هانیزاده: اختلاف در عراق به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی است
تهران - ایرنا - یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اختلاف بین جریانهای سیاسی و طوایف عراق و بیثباتی در این کشور به نفع آمریکا و رژیم صهیونیستی است و ایران در حال رایزنی برای ایجاد وفاق حداکثری در بغداد است.
حسن هانی زاده در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره تحولات اخیر عراق اظهار کرد: عراق طی هفتههای گذشته شاهد دو تحول راهبردی و شگفتانگیز بود؛ یکی مسئله اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی که در میان شگفتی ناظران عرصههای داخلی این کشور، جریان سائرون به رهبری مقتدا صدر بیشترین کرسیهای پارلمان را به دست آورد. این موضوع به این معنا خواهد بود که دولت آینده که توسط جریان صدر تشکیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: این نگرانی وجود دارد که جریان صدر با جریانهای مردمی مثل حشد الشعبی، نجباء و عصائب اهل حق وارد تقابل شود و این مسئله عراق را وارد یک چرخه تقابل شیعه - شیعه کند.
این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: سرورهای مربوط به انتخابات الکترونیکی عراق در امارات مستقر بودند و کشورهایی بر آن نظارت داشتند که نگاه مثبتی به جریان مقاومت ندارند. با توجه به این موضوع برخی از جریانهای شیعه اعتقاد دارند که دستکاریها و تقلبهایی صورت گرفته و نتایج انتخابات مهندسی و مدیریت شده است. از نظر جریان الفتح و جریان دولت قانون و برخی جریان های دیگر، انتخابات الکترونیکی انجام شده ابهاماتی دارد و برای همین به کمیساری عالی نظارت بر انتخابات اعتراض کردند. این اعتراضات مورد توجه قرار نگرفت و با وجود این که برخی از صندوق های رایگیری مجدددا بازشماری شد ولی نتایج خیلی تغییر نکرد.
تحولات اخیر عراق سناریویی برای حذف گروههای مقاومت است
این کارشناس مسائل غرب آسیا، به خشونت کشیده شدن اعتراضات مسالمت آمیز مردمی را یادآور شد و گفت: طی درگیریها بین نیروهای مردمی، مردم عادی و نیروهای دولتی، تعدادی کشته شدند و روند تحولات به سمت بحرانی شدن میرفت اما هوشمندی جریان الفتح و جریان دولت قانون مانع از تداوم این وضعیت شد.
هانیزاده با اشاره به هدف قرار گرفