یک‌شنبه 30 دی 1403

نیمی از ورودی سدها مربوط به یک ماه اخیر است / افزایش 12درصدی تراز آب دریاچه ارومیه

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
نیمی از ورودی سدها مربوط به یک ماه اخیر است / افزایش 12درصدی تراز آب دریاچه ارومیه

اقتصادنیوز: سخنگوی صنعت آب گفت: به دلیل بارندگی های اخیر 12 میلیارد مترمکعب ورودی به سدها وجود داشته یعنی 50 درصد ورودی‌ها مربوط به یک ماه اخیر است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری گفت: از ابتدای سال آبی جاری 25.2 میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است. همچنین 12 میلیارد متر مکعب ورودی به سدها وجود داشته، یعنی 50 درصد ورودی‌ها مربوط به یک ماه اخیر است.

وی افزود: این ورودی‌ها در مقایسه با سال گذشته 9 درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم. همچنین نسبت به 5 سال اخیر 24 درصد کاهش ورودی وجود داشته است.

قاسم‌زاده در رابطه با خروجی سدها نیز گفت: خروجی‌ها مشابه سال گذشته بوده و حجم مخازن 63 درصد پر است و 4 درصد با 5 ساله فاصله داریم.

افزایش 12 درصدی تراز آب دریاچه ارومیه

قاسم‌زاده در خصوص وضعیت دریاچه ارومیه افزود: دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته 12 درصد افزایش تراز آب دارد. وضعیت تراز آب دریاچه نسبت به ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر 1402) 60 درصد بهبود یافته است.

سخنگوی صنعت آب وسعت دریاچه ارومیه را یک هزار و 700 کیلومتر اعلام کرد و گفت: حدود 2.2 میلیارد متر مکعب آب در دریاچه ارومیه وجود دارد.

رهاسازی حقابه هیرمند در دو نوبت از سوی افغانستان

قاسم‌زاده درباره وضعیت هیرمند هم اظهار کرد: حقآبه هیرمند امسال در دو نوبت از سوی افغانستان رهاسازی شده است. در این دو نوبت حدود 40 میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده که موجب بهبود اندک وضعیت چاه نیمه‌ها شده است. البته کشورمان همچنان به معاهده فی‌مابین دو کشور درباره حق آبه هیرمند پایبند است.

وی درباره وضعیت بارشی کشور در بهمن‌ماه سال گذشته گفت: وضعیت خوبی در بهمن‌ماه نداشتیم به‌گونه‌ای که 50 درصد کاهش بارش داشتیم. اما وضعیت در اسفندماه تغییر کرد و 4 سامانه بارشی بر کشور حاکم شد و بارش‌هایی اتفاق افتاد.

سخنگوی صنعت آب کشور افزود: با این وجود هنوز وضعیت بارشی با توجه به 4 سال خشکسالی خوب نشده و نسبت به سال آبی پارسال (ابتدای مهر 1401 تا آخر شهریور 1402) 9 درصد کاهش بارش داریم.

این مقام مسؤول وضع بارشی 4 استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بد بارشی دارند و در خراسان رضوی وضعیت سد دوستی امیدوارکننده نیست، بنابراین انتظار می‌رود شهروندان در استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه در مجموع وضع 17 استان از نظر بارش نرمال و 14 استان کاهش بارش دارند، درباره وضعیت بارشی تهران خاطرنشان کرد: استان تهران نیز با 28 درصد کاهش بارش همراه است.

قاسم‌زاده گفت: حوضه‌های آبریز ارس، دریاچه ارومیه، کرخه و اترک از نظر بارشی مثبت شده‌اند و سایر حوضه‌ها منفی هستند. حوضه آبریز سد زاینده رود امسال با بیشترین کاهش بارش روبرو است.

یک درصد کشور در ارتفاعات پوشش برفی دارد

سخنگوی صنعت آب در مورد وضعیت ذخیره برفی کشور افزود: سطح پوشش برفی کشور در فصل جاری با کاهش روبرو شده است. بر اساس آخرین بررسی‌ها اکنون تنها یک درصد کشور در ارتفاعات پوشش برفی دارد.

وی به سامانه بارشی که از 28 فروردین در کشور فعال شده، اشاره کرد و گفت: بر این اساس از همان ابتدا ستاد سیلاب وزارت نیرو تشکیل جلسه داد و نسبت به وقوع سیل هشدارهای متعددی صادر کرد.

سخنگوی صنعت آب از مدیریت خوب در سیلاب سیستان و بلوچستان خبر داد که سبب شد سیلاب‌ها کمترین آسیب را داشته باشند.

قاسم‌زاده تاکید کرد: بارش‌های اخیر در کشورمان از شدت بیشتری برخوردار بوده است، با این حال میزان آسیب کمتر از سایر کشورهای منطقه داشت.

به گفته سخنگوی صنعت آب، در یک ایستگاه باران‌سنجی حداکثر بارشی که ثبت شده بود 300 میلی‌متر بود که 2 برابر میزان سالانه بارش در آن ایستگاه بود.

قاسم‌زاده اضافه کرد: 615 روستا در سیلاب قطع آب شدند که اکنون 520 روستا آب وصل شده و بقیه به دلیل نبود راه دسترسی باقی مانده‌اند.

سدهای تهران 21 درصد پرشدگی دارند

وی درباره آخرین وضعیت سدهای تهران و تأمین آب پایتخت در فصل گرم سال اضافه کرد: سدهای تهران بر مبنای شرایط بد آبی دیده شده و طرح‌های اضطراری که دیده شده بود ادامه دارد و وضعیتی که برای تهران پیش بینی کردیم وضعیت بهتری داریم که امید می‌رود با همکاری مردم عبور ایمنی داشته باشیم.

قاسم زاده گفت: در حال حاضر سدهای تهران 21 درصد پرشدگی دارند اما همچنان حجم آب سدهای پنج‌گانه تهران نسبت به سال گذشته 11 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید