دوشنبه 8 بهمن 1403

نکاتی که داوطلبان کارشناسی ارشد باید بدانند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نکاتی که داوطلبان کارشناسی ارشد باید بدانند

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 99 در نوبت صبح روزهای پنجشنبه مورخ 16 مرداد ماه، جمعه مورخ 17 مرداد ماه و شنبه 18 مرداد ماه سال 1399 برگزار می شود؛ همچنین آزمون راس ساعت 8 صبح برگزار می‌شود و درب حوزه‌های امتحانی ساعت 7:30 دقیقه بسته خواهد شد.

در آزمون ورودی مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1399 تعداد 694 هزار و 417 نفر ثبت نام کرده‌اند که 50 درصد از داوطلبان زن و 50 درصد داوطلبان مرد هستند. به عبارت دیگر 344 هزار و 558 نفر زن و 349 هزار و 859 نفر مرد هستند.

این دوره از آزمون کارشناسی ارشد در 226 حوزه امتحانی در 80 شهرستان کشور و در 6 گروه آموزشی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و دامپزشکی برگزار می‌شود.

بیشترین داوطلب در گروه علوم انسانی با 433 هزار و 936 نفر قرار دارد. پس از آن گروه فنی و مهندسی با 145 هزار و 564 نفر در رده بعدی قرار دارد. همچنین در گروه علوم پایه تعداد 39 هزار و 208 نفر، در گروه کشاورزی و منابع طبیعی تعداد 17 هزار و 735 نفر، در گروه هنر تعداد 54 هزار و 889 نفر و در گروه دامپزشکی 3 هزار و 85 نفر ثبت نام کرده‌اند.

بنابراین لازم است داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد به موارد زیر توجه کنند.

* نکات مهم برای دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد

کارت شرکت در آزمون حاوی اطلاعات ثبت‌نامی، تاریخ و محل برگزاری آزمون است و داوطلبان می توانند براساس مشخصات شناسنامه‌ای (نام‌، نام‌خانوادگی، شماره شناسنامه، سال تولد) و مشخصات ثبت‌نامی (شماره پرونده و کد رهگیری) نسبت به پرینت کارت شرکت در آزمون اقدام کنند.

برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و همچنین اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکسدار و ارائه آن الزامی است.

آن دسته از داوطلبانی که علاوه بر کدرشته امتحانی اصلی متقاضی شرکت در رشته امتحانی دوم (رشته شناور) نیز بوده‌اند، باید کارت شرکت در آزمون رشته امتحانی دوم خود را نیز از درگاه این سازمان پرینت گرفته و به نشانی حوزه امتحانی مندرج بر روی کارت مراجعه کنند که زمان برگزاری آزمون رشته‌های شناور (رشته انتخابی دوم) صبح روز شنبه 18 مردادماه است.

* وجود مغایرت در کارت

چنانچه زبان خارجی مندرج در کارت شرکت در آزمون با زبان خارجی وی که در ثبت‌نام اینترنتی انجام شده (البته با توجه به مفاد مواد امتحانی)، مغایرت دارد یا در رابطه با معلولیت (نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا و معلول جسمی حرکتی) اختلافی مشاهده می‌شود، داوطلبان می توانند از روز سه شنبه 14 مرداد تا روز چهارشنبه 15 مرداد به باجه رفع نقص حوزه مربوطه مراجعه کنند.

در صورتی که در رابطه با سایر مندرجات کارت شرکت در آزمون از جمله نام رشته تحصیلی، نام محل تحصیل و معدل دوره کارشناسی (معدل براساس مفاد بند «ه» مندرج در این اطلاعیه) و با توجه به ثبت‌نام اینترنتی انجام شده، اشکالی مشاهده می‌شود، لازم است برای اصلاح مورد یا موارد مذکور حداکثر تا 18 مردادماه منحصرا به درگاه اینترنتی سازمان سنجش قسمت ویرایش اطلاعات کارت مراجعه و از آن طریق اقدام شود.

داوطلبان شرکت‌کننده چنانچه متقاضی اعمال بند مربوط به گزینش در رشته‌های دانشگاه پیام‌نور و موسسات غیرانتفاعی هستند باید در زمان تکمیل فرم انتخاب رشته اینترنتی در این خصوص طبق اعلام این سازمان اقدام کنند.

