نقش جامع خوزستان در دفاع مقدس نوشته نشد / وجود 32000 کتاب دفاع مقدس
اهواز - رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور گفت: هنوز نقش جامع خوزستان در دفاع مقدس نوشته نشده و اگر در این زمینه 10 کتاب نوشته شود باز هم کم است.
اهواز - رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور گفت: هنوز نقش جامع خوزستان در دفاع مقدس نوشته نشده و اگر در این زمینه 10 کتاب نوشته شود باز هم کم است.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار عباس بایرامی ظهر امروز دوشنبه در آئین رونمایی از 120 عنوان کتاب دفاع مقدس و تجلیل از نویسندگان دفاع مقدس که در کتابخانه مرکزی اهواز برگزار شد، ضمن تبریک آغاز امامت حضرت صاحبالزمان (عج)، اظهار کرد: خوزستان، استان خاطرهها است که کارهای زیادی در آن صورت گرفته اما وسعت کار آنقدر زیاد است که شبیه اقیانوس بی کران میماند و همچنان جای کار بسیار وجود دارد.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور ادامه داد: در واقع بنده این تصور را دارم که خوزستان میدانی است که هرچه تولیداتش سوژهای، درست و پختهتر عرضه شود، کشور را تحت تأثیر خودش قرار میدهد.
وی با بیان اینکه خوزستان لجمن (لبه جلوی میدان نبرد) دفاع مقدس است، تصریح کرد: گرچه همه استانهای کشور به نحوی در دفاع مقدس مشارکت داشتهاند اما اگر استانهایی را که در دوران دفاع مقدس بهطور مستقیم به آنها حمله شد، در نظر بگیریم، خوزستان مهمترین استان بوده که بیشترین حجم از حملات، هجمهها و فشارهای سنگین از لحاظ جغرافیایی، خطوط نزدیک به دشمن و دیگر موارد را متحمل شده و در رأس همه استانها بوده است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور گفت: مقام معظم رهبری یک بار دیگر دفاع مقدس را بازخوانی کردهاند، در این بازخوانی چهار مورد در خصوص دفاع مقدس به من و شما گوش زد کردهاند که از چه چیز دفاع میکردیم، دفاع در مقابل چه کسی انجام گرفت، دفاع توسط چه کسانی انجام شد و آثار آنچه بود؛ همچنین ایشان فرمودهاند «اگر شما روایت نکنید افراد دیگر از نگاه خود روایت خواهند کرد» و این یک واقعیت است.
سردار بایرامی بیان کرد: هنوز نقش جامع خوزستان در دفاع مقدس نوشته نشده است، البته سردار حاجتی و مجموعه او گام بزرگی را در گروه پژوهشی برداشتهاند؛ همچنین به استانهای دیگر گفته شده یک یا دو کتاب لازم است که نوشته شود اما اگر به خوزستان گفته شود، نوشتن 10 کتاب باز هم کم است چون این استان خود مدافع مستقیم در مقابل دشمن بوده و دیگر اینکه میزبان رزمندگان سراسر کشور و حتی دیگر کشورهای جهان بوده است.
وی افزود: اگر بخواهیم این موضوع را به جوانهای آینده نشان دهیم، در خوزستان همه زوایای دفاع مقدس به عینه مشاهده میشود؛ فکر نمیکنم برجستهتر از هشت سال دفاع مقدس در خوزستان داشته باشیم، البته ورود امام الرضا (ع) در این استان بوده که اصلاً قابل مقایسه با هیچ چیز نیست.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با بیان اینکه دفاع مقدس هشت ساله در خوزستان همچون نگینی میدرخشد، اظهار کرد: هرچه بخواهیم بر این موضوع سرمایه گذاری کنیم باز هم جای کار دارد و به همین دلیل باید به صورت ریز و به نکات پرداخته و امور منعکس شوند؛ لذا درخواست میکنم یک قرارگاه در این رابطه به کمک بنیاد حفظ آثار بیاید.
