند.

هیچ اختلافی بین نمایندگان استان اردبیل وجود ندارد.

نماینده مردم اردبیل در مجلس خاطر نشان کرد: هفت نماینده استان هیچ اختلاف اساسی با هم ندارند هر چند که اختلاف سلیقه‌ها در برخی انتصابات و معرفی مدیران طبیعی است ولی به هیچ وجه نماینده‌ای از دیگر نمایندگان، نماینده‌تر نیست.

وی در ادامه حمایت و پشتیبانی نمایندگان مناطق ترک‌نشین را از حضور در جایگاه نایب رئیسی مجلس یادآور شد و اضافه کرد: حتی در انتصابات اخیر نیز ما تنها نظر خودمان را اعلام کردیم و به هیچ وجه دخالتی نداشته و اختلاف نظری نیز نداریم.

نیکزاد در مورد توجه به روستاها و سرکشی به این مناطق به رغم سنگینی مسئولیت در مجلس بیان کرد: ما بارها به دولت اعلام کردیم که اگر مشکلات روستاییان در باب آب شرب، کشاورزی، زیرساخت‌های اینترنتی، مسکن مقاوم و راه دسترسی مناسب حل شود دیگر روستایی به فکر مهاجرت نمی‌افتد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در کنار حمایت از مدیریت شهری، ما به هیچ وجه در انتخاب شهردار و سایر مسئولان دخالتی نداشتیم و حتی در انتخابات شورای شهر نیز مخالف کسی نبوده و در رد صلاحیت برخی‌ها تلاش نکردیم.

نیکزاد تصریح کرد: به غیر از یک نفر که به جایگاه ولایت دهن‌کجی کرده بود ما زمینه رد هیچ کاندیدایی را فراهم نکردیم و تلاشمان بر این بوده تا همواره ظرفیت حضور کاندیداهای مختلف با سلایق متعدد را در انتخابات فراهم کنیم.

وی گفت: برخی شایعات پشت سر بنده است که در عزل و نصب‌ها و برخی کارهای استان دخالت می‌کنم در حالی که به هیچ وجه این مباحث صحت ندارد و آنهایی که سعی می‌کنند همه انتصابات را به اسم من بزنند، بی‌انصافی می‌کنند.

نیکزاد افزود: اگر مدیری ناکارآمد است در عزل او مقاومت نمی‌کنیم و بنده به صراحت اعلام می‌کنم در جایگاه هیئت رئیسه مجلس اگر وزیری در مورد مدیر استانی از من سوال کند، واقعیت‌ها را گفته و به هیچ وجه خلاف واقع صحبت نمی‌کنم.

موافق واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی با صلاحیت‌دار هستم

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: در موضوع بازگرداندن کشت و صنعت مغان به بخش دولتی به هیچ وجه دخالتی نکرده و همچنان بر این باورم اگر بخش خصوصی قوی در این حوزه وارد شود، مدیریت آن بهتر از بخش دولتی خواهد بود.

وی اضافه کرد: از آن جایی که شمال استان و جنوب این استان نماینده دارد، ما هیچ دخالتی را در مباحث این مناطق نمی‌کنیم و بنده سعی کردم تا قبل از سفر رئیسی به استان در دوره مسئولیت قوه قضائیه در مورد کشت و صنعت صحبتی را نداشته باشم.

نیکزاد بیان کرد: در موضوع فروش کشت و صنعت مغان به ثمن ناچیز بنده نیز گله‌مند موضوع بودم ولی انتظار داشتیم در قیمت‌گذاری جدید تجدید نظر شود و بهتر بود مدیریت کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی با صلاحیت‌دار سپرده می‌شد تا مشکلی در فرآیند این مجموعه به وجود نمی‌آمد.

وی ادامه داد: بخش خصوصی چهار هزار میلیارد تومان منابع مالی دارد و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم در حالی که دولت قادر به پرداخت حقوق کارکنان نیست و نباید انتظار سرمایه‌گذاری‌های دولتی را در استان داشته باشیم.

نیکزاد در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: در بحث کارخانه سبلان پارچه نیز ما معایب کار را مطرح کردیم و قرار شد 400 میلیارد تومان منابع در اختیار سبلان پارچه برای احیا صرف خرید تجهیزات نوین شود که مخالفت عده‌ای مانع از تحقق این امر شده است.

وی تصریح کرد: بانک عامل با موانعی که در مسیر این کارخانه ایجاد کرده، سر راه توسعه این واحد صنعتی قرار گرفته و بهتر است با تدبیری مناسب و همفکری با مدیریت بانک عامل مشکلات و نارسایی‌ها برطرف شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: عده‌ای منتظرند تا سبلان پارچه و کشت و صنعت در دوره جدید مدیریت به زمین بخورد تا برای تصمیمات رئیس دولت ایراد بگیرند ولی بهتر است با راهکارهای مناسب در تقویت این دو مجموعه تولیدی تلاش و پیگیری‌ها به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.