نمایشگاه ملی صنایعدستی نوشهر افتتاح شد
ساری - ایرنا - نمایشگاه ملی صنایعدستی نوشهر با 115 غرفه تولیدات هنرمندان و فعالان حوزه هنرهای سنتی، تولیدکنندگان سوغات و گلوگیاه از 26 استان گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، نخستین نمایشگاه ملی صنایع دستی ویژه تعطیلات نوروز پس از دو سال تعطیلی کرونایی این نمایشگاه در مازندران، امروز - پنجشنبه - با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران، شهرداران نوشهر و چالوس، نماینده مردم منطقه در مجلس و تعدادی از مسئولان و فعالان حوزه گردشگری و میراث فرهنگی غرب استان در نوشهر گشایش یافت.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران در حاشیه مراسم گشایش این نمایشگاه بزرگ صنایع دستی گفت: این نمایشگاه با 115 غرفه عرضه صنایعدستی، سوغات و گلوگیاه و فعالان گردشگری و صنایع دستی 26 استان در زمینی به مساحت یکهزار و 800 متر مربع واقع در ورودی شهر نوشهر، منطقه کپورچال جنب پارک نگین برپا شده است.
مهدی ایزدی اظهار کرد: پس از دو سال سخت کرونایی دوباره فرصت مناسبی برای حضور هنرمندان و صنعتگران کشور در مازندران فراهم شده که امیدواریم با استقبال خوب مسافران و گردشگران طی تعطیلات نوروز 1401 شاهد رونق اقتصادی در بخش صنایع دستی و هنرهای سنتی استان باشیم.
وی با تأکید بر لزوم نوآوری در صنایعدستی افزود: در این نمایشگاه 18 استان آثاری در زمینه صنایعدستی شامل عروسکسازی، آثار چوبی، فرش و گلیم، خوراک، زیورآلات، فلزکاری و برخی محصولات سنتی دیگر را عرضه کردند و 8 استان در زمینه سوغات و گلوگیاه مشغول تولید، عرضه و فروش هستند.
ضرورت پیوند صنایع دستی با مراکز رشد
معاون عمرانی استاندار مازندران نیز در این مراسم گفت: برای این که بتوانیم صنایع دستی را متناسب با نیازهای روز رشد دهیم، نیازمند مراکزی مانند پارک علم و فناوری هستیم که در واقع بهعنوان مراکز رشد شناخته میشوند.
رضا علیخانی اظهار کرد: باید برای مراکزی که هنوز درست رشد نکردند، اما ظرفیت و استعداد رشد و شکوفایی را دارند بستر لازم را فراهم کنیم و پس از این که به مرحله مطلوب رسیدند آنها را در دستهبندیهای مختلف بر اساس سطح عملکرد طبقهبندی کنیم تا به مرحله صادرات برسند.
وی افزود: اگر بتوانیم پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و مراکز رشد را تقویت کنیم از وابستگی به نفت نیز رها میشویم. در واقع میراث فرهنگی باید از جنبه صرفا نمایشی دور شود و مانند صنعت، معدن و تجارت، جنبه تولید و درآمدزایی داشته باشد و زمینه رشد اقتصادی را فراهم کند.
علیخانی بر ایجاد اشتغال در حوزه صنایعدستی تاکید کرد و گفت: ما باید زمینه کسبکار را فراهم کنیم تا عرضه و تقاضا باهم هماهنگ شوند. وقتی تقاضا وجود داشته باشد عرضه هم توسعه پیدا میکند. کارهایی که تاکنون انجام شده بیشتر جنبه تشریفاتی داشت. برای محصولات فرهنگی و گردشگری باید طرح جامع، چشمانداز و هدف داشته باشیم که به آن تاثیرمحوری و اثریخشی گفته میشود.
وی خاطرنشان کرد: در تولید محصولات میراث فرهنگی و گردشگری باید دو هدف داشته باشیم؛ یک هدف جنبه ظاهری و نمایش محصول است. اما هدف دیگر باید درآمدزایی محصولات باشد تا این حوزه بتواند در درآمد خالص و ناخالص ما سهم داشته باشد. ما باید این امر را در چشمانداز خودمان بگنجانیم و برای آن طرح جامع تدوین کنیم.
از شاخصترین هنرمندان شرکتکننده در نمایشگاه میتوان از استاد کلوانی هنرمند لاکتراش اهل نوشهر، استاد سلطانزاده بافنده گلیم از قزوین، استاد حسنپور ورنیباف از آذربایجانشرقی، استاد رجبی تراشدهنده سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی از تهران و استاد پوری نمدمال و کارباف استان سمنان نام برد.
در ابتدای این مراسم گروههای موسیقی «کرمانج» از استان خراسان جنوبی و گروه دو نفره نوروزخوانی «ککی» مازندران به اجرای برنامه پرداختند. این نمایشگاه تا پایان تعطیلات پذیرای دوستداران صنایع دستی و میراث فرهنگی است.
امسال 850 غرفه صنایع دستی مربوط به تولیدات و سوغاتهای مازندران و سایر استانها در 23 جایگاه سراسر استان برپا شده است.
نوشهر طی یک سالهای اخیر و پیش از شیوع کرونا یکی از شهرهای اصلی برپایی نمایشگاه ملی نوروزی صنایع دستی بود که آخرین دوره برپایی این نمایشگاه در نوروز 1398 انجام شده بود و فروش 52 میلیارد و 820 میلیون ریالی صنایع دستی و محصولات موجود در این فروشگاه ثبت شد.