سردار بایرامی عنوان کرد: مقام معظم رهبری فرمودهاند «حوزه دفاع مقدس را صد برابر کنید» اما هنوز به آن نرسیدهایم زیرا طبق آماری که ما گرفتهایم از تاریخی که ایشان دستور داده تا به امروز آن را 30 برابر کردهایم، ایشان این بار فرمودهاند در همه ابعاد 30 برابر شود و یک دلیل آن این است که در حال از دست دادن یادگاران دفاع مقدس هستیم.
وجود 32000 عنوان کتاب دفاع مقدس
وی با اشاره به اینکه رهبری در بیانات خود سه بار به حوض خون اشاره داشتهاند، گفت: اگر در خوزستان بگردیم از این موارد بسیار وجود دارد اما بعد از گذشت بیش از 30 سال از پایان جنگ، هنوز اینها را شناسایی نکردهایم و یک علت آن نداشتن بانک اطلاعاتی درست است؛ لذا قرارگاهی را که پیشنهاد دادهام باید سوژه یابی کرده و بانک اطلاعاتی از سوژهها را ایجاد کند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور ادامه داد: اینکه بعد از سالها جوانی میآید و قصد دارد برای شهدا بنویسد، معجزه انقلاب اسلامی است اما آن جوان چیزی را ندیده و میخواهد ذهنی و داستان کوتاه بنویسد که به آنها نیاز داریم ولی واقعیتها هنوز کامل نوشته نشده که شدیداً به آنها نیاز داریم؛ لذا لازم است شناسنامهای پیش روی این جوانان بگذاریم تا اینها را کشف و مکتوب کنند.
سردار بایرامی بیان کرد: اکنون یک نهضت بزرگ آموزشی و کارگاه عملی در کشور را آغاز کردهایم که از سال گذشته حدود 14 هزار جوان پای کارگاه آمدهاند و اگر همه آنها را به خوزستان بیاوریم برای این استان کم است؛ در این استان یک عزم عمومی از اداره ارشاد، کتابخانهها، سپاه، ارتش، بسیج و مجموعههای فرهنگی وجود دارد که لازم است برای جوانان یک نهضت کارگاهی با در نظر گرفتن پهنه خوزستان بهخصوص خطوطی که بیشتر درگیر کار بودهاند، ایجاد شود.
وی با بیان اینکه امروز از 100 عنوان کتاب مکتوب و 20 کتاب صوتی رونمایی خواهد شد، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 28 تا 32 هزار عنوان کتاب دفاع مقدس وجود دارد که اگر اینها نوشته نمیشد، چیزی در اختیار آیندگان نبود. لازم است تلاش کنیم تا این کتابها به کارهایی مثل فیلمنامه، تئاتر، انیمیشن، موشن و فیلم بلند تبدیل شوند.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور با اشاره به اینکه در حوزه کودک و نوجوان بسیار عقب هستیم، اظهار کرد: اینگونه نیست که بگوییم کاری صورت نگرفته زیرا در حال حاضر سالانه بین 180 تا 200 عنوان کتاب در این حوزه کار میشود اما آن کتاب جانداری که با تصویرگری خوب باشد و کودک را جذب کند، نبوده و لازم است در این زمینه کار شود؛ همچنین کتابهای صوتی تبدیل به کتابهای موبایلی کوتاه شوند تا کودک و نوجوان در حین کارهای روزانه خود یک موسیقی، داستان و خاطرهای از زندگی شهدا، رزمندگان و ایثارگران بشنوند.
سردار بایرامی گفت: به دلیل نزدیکی خوزستان به کشور عراق، مسئولیت شما در کار ترجمه بیشتر است، باید کتابهایی کار شود که موجب تحکیم ملی و استحکام بین ایران و عراق شود؛ در ایام اربعین یکی از خواستههای مردم عراق کتابهای دفاع مقدس بوده و این معجزه انقلاب اسلامی است که طرف مقابل ما در جنگ اکنون به دنبال کتابهای دفاع مقدس ایران است.