سه‌شنبه 2 بهمن 1403

نمایندگان مازندران در مجلس خواستار نگاه ملی به استان شدند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نمایندگان مازندران در مجلس خواستار نگاه ملی به استان شدند

ساری - ایرنا - نمایندگان مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی حمایت از تولیدات کشاورزی و طرح‌های پسماند را مهم‌ترین مطالبات مردم این خطه شمال کشور بیان کردند و خواستار توجه ویژه به این استان با توجه به ارائه خدمات در سطح ملی شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایندگان استان مازندران در مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی استان که با حضور معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه در ساری برگزار شد خواهان تخصیص اعتبار مناسب برای اجرای طرح های توسعه کشاورزی و پروژه های پسماند شدند. نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی مهمترین مشکل این شهرستان را پسماند اعلام کرد و گفت: در شرایط فعلی این منطقه از لحاظ پسماند در موقعیت بحرانی قرار دارد و تاکنون نیز با وجود مساعدت دولت؛ اقدامی برای اجرای پروژه نیروگاه زباله سوز آمل انجام نشده است. رضا حاجی پور افزود: اجرای پروژه پسماند شهرستان آمل از لحاظ اعتباری و مالی نیاز به مساعدت بیشتری دارد و هر گونه نارسایی در حوزه اعتباری می‌تواند مشکل این شهرستان را در حوزه پسماند بحرانی‌تر کند. وی تکمیل سد هراز را از دیگر مطالبات مردم منطقه دانست و اظهارداشت: سد هراز که حدود 700 میلیون متر مکعب گنجایش خواهد داشت از حدود 10 سال قبل تاکنون نیمه کاره مانده و نیاز به مساعدت مالی بیشتر دولت برای تسریع در عملیات اجرایی و تکمیل آن دارد. وی پیشرفت فیزیکی سد هراز را حدود 35 درصد اعلام کرده است.

توجه به گردشگرپذیری  نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی گفت: استان مازندران به دلیل حضور میلیونی گردشگران داخلی نیاز به توجه بیشتری از لحاظ اعتباری از محل بودجه ملی دارد و با بودجه استانی نمی توان زیرساخت های مورد نیاز را تامین کرد. باقرزاده نیز پسماند را مهم ترین مشکل استان مازندران به خصوص در شهرهای ساحلی بیان کرد و خواهان توجه بیشتر دولت به حوزه پسماند در این خطه شمال کشور شد. وی لحاظ کردن فعالیت شیلاتی در زمره فعالیت های سخت و زیان‌آور را از مطالبات صیادان مازندرانی دانست و اظهار داشت: این طرح در گیلان برای صیادان این استان اجرایی شده، ولی برای صیادان مازندرانی اقدامی صورت نگرفته است که نیازمند توجه و بررسی ویژه است.

عقب ماندگی طرح‌های زیرساختی و عمرانی

محسن زارعی نماینده مردم شهرستان های ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی عمده ترین مشکل استان را عقب ماندگی طرح های زیرساختی ملی دانست و گفت‌: اکثر پروژه های نیمه تمام استان مربوط به طرح های ملی است. وی افزود: در حوزه کشاورزی نیز با وجود مساعدت دولت، همچنان مشکلات زیادی از جمله تامین آب وجود دارد که با تکمیل سدهای نیمه کاره کمبود آب کشاورزی در استان مازندران زیر مرتفع خواهد شد. نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ در مجلس یازدهم نیز پایین بودن اعتبار عمرانی را دلیل عقب ماندگی زیرساختی در استان مازندران دانست و گفت: در شرایط فعلی ضریب اعتبار استان مازندران از بودجه ملی حدود چهار درصد است که با وجود رشد حدود سه درصدی همچنان به نسبت جمعیتی به خصوص گردشگر پذیر بودن این خطه شمال کشور این اعتبارات ناکافی است. علیپور خنکداری اجرای طرح راه آهن رشت - قائمشهر و برقی کردن راه آهن سراسری را از مطالبات استان مازندران بیان کرده است. وی تکمیل بیمارستان رازی، ورزشگاه شهید وطنی و سالن پنج هزار نفری شهرستان جویبار مهد کشتی ایران را از دیگر مطالبات مردم حوزه انتخابیه اش اعلام کرد و افزود: میزان اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این سه پروژه حدود یک هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

تکمیل موزه دفاع مقدس

علی بابایی کارنامی دیگر نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی تکمیل موزه دفاع مقدس را از مطالبات استانی برشمرد و گفت: این پروژه ملی از چندین سال قبل اجرا و نیمه کاره است که نیاز به تامین اعتبار ملی برای تکمیل دارد. وی تکمیل جاده چهار خطه ساری - تاکام - دامغان، سد زارم رود را از دیگر مطالبات مردم استان مازندران به خصوص مردم مناطق مرکزی بیان کرد و خواهان تامین اعتبار به موقع آن شد. ولی الله فرزانه نماینده مردم نور و محمود آباد در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه امروز گفت: پایین بودن درآمد کشاورزان مهمترین مشکل مردم این خطه شمال کشور است که بخش زیادی از جمعیت آن در این حوزه فعالیت دارند. وی اضافه کرد: هم اکنون 25 درصد از درآمد مردم استان از حوزه کشاورزی و 75 درصد از بخش خدمات تامین می شود و دلیل آن نیز پایین بودن درآمد حوزه کشاورزی است که مردم را به سایر اشتغال سوق داده است.

ممنوعیت واردات برنج علی کریمی فیروزجایی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سال جهش تولید خواهان حمایت از بخش کشاورزی شد و عدم صدور مجوز برای واردات برنج را در فصل تولید از مطالبات کشاورزان دانست و گفت: با وجود موافقت دولت مبنی بر عدم صدور مجوز واردات برنج در فصل تولید، همچنان واردات انجام می شود. وی طولانی شدن عمر پروژه های عمرانی را از دیگر مشکلات استان مازندران دانست و گفت: اجرای برخی از پروژه ها از جمله فاضلاب شهرستان بابل به حدود 25 سال می رسد که نیاز است که دولت برای تکمیل پروژه های نیمه تمام توجه بیشتری داشته باشد. دکتر محمد باقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه عصر روز گذشته به برای بازدید از پروژه های نیمه تمام عمرانی، افتتاح چند طرح عمرانی به استان مازندران سفر کرد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*