نقش پگاسوس در دستیابی تلآویو به اهداف دیپلماتیک و ژئوپلتیک
تحقیقات نیویورک تایمز نشان داده که فروش پگاسوس نقشی دیده نشده، اما حیاتی در جلب حمایت کشورهای عرب در قبال کمپین اسرائیل علیه ایران و حتی در مذاکره بر سر به اصطلاح توافقات ابراهیم داشت.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: اسراییل از فروش جاسوس افزار پگاسوس برای دستیابی به اهداف دیپلماتیک خود در سازمان ملل و همچنین اهداف ژئوپلتیک گستردهتر استفاده کرده است
به گزارش ایسنا، گزارش این روزنامه آمریکایی حاکی از آن است که کشورهایی مانند مکزیک و پاناما بعد از دستیابی به جاسوس افزار پگاسوس، مواضع خود را در قبال اسرائیل در رایگیریهای مهمی در سازمان ملل تغییر دادند.
تحقیقات نیویورک تایمز نشان داده که فروش پگاسوس نقشی دیده نشده، اما حیاتی در جلب حمایت کشورهای عرب در قبال کمپین اسرائیل علیه ایران و حتی در مذاکره بر سر به اصطلاح توافقات ابراهیم داشت.
این جاسوسافزار شرکت ان. اس. او علاوه برهند به مقامات دولتهای لهستان، مجارستان، مکزیک، امارات متحده عربی و عربستان سعودی هم فروخته شده است. در این گزارش آمده است که در همه این موارد از این جاسوس افزار علیه منتقدان و مخالفان سیاسی استفاده شده است.
این گزارش ادعا میکند که دفتر تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) نیز آزمایشهایی را با این نرمافزار انجام داده است، اما در نهایت تصمیم گرفت این معامله را دنبال نکند.
گروه ان. اس. او معتقد است که جاسوسافزار آن صرفا به "سازمانهای دولتی برای پیشگیری و تحقیق در قبال تروریسم و جنایتکاران به جهت نجات جان هزاران نفر در سراسر جهان" کمک میکند.
جنجال پگاسوس در هند
معامله خرید این جاسوس افزار از سوی مقامات هند در جریان سفر نارندرا مودی، نخست وزیر هند در سال 2017 به اراضی اشغالی و در چارچوب توافق دو میلیارد دلاری تل آویو و دهلی نو بر سر تسلیحات انجام شده است.
دولت هند، جاسوس افزار رده نظامی بدنام "پگاسوس" را در قالب بسته تسلیحاتی خریداری شده از اسراییل به پارلمان ارائه کرد و با تایید پارلمان این جاسوس افزار را از پول مالیات دهندگان این کشور از شرکت صهیونیستی گروه ان. اس. او خرید.
بر اساس پاسخی کتبی از سوی وزارت دفاع هند که در سال گذشته میلادی در پارلمان این کشور مطرح شد، دولت هند به شدت ادعاها درباره این که جاسوس افزار پگاسوس را از گروه ان. اس. او خریداری کرده رد کرده است. سال گذشته میلادی تحقیقاتی مشترک به این نتیجه رسید که این جاسوس افزار از سال 2016 برای جاسوسی کردن از بالغ بر 50000 شماره تلفن همراه در بیش از 50 کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته است.
در این گزارش آمده است: "با این حال، این سفر مودی به میزان قابل توجهی صمیمانه بود و در موقعیتی با صحنه سازی دقیق، او و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با پای برهنه در یک ساحل محلی راه رفتند. آنها دلیل موجهی برای احساسات صمیمانه داشتند. "
این گزارش ادامه میدهد که مساله خرید جاسوس افزار پگاسوس، که نمیتوان آن را بدون "مجوز صادرات" به نهادهای خارجی فروخت، بر تصمیم دهلی نو در سال 2019، زمانی که به نفع قطعنامهای مورد حمایت اسرائیل رای داد، تأثیر گذاشت. قطعنامهای که هدفش جلوگیری از دستیابی یک سازمان حقوق بشری فلسطینی به نام "شاهد" به "وضعیت ناظر" در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) بود.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هند به عنوان یکی از حامیان دیرینه راه حل دو کشوری مطرح بوده و همواره "تعهد خود را به آرمان فلسطین" اعلام کرده است.
افشاگریهای این روزنامه آمریکایی طوفانی سیاسی در هند به راه انداخته است، جایی که ادعا میشود از این جاسوسافزار اسرائیلی برای جاسوسی از روزنامهنگاران ارشد، مخالفان سیاسی، مقامات دولتی و دو وزیر فدرال استفاده شده است.
فهرست اهداف جاسوسی آن همچنین شامل رائول گاندی، رهبر اپوزیسیون فدرال و نماینده حزب موسوم به "حزب کنگره" در پارلمان هند و همچنین دیپلماتهایی است که در کمیسیون عالی پاکستان در دهلی نو خدمت میکنند.
بلافاصله پس از اینکه اتهامات علیه پگاسوس برای اولین بار ظاهر شد، آسوینی وایشناو، وزیر اطلاعات و فناوری هند آنها را رد کرد و "تلاشی برای بد جلوه دادن دموکراسی هند و نهادهای شناخته شده آن" خواند.
به کانال عصر ایران در تلگرام بپیوندید
نظرات کاربران
لینک کوتاه: asriran.com/003SWP