یک‌شنبه 4 آذر 1403

نشانه‌های افول آمریکا از نگاه رایزن اسبق ایران در سازمان ملل

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نشانه‌های افول آمریکا از نگاه رایزن اسبق ایران در سازمان ملل

رایزن فرهنگی اسبق ایران در سازمان ملل در پیش همایشی با موضوع افول آمریکا به بررسی بحران داخلی و کاهش قدرت نرم ایالات متحده و تأثیر آن بر انتخابات پیش‌روی این کشور پرداخت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «محسن اسلامی»، مدیر گروه روابط بینالملل دانشگاه تربیت مدرس و رایزن فرهنگی اسبق جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در هشتمین پیش همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی در این پیش همایش که با عنوان «افول آمریکا در آیینه بحرانهای جاری» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی و با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران این حوزه برگزار شد، به بحران‌هایی که آمریکا در داخل و خارج با آنان مواجه است اشاره کرد و گفت با توجه به افول قدرت نرم ایالات متحده، این کشور در صدد ایران‌هراسی و چین هراسی است.

دکتر اسلامی در این باره گفت: «دست و پنجه نرم کردن آمریکا با بحران داخلی از یک سو و درگیریهای این کشور در عرصه بین‌المللی از سوی دیگر، چالش‌های جدی را برای قدرت نرم ایالات متحده به همراه آورده است.»

وی در ادامه گفت: «آمریکا اکنون درگیر بحران داخلی است و با توجه به کاهش قدرت نرم این کشور، در صدد چین هراسی و ایران هراسی است. اگر ترامپ انتخابات را ببازد، به بایدن نباخته بلکه به اعتراضات خیابانی، تبعیض، بی‌عدالتی و ضعف در مدیریت کرونا باخته و با این اوصاف، انتخابات پیش‌رو بسیار سرنوشت ساز خواهد بود به این جهت که یک فرهنگ جدید و یک سری مؤلفه‌ها به درون جامعه آمریکا نفوذ پیدا می‌کند.»

این کارشناس امور بین‌الملل با اشاره به بحران کرونا و دیگر بحران‌هایی که دولت ترامپ با آن مواجه بوده پیش‌بینی کرد که پیروزی ترامپ در انتخابات قطعی نیست.

وی گفت: «بحران‌های اقتصادی آمریکا ناشی از وقایع ماه‌های اخیر، در حال بروز هستند و اگر لابی رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی نباشد، با بروز این مشکل ممکن است بحران تازه‌ای برای ترامپ ظهور کند.»

دکتر اسلامی افزود: «اگرچه تا پیش از شیوع ویروس کرونا همه عوامل به نفع ترامپ بود، اما قطعا با نمایان شدن ناتوانی او در کنترل و مهار این بیماری کار بسیار سخت‌تری را پیش‌رو خواهد داشت. ترامپ در انتخابات 2016 آراء خوبی دریافت کرده بود و دلیل آن، فضای جامعه آمریکا علیه سیاستمداران بود که ترامپ به عنوان یک تاجر خود را فردی نشان داد که می‌خواهد این فضا را اصلاح کند؛ اما اکنون این نگرش آمریکایی‌ها در جریان کرونا جابه‌جا شده و مانند گذشته نمی‌توان به قاطعیت گفت ترامپ رأی می‌آورد. این تغییر در نگاه آمریکایی‌ها می‌تواند منجر به یک شگفتی شود.»

دکتر اسلامی با اشاره به رقابت بایدن و ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا گفت: «با انزوای اخیری که آمریکا در شورای امنیت تجربه کرد، باید منتظر برگزاری مناظرات جنجالی و پرحاشیه انتخاباتی بین ترامپ و بایدن در روزهای آینده باشیم. از آن سو در جبهه دموکرات‌ها نیز بایدن با این که 74 درصد آرا را دریافت کرد و کاندید حزب شد، اما با چالش‌هایی مواجه است، از جمله اینکه بخشی از آراء به سوی سندرز رفت.»

وی افزود: «این موضوع نشان می‌دهد در درون حزب دموکرات برخی معتقدند که سندرز شخص شایسته‌تری برای سکان‌داری ایالات متحده است. 26 درصد رأی که توسط سندرز دریافت شده ممکن است در آخرین لحظهها زمینهساز معاملهای میان سندرز و بایدن شود و این کار در آخرین لحظه‌ها انجام شود؛ در این صورت انتخابات اخیر یکی از حساس‌ترین انتخابات قرن تلقی می‌شود.»

اسلامی همچنین درباره نظرسنجی‌های انجام شده پیش از انتخابات آمریکا گفت: «نمی‌توان به صورت قطعی به این آمارها استناد کرد. بخشی از رأی دهندگان به اصطلاح خجالتی، در نظرسنجی شرکت نمی‌کنند و در رأی‌گیری اصلی ممکن است به میدان بیایند؛ در دوره پیشین، افرادی بودند که به ترامپ رأی دادند اما در نظرسنجی‌ها شرکت نکردند.»

منبع: فارس

انتهای پیام /