* سهمیه رزمندگان و ایثارگران

در کارت شرکت در آزمون هر داوطلب در مقابل سهمیه ثبت‌نامی آن دسته از داوطلبانی که در تقاضانامه ثبت‌نام اینترنتی و با توجه به ضوابط متقاضی سهمیه رزمندگان و ایثارگران شده‌اند و سهمیه آنان مورد تأیید ارگان ذیربط قرارگرفته است عینا همان عنوان سهمیه انتخابی قید شده است.

آن‌دسته از داوطلبانی که در آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1399 با توجه به ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای شماره یک (1) آزمون مذکور متقاضی سهمیه رزمندگان شده‌اند و سهمیه آنان از سوی ارگان ذیربط مورد تأیید قرار نگرفته است در کارت شرکت در آزمون آنان در مقابل عنوان سهمیه، رزمنده درج نشده است.

داوطلبان متقاضی استفاده از سهمیه‌های ایثارگان بنیاد شهید و امور ایثارگران و سهمیه رزمندگان ارگان وزارت جهاد کشاورزی، سپاه پاسداران (سازمان بسیج مستضعفین) و واحدهای تابعه ستاد کل نیروهای مسلح برای اعلام مغایرت لازم است حداکثر تا 18 مرداد منحصرا به پایگاه اطلاع‌رسانی این سازمان (قسمت ویرایش اطلاعات) مراجعه و با توجه به توضیحات مندرج در این پایگاه نسبت به اصلاح و ویرایش سهمیه خود اقدام کنند.

* معدل

معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون داوطلبان، براساس ثبت‌نام اینترنتی که توسط خود داوطلبان انجام شده، درج شده است، لذا داوطلبان لازم است معدل مندرج در کارت شرکت در آزمون خود را با توجه به تبصره‌های ذیل بررسی و در صورت مشاهده مغایرت، به درگاه سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و نسبت به ویرایش معدل خود اقدام کنند.

* تمهیدات بهداشتی

با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعات آن برای کشور و به تبع آن نظام آموزش عالی، دستورالعمل‌های بهداشتی برای برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و سراسری نیز اعلام شده است.

ضمن اینکه تمام حوزه ها به طور کامل ضد عفونی شده است، حفظ فاصله فیزیکی و زدن ماسک از سوی داوطلبان نیز انجام می شود.

همچنین محل اصلی ورودی داوطلبان به سالن امتحان، به صورت مشخص و به فاصله مناسب از یکدیگر علامتگذاری شده است و داوطلبان باید روی هر خط و با رعایت فاصله اجتماعی مناسب مشخص شده (حداقل یک متر) برای ورود به سالن امتحان قرار گیرند.

استقرار آمبولانس و تیم پزشکی با هماهنگی ستاد مدیریت بیماری کرونا در هر استان و آماده باش مراکز بهداشتی و درمانگاه های شهرستان‌ها، در روزهای برگزاری آزمون و حوزه های رفع نقص کارت داوطلبان پیش بینی شده است.

درصورتی که داوطلبان در داخل حوزه امتحانی، بسته به شرایط محل برگزاری آزمون، با سرویس عمومی (اتوبوس، مینی بوس و یا سواری ون) جابجا شوند، صندلی ها و فضای داخلی این وسایل نقلیه در هر نوبت آزمون ضدعفونی شده و برای رعایت فاصله گذاری، از یک سوم تا یک چهارم ظرفیت خودرو استفاده می‌شود.

فضای مناسب برای داوطلب دارای معلولیت با رعایت فاصله گذاری درنظر گرفته میشود. منشی داوطلبان نابینا، معلول، ناشنوا ضمن رعایت نکات بهداشتی، حداقل یک متر از داوطلب فاصله خواهند داشت و این داوطلبان با فاصله مناسب از یکدیگر امتحان می دهند.

به تعداد کافی سطل زباله (ترجیحا دارای درب پدالی با پا) در قسمت ورودی و خروجی حوزه و همچنین مسیرهای پرتردد، در سالن‌ها یا کلاسهای محل برگزاری آزمون پیش بینی شده است.

تعداد عوامل اجرایی افزایش یافته و این عوامل در هنگام تحویل بسته های سوال و پاسخنامه، از ماسک و دستکش استفاده می کنند و مرتب دستهای آنها ضد عفونی می‌شود.

مراقبان ضمن رعایت نکات بهداشتی، از ماسک استفاده می کنند و فاصله آنها با داوطلبان (حداقل یک متر) خواهد بود.

