نتایج مذاکرات وین مثبت خواهد بود / رئیسی موفقتر از روحانی در ارتباط با همسایگان
حسن هانیزاده گفت: دولت روحانی درگیر مسائل جناحی و حزبی بود و بسیاری از ظرفیتهای ملی بهخاطر رفتارهای جناحی کاملاً آشکار دولت قبل، هدر رفت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسن هانیزاده کارشناس و تحلیلگر مسائل خاورمیانه در گفتوگو با خبرنگار مرآت با اشاره به اینکه متأسفانه در دولت قبل نرمش زیادی در برابر امریکا و کشورهای غربی وجود داشت، گفت: این مسئله موجب شد تا امریکاییها و خصوصاً سه کشور اروپایی انگلیس و فرانسه و آلمان سیاستهای خود در حوزه برجام و بین الملل را به ایران تحمیل کنند اما در مقابل دولت تنها به دادن امتیاز به طرف اروپایی و امریکایی اکتفا کرد که متأسفانه تأثیر مثبتی برای کشور نداشت.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم با تکیه بر توانمندیهای ملی و ادبیاتی انقلابی، با زیادهخواهی امریکا و غرب برخورد کرد، افزود: در حقیقت این مسئله باعث شد کشورهای اروپایی و امریکایی در مواضع خود نسبت به ایران عقبنشینی کنند و انتظار میرود مذاکرات وین به شکل مثبتی نتایج خود را در اقتصاد کشورمان نشان دهد.
هانیزاده تصریح کرد: در دولت روحانی ارتباط با کشورهای غربی بیشتر اما بیفایده بود. ارتباط با غربیها زمانی مطلوب است که انعکاس و بازتاب مثبت آن در حوزههای اقتصادی و بین المللی کشور مؤثر باشد.
وی با بیان اینکه دولت سابق در حوزههای اقتصادی و بین المللی اتفاق مثبت و مؤثری برای کشور رقم نزد، اظهار کرد: اما در دولت سیزدهم علی رغم این که ایران هیچگونه امتیازی به غرب و امریکا نداد، توانست تا اندازهای به اهداف خود رسیده و در تا حدودی از زیاده خواهی غرب و امریکا بکاهد.
کارشناس و تحلیلگر مسائل خاورمیانه با بیان اینکه در دولت سیزدهم در زمینه مسائل رفاهی و معیشتی تاکنون تغییر اساسی مثبتی نسبت به دولت قبل مشاهده نشده است، افزود: دولت سیزدهم با سازوکارهایی که برای تکیه بر اقتصاد درونزا دارد توانست حجم صادرات نفتی را بسیار افزایش دهد و انتظار میرود تأثیر این مسئله در آینده بر سفرههای مردم کاملاً مشهود شود.
هانیزاده همچنین بیان کرد: دولت سیزدهم در رابطه با گسترش همکاری با کشورهای چین و روسیه موفقیتهای خوبی داشته است. سفری که آقای رئیسی به مسکو داشت و همچنین سفرهای مقامات چین به ایران و سفر مقامات ایرانی به چین نشاندهنده موفقیت بیشتر دولت سیزدهم در حوزه ارتباط با کشورهای بزرگ و مؤثر منطقه نسبت به دولت قبل است.
وی با اشاره به اینکه دولت قبل اهتمام و توجهش بر ارتباطگیری با غربیها بود و در مقوله همکاری منطقهای حرکت مؤثری از خود نشان نداد، گفت: اما دولت سیزدهم موفق شد تا رابطه نسبتاً متعادلی با کشورهای حوزه خلیج فارس برقرار کند. مقامات قطری سفرهایی به تهران داشتند و سفرهایی که وزیر خارجه کشورمان و معاونش به کشورهای شورای همکاری خلیج فارس داشت، نشانگر موفقیت دیپلماسی مجموعه دولت سیزدهم در این حوزه بود.
انتهای پیام /