چهارشنبه 7 آذر 1403

نظریان: در المپیک بعدی هم چیزی نمی شویم!/ در 70 سال گذشته برای اسکی چه گذاشته‌ایم؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نظریان: در المپیک بعدی هم چیزی نمی شویم!/ در 70 سال گذشته برای اسکی چه گذاشته‌ایم؟

رئیس فدراسیون اسکی و ورزشهای زمستانی گفت: در المپیک بعدی هم هیچ چیزی نمی‌شویم مگر ارکان درست شود.

به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست مطبوعاتی عباس نظریان رئیس فدراسیون اسکی و ورزش های زمستانی درباره جام جهانی اسکی چمن برگزار شد.

نظریان در ابتدا درباره این مسابقات اظهار داشت: مسابقات جام جهانی اسکی چمن با حضور 4 کشور که رنکینگ مناسبی هم دارند مثل چک، اسلواکی یا ایتالیا برگزار خواهد شد و از روز پنج‌شنبه مسابقات برگزار می‌شود. 35 ورزشکار ایرانی و خارجی داریم که برای‌شان ورود به این مسابقات مهم بود. فینال این مسابقات در ایتالیاست و ما سال آتی میزبان مسابقات قهرمانی جهان هستیم. این مسابقات هم تست ما برای سال آتی است و هم شرکت تیم‌های مهم در تورنمنت ایران که کار را تثبیت می‌کند. علاوه بر نشان دادن توانایی‌ها درصدد اثبات پتانسیل فدراسیون در میزبانی هستیم.

وی افزود: اسکی تقریبا 8 رشته دارد، 5 رشته در برفی و زمستانی است. در اسکی چمن سوابقی که داریم 9 دوره در مسابقات شرکت کردیم یا میزبان بودیم. ورزشکاران در این مدت حائز رتبه‌های خوبی شده‌اند. اسکی چمن از سخت‌ترین رشته هاست و جامعه محدودی به واسطه آسیب‌پذیری‌اش دارد. در اسکی چمن با توجه به شرایط، خیلی به زمین و مکان و محیط بستگی دارد. در 2 ماه گذشته بهترین شرایط را فراهم کرده‌ایم و پیست ما از بهترین‌هاست. تلاش شده حداقل آسیب‌ها رخ بدهد و همه بچه‌ها تجهیزات نو گرفته‌اند. امیدواریم هم در این مسابقات و هم در فینال ایتالیا نتیجه خوبی بگیریم. اگر از پیست در اختیار استفاده کنیم، بهتر می‌شود. علی‌رغم 70 سالگی حضور در المپیک، هیچ خانه‌ای نداریم و اسکی هم مثل سایرین یک جایگاه داشته باشد. ورزشکاران ما توانایی و شجاعت بسیاری دارند اما کسری ما زیرساخت است.

نظریان در پاسخ به سئوال دانا درباره عدم توسعه این رشته و پیشرفت آن گفت: چیزی برای پنهان کردن نداریم، ورزش اسکی با بسیاری از ورزش‌ها فرق دارد. وابسته به ارتفاع، زیرساخت خاص و اقلیم زمستان هستیم. هیچ رشته‌ای بدون این 3 رکن امکان موفقیت ندارد. مثلا این رشته را نمی‌شود در یزد یا خوزستان برگزار کرد. اسکی 2 یا 3 پیست از 31 استان دارد که در آن تمرین کند. از روز اول برای فدراسیون پیگیری امکانات را کرده‌ام. تنها رشته نماینده المپیک زمستانی هستیم که سطح کلاس و دیپلماسی آن از تابستانی متفاوت است. بدون وجود زیرساخت، توسعه فدراسیون ممکن نیست. اگر قرار به درآمدزایی، لیگ و پخش تلویزیونی است، بدون زیرساخت چیزی رخ نمی‌دهد. تجهیزات هم رکن مهمی است و با پیگیری‌های من با کمک مقطعی شرکت توسعه و وزارت، امکانات تا حد زیادی فراهم شده. از خرداد با دستور وزیر، پیست اسکی چمن در اختیار ماست و به این علت آماده شده، وگرنه کنسل می‌شد. اگر پیستی دائمی داشته باشیم، وضعیت میزبانی و توسعه اسکی آماده می‌شود.