مسوول اخذ اثرانگشت از داوطلبان، ضمن رعایت نکات بهداشتی از دستکش و ماسک استفاده می کند و بعد از اخذ اثر انگشت از هر داوطلب، یک پد الکلی (که توسط سازمان به حوزه ها ارسال شده است) را برای ضدعفونی دستها، به داوطلب تحویل می شود.

با این وجود، مسوولان به داوطلبان اطمینان خاطر داده اند که با آسودگی کامل می توانند در جلسه آزمون حاضر شده و دغدغه ای جز تمرکز بر سوالات و پاسخگویی به آن ها نداشته باشند.

* یادآوری مهم

شروع فرآیند برگزاری آزمون از ساعت 8:00 (هشت) صبح است. درب حوزه‌های امتحانی صبح ها راس ساعت 7:30 (هفت و سی دقیقه صبح) بسته خواهد شد. لذا پس از بسته شدن درب سالن‌های امتحانی از ورود داوطلبان به حوزه امتحانی، ممانعت می شود.

برای پاسخگویی به سوالات تستی و درج آن در پاسخنامه، منحصرا از مداد سیاه نرم پررنگ استفاده شود.

داوطلبان لازم است با توجه به رشته امتحانی و موادی که امتحان خواهند داد لوازم مورد نیاز از قبیل مداد سیاه نرم پررنگ، مداد پاکن، مداد تراش، سنجاق و ماسک را به همراه داشته باشند و از آوردن وسایل اضافی مانند ساک دستی، کیف دستی‌، پیجر، تلفن همراه، انگشتر هوشمند، ساعت هوشمند، دستبند هوشمند، جزوه، کتاب، ماشین حساب و نظایر آن و هم‌چنین وسایل شخصی به جلسه آزمون اکیدا خودداری شود. بدیهی است که به همراه داشتن هر کدام از وسایل مندرج در این بند به عنوان تقلب و تخلف تلقی و با داوطلبان ذیربط برابر آیین نامه تقلب و تخلف رفتار خواهد شد.

نظر به اینکه سوالات رشته‌های امتحانی دوره کارشناسی ارشد به گونه‌ای طراحی شده است که برای پاسخگویی به سوالات دروس ذیربط نیاز به ماشین حساب نیست، لذا به داوطلبان تأکید می‌شود با توجه به مطلب فوق، برای پاسخگویی به سوالات هر یک از رشته‌های امتحانی نیاز به ماشین حساب نبوده و از ورود داوطلبانی که ماشین حساب برای شرکت در جلسه آزمون (از هر نوع آن) به همراه داشته باشند ممانعت به عمل خواهد آمد و با آنان برابر مقررات قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری که در این اطلاعیه نیز آمده است، رفتار خواهد شد.

داوطلبانی که موفق به مشاهده و پرینت کارت شرکت در آزمون خود نشوند، ضرورت دارد برای پیگیری موضوع در زمانهای اعلام شده به نماینده این سازمان مستقر در باجه رفع نقص مراجعه کنند.

با توجه به مصوبه یازدهمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مورخ 24 فروردین 98 شرکت در آزمون عملی و تشریحی در کدرشته های امتحانی 1350، 1351، 1352، 1356، 1357، 1358، 1360، 1362 و 1364 منحصرا برای داوطلبانی که براساس کارنامه نتایج اولیه در دوره روزانه مجاز باشند و تمایل به انتخاب رشته محل های دوره روزانه در فرم انتخاب رشته خود داشته باشند، ضرورت دارد. به عبارت دیگر برای اوطلبانی که در دوره روزانه مجاز نشوند و یا در فرم انتخاب رشته خود رشته محل‌های دوره‌های غیرروزانه (نوبت دوم «شبانه»، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، پیام نور) را درج کنند و یا برای انتخاب رشته محل‌های دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنند، آزمون عملی برگزار نخواهد شد. ملاک پذیرش در رشته محل‌های دوره‌های غیرروزانه نمره کل نهایی بدون احتساب آزمون‌های عملی و تشریحی حسب مورد در هر یک از کدضریب‌ها خواهد بود.

انتهای پیام /

کارشناسی ارشد علوم انسانی زن داوطلبان کنکور 99 آنچه داوطلبان کنکور ارشد باید بدانند
نکاتی که داوطلبان کارشناسی ارشد باید بدانند 2
نکاتی که داوطلبان کارشناسی ارشد باید بدانند 3