نیروگاههای 2 و 3 بوشهر سال 1404 و 1406 به بهرهبرداری میرسد / ساخت راکتورهای کوچک و متوسط با همکاری چین و روسیه / آمریکا مانع سرمایهگذاری کره جنوبی در تولید برق ایران شد
رئیس سازمان انرژی اتمی اعلام کرد: با روند پیشرفت کنونی 6 سال دیگر نیروگاه شماره 2 بوشهر وارد مدار خواهد شد و دو سال پس از آن نیروگاه شماره 3 بوشهر به بهره برداری میرسد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، علیاکبر صالحی در یک نشست خبری که عصر امروز پس از راهاندازی مدار ثانویه رآکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرنشده اراک،برگزار شد در پاسخ به سوال میزان درباره تحقق هدفگذاری تولید 20 هزار مگاوات برق هستهای، گفت: نیروگاههای هستهای گران قیمت هستند. برای تولید هزار مگاوات برق هستهای نیاز به حدود 5 میلیارد دلار سرمایهگذاری لازم دارد که این رقم برای 30 هزار مگاوات به 100 میلیارد دلار میرسد.
وی افزود: بر این اساس برنامه تولید این مقدار برق هسته ای، برای کوتاه مدت نیست. در حال حاضر هزار مگاوات برق هستهای تولید میکنیم و همچنین ساخت نیروگاه برای تولید 2 هزار مگاوات در حال انجام است.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: با روند پیشرفت کنونی 6 سال دیگر نیروگاه شماره 2 بوشهر وارد مدار خواهد شد و دو سال پس از آن نیروگاه شماره 3 بوشهر به بهره برداری میرسد.
صالحی با اشاره شرایط اقتصادی کشور تاکید کرد: برای رسیدن به تولید 20 هزار مگاوات برق باید وضعیت اقتصادی به گونهای باشد که اجاره این سرمایه گذاری را به ما بدهد؛ لذا در شرایطی نیستیم که برای این میزان تولید برق سرمایهگذاری کنیم.
آمریکا اجازه ورود کره جنوبی به حوزه سرمایهگذاری در تولید برق در ایران را نداد
وی با بیان اینکه آمریکا اجازه ورود کره جنوبی به حوزه سرمایهگذاری در تولید برق در ایران را نداد، افزود: پس از اجرای برجام کرهایها اعلام کردند ما برای شما 4 راکتور هزار مگاواتی میسازیم. من به آنها پاسخ دادم خیلی محکم حرف نزنید اول باید از آمریکا اجازه بگیرید.
صالحی ادامه داد: در نهایت آمریکا مانع کار کره جنوبی در ایران شد. اکنون هم غربیها در این حوزه قدمی جلو نگذاشته اند و ما با چین و روسیه در زمینه همکاری میکنیم.
برنامه ما ساخت راکتورهای کوچک و متوسط با همکاری چین و روسیه است
رئیس سازمان انرژی اتمی خاطر نشان کرد: به دلیل جغرافیای خشک و نیمه خشک ایران، برنامه ما ساخت راکتورهای کوچک و متوسط با همکاری چین و روسیه است. زیرا نیروگاههای هستهای بزرگ نیاز به آب دارند و در این حالت فقط باید در شمال یا جنوب ساخته شوند. اما ما تصمیم داریم در سایر استانها نیز ساخته شود که در این صورت باید اندازه نیروگاههای کوچک یا متوسط باشند.
به گزارش میزان، رآکتور تحقیقاتی آب سنگین مدرنشده خنداب اراک با هدف کسب تجربه و دانش فنی در طراحی و ساخت رآکتورهای اتمی، تربیت نیروی انسانی متخصص، ایجاد امکانات تحقیق و توسعه در زمینههای فیزیک نوترون، ترموهیدرولیک و درمان و تولید رادیو ایزوتوپ در جهت مصارف پزشکی، صنعتی و کشاورزی در حال تکمیل طراحی و ساخت است.
بازطراحی این رآکتور با گردآوری گروهی از کارشناسان و متخصصین داخلی در زمینههای گوناگون برای اجرای یکی از پیچیدهترین طراحیهای صنعت هستهای با بالاترین سطح استانداردهای جهانی در دستور کار قرار گرفت. این رآکتور دارای دو مدار است. مدار اول که وظیفه آن برداشت حرارت از قلب رآکتور بوده و مدار ثانویه که وظیفه آن انتقال حرارت مدار اول در برجهای خنک کننده و نهایتا به محیط است.
مدار ثانویه شامل مبدلهای حرارتی - استخر میانی - پمپهای انتقال (آب گرم - برجهای خنک کننده و پمپهای برگشت آب سرد) است. راهبری این مدار از طریق اتاق کنترل اصلی رآکتور صورت میپذیرد.
برای راهاندازی مدار اول رآکتور، ابتدا باید مدار ثانویه که وظیفه آن انتقال حرارت مدار اول به برجهای خنک کننده و نهایتا به محیط است و سیستمهای جانبی مرتبط با آن راهاندازی میشد تا بعد از آن تکمیل مدار اول و راهاندازی غیر اکتیو رآکتور تحقیقاتی خنداب اراک آغاز شود.
این مهم عصر امروز دوشنبه 2 دی ماه با حضور علیاکبر صالحی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی راهاندازی شد.