وی افزود: در شرایط و به انحای مختلف به ما از سوی کمیته و وزارت کمک شده وگرنه اتفاق بزرگی ممکن نبوده. در ارقام آن صحبت نمی‌کنیم.

رئیس فدراسیون اسکی درباره هزینه های برگزاری جام جهانی اسکی چمن بیان کرد: هزینه‌های جام جهانی هم ثابت است و هم متغیر. هزینه نماینده جهانی از سوی فدراسیون جهانی تعیین می‌شود که ارزی است. جایزه پای سکو باید طبق عرف پرداخت شود که این 2 در واقع یک سوم هزینه‌های ماست. هتل، غذا، زمین، ترانسپورت و منابع انسانی از سایر هزینه‌هاست و فکر می‌کنیم یک میلیارد تومان هزینه دارد. در همه موارد اقتصاد مقاومتی داشتیم و اسرافی رخ نداده.

نظریان در ادامه به مشکل عدم امکانات اشاره کرد و گفت: تخریبی حرف نمی‌زنم، سعی می‌کنیم نگاه حمایتی داشته باشیم. در صورت داشتن پیست وضعیت بهتر می‌شود. می‌خواهیم یک پیست را به طور دائم به ما تعلق بدهند. ورزش ششمین صنعت دنیاست و گردشگری ورزشی 650 میلیارد دلار ارزش دارد اما اگر فدراسیونی قرار است در جایگاه اقتصادی فعالیت کند، به بستر نیاز دارد. مطمئن می‌گویم فدراسیون‌های ما در صورت شرایط خوب، موفق‌تر عمل می‌کنند. زمانی می‌توانم گردشگری ورزشی را پیش ببرم که مکانی داشته باشم.

رئیس فدراسیون اسکی در پاسخ به سئوالی درباره نتایج ضعیف کاروان ایران در المپیک زمستانی بیان کرد: نگران نتایج دوره قبل المپیک زمستانی نیستیم. عوامل فدراسیون عوض نشده‌اند و فقط من به عنوان رئیس عوض شدم. از این مسائل فرار نمی‌کنم و آن مدت هم متعلق به من است. در 70 سال گذشته چه گذاشته‌ایم در اسکی که انتظار رتبه داریم؟! 12 دوره شرکت کردیم که باید ببینیم برنامه‌های ما در این ایونت چه بوده؟! آیا مربی بزرگ تجهیزات خوب، منابع مالی یا زیرساخت قوی داشتیم؟! در المپیک بعدی هم هیچ چیزی نمی‌شود مگر ارکان درست شود. نیمی از سال اول باقی‌مانده به المپیک گذشته و زیرساخت تمرینی نداریم. وقتی تمرین تیم ملی با محدودیت مواجه شده، چه نتیجه‌ای؟! هیچ قولی برای 2026 نمی‌دهم مگر امکانات و زیرساخت فراهم شود. هر وقت نیازهایم تامین شد، جواب می‌دهم.

وی افزود: بهترین رتبه‌های ما در المپیک بالای 50 است. برف ما 2 ماه در سال است و اقلیم گرمی داریم. شاید از امارات هم عقب بیفتیم. امروز با مربی خارجی قرارداد ببندم، ماهی 8000 یورو می‌گیرد اما نهایت 4 ماه برف داریم، بقیه‌اش چه؟! اگر سالن یخ داشتیم، می‌شد 12 ماه از مربی بهره بگیریم. نمی‌شود 8 ماه کمپ سوییس یا اتریش ببریم. انتظارات مسئولین باید واقعی باشد. تجهیزات تولید برف مصنوعی نداریم و زیرساخت سرپوشیده هم نیست. شق‌القمر کردن در المپیک 2026 زمستانی در توان من نیست.

