نسخهپیچی بلینکن برای شورای امنیت درباره جنگ اوکراین
اقتصادنیوز»: آنتونی بلینکن وزیرخارجه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل گفت: اعضای این شورا نباید فریب درخواست برای آتش بس موقت یا بدون قید و شرط را بخورند. روسیه برای پیروزی می جنگد اما اوکراین برای بقا مبارزه می کند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا که در سالگرد یکسالگی جنگ اوکراین برای شرکت در نشست شورای امنیت در سطح وزرای خارجه درباره این جنگ به نیویورک سفر کرده است، در این نشست گفت: ما هرگز نمیتوانیم اجازه دهیم جنایاتی که روسیه مرتکب شده به یک امر عادی تبدیل شود.
وزیر خارجه دولت بایدن گفت: آنچه در بوچا، ماریوپول و ایرپین اتفاق افتاده است، عادی نیست. بمباران مدارس و بیمارستان ها و ساختمانهای آپارتمانی عادی نیست.
وی ادامه داد: اعضای شورای امنیت برای اطمینان از عادلانه و بادوام بودن هرگونه صلح مسولیت دارند. اعضای این شورا نباید فریب درخواست برای آتش بس موقت یا بدون قید و شرط را بخورند. روسیه برای فتح می جنگد. اما اوکراین برای بقا مبارزه می کند.
بلینکن گفت: ما این قدرت و مسئولیت را داریم که دنیایی امن برای نسل های آینده بسازیم. ما نمی توانیم اجازه دهیم یک کشور آن را نابود کند.
وزیر خارجه دولت بایدن در حالیکه کشورش همچنان به ارسال سلاح به اوکراین ادامه می دهد، ادعا کرد: آمریکا مدتهاست که حتی قبل از این جنگ اعلام کرده که آماده مشارکت در هر گونه تلاش دیپلماتیک معنادار برای توقف تهاجم روسیه به اوکراین است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: روسیه از هرگونه توقف در نبرد برای تحکیم کنترل بر مناطق تصرف شده به صورت غیرقانونی و تامین نیروها برای حملات بیشتر استفاده خواهد کرد.
ایالات متحده آمریکا در نخستین سالگرد جنگ اوکراین اعلام کرد که 2 میلیارد دلار تجهیزات و تسلیحات نظامی جدید به کی یف برای آماده ساختن این کشور در نبرد با روسیه در فصل بحران اختصاص داده است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، در مصاحبه ای با سی ان ان گفت که در مورد ارائه جنگنده های اف -16 به اوکراین اظهار نظر نمی کند اما انتظار دارد در مورد درگیری مذاکرات نهایی انجام شود.
رئیس پنتاگون گفت: به احتمال زیاد، این جنگ با نوعی مذاکره پایان خواهد یافت. پوتین فکر میکرد که دفاع اوکراین نابود خواهد شد، عزم آمریکا شکسته خواهد شد و جهان توجه نخواهد کرد. او اشتباه می کرد.
وی در بیانیه ای به مناسبت سالگرد جنگ اوکراین گفت که آمریکا در سال گذشته بیش از 32 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین از جمله 8 هزار 500 موشک جاولین سامانه ضد زره و 38 سامانه راکتی هیمارس ارائه کرده است.
دولت بایدن حتی در شرایطی که روسیه پیشنهاد آتش بس موقت را مطرح و سازمان ملل از آن استقبال کرده بود، وعده ارسال حمایتهای نظامی و تسلیحاتی را داده بود که به اعتقاد تحلیلگران نشانه تمایل واشنگتن برای ادامه درگیریها و تشدید تنشها در اوکراین است.
به گزارش ایرنا، دولت جو بایدن روز جمعه به وقت محلی در سالگرد جنگ میان روسیه و اوکراین، مجموعه ای از تحریم های جدید علیه مسکو وضع کرد.
آمریکا و متحدان آن در گروه هفت، 200 فرد و نهاد روسی از جمله 12 موسسه مالی و بخشهای دفاعی، فناوری و معدن روسیه را تحریم کردند. برخی از افراد تحریم شده در خارج از روسیه و در اروپا، آسیا و خاورمیانه حضور دارند.
علاوه بر این، وزارت بازرگانی آمریکا محدودیت های صادراتی علیه 90 شرکت مرتبط با روسیه از جمله برخی شرکت های چینی اعلام کرده است.
این وزارتخانه ادعا کرده که این محدودیت ها به دلیل کمک به روسیه برای دور زدن تحریم ها معرفی شده اند.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
همچنین بخوانید