رئیس فدراسیون اسکی درباره وعده انتخاباتی اش مبنی بر ساخت کمپ تیم های اسکی گفت: از اظهارات انتخاباتی‌ام عقب‌نشینی نکرده‌ام. فدراسیون اسکی توانمندی روزهای موفق را دارد ولی یک کمپ ندارم. زمین شمشک را بدهند من کمپ بسازم. در دربندسر مکان را بدهند که کمپ بزنیم. هیچ چیز در اختیار ما نیست. با اعتقادم شب المپیکی به مسابقات رفتیم. در یک رشته‌هایی آنقدر دستت پر است که 100 ورزشکار داری اما در اسکی تعداد ورزشکار و مکان‌های من محدود است. باید نسل‌مان جوان‌تر شود و تعییر نسل بدهیم. در اسکی چمن 5 یا 6 ورزشکار مرد و 3 دختر جدید هستند. ارتباطات خوبی با کشورها داریم اما برای اعزام 4 ورزشکار 700 یا 800 میلیون برای 4 روز می‌خواهیم. تعامل هم داریم، مثل مربی یا اردوی مشترک اما فدراسیون اسکی باید ظرفیت داشته باشد. ترکیه پیست و هتل دارد و هزینه اردو نمی‌دهد اما من که کمپ و هتل و پیست ندارم. باید یک معادله برد - برد داشته باشیم. باید معقول فکر کنیم.

نظریان در ادامه به مشکلات این رشته اشاره کرد و گفت: شمشک چند سال تعطیل شده، من 3 دختر را از شهرستان برای مسابقات آورده‌ام، کجا اسکانش بدهم؟! چه کنم؟! مدال اولویت است اما این‌ها مشکلات اسکی‌ست. 3 دختر 20 ساله از اردبیل و کردستان و آذربایجان این 2 ماه کجا امنیت داشته باشند؟! کمیته کمک کرده اما جای تیم من در کوه‌هاست، نه آکادمی. وقتی می‌شود مکان داشته باشیم، چرا سربار وزارت و کمیته‌ایم؟! برای اورهال کردن پیست دیزین 1200 میلیارد نیاز است. با نقدها کار دارم، نقد تنها پیست دولت و وزارت همین دیزین است. چرا نسیه بگیریم؟! ظرفیت داریم. در قرارداد شرکت توسعه حتی یک نقطه هم نیستیم! در 10 صفحه اسم اسکی نیامده. این موارد را به وزیر انعکاس داده‌ام و او به عنوان وزیر پیگیر ورزشی کمک می‌کند. هیچ وقت ناامید از اتاق او برنگشته‌ایم اما مسائل قانونی وجود دارد. محدودیت‌هایی بین قراردادها وجود داشته که حل شدنی است.

نظریان در پاسخ به سئوال دانا که چرا برای پیست دیزین و زمین برای کمپ از شرکت توسعه اقدام نمی کند، بیان کرد: برای گرفتن زمین از شرکت توسعه تا حدی زور داریم و زمین دیزین برای ما نیست. برای دولت است و فقط باید پیگیری کنیم. وقتی نتایجی نداشته باشم، می‌گویم امکانات نداشتم. اگر در فلان رشته چند میلیارد گذاشتیم، انتظار داریم اما در یک رشته هزار تومانی، همانقدر باید انتظار داشته باشیم. ارتفاع و اقلیم و زیرساخت می‌خواهیم. یک اعزام یک ورزشکار اسکی حداقل 100 میلیون هزینه دارد، بقیه فدراسیون‌ها همین هستند؟!

وی در ادامه به جام جهانی اسکی اشاره کرد و گفت: جام جهانی اسکی چمن مسابفات نویی هست که همه کشورها در آن حضور ندارند و برای آمادگی ورزشکاران برف ایجاد شده. اسکی چمن در مسابقات جهانی کشورهای دسته یک و دارای زیرساخت حضور می‌یابند. شورهای صاحب‌نام اسکی در چمن هم حضور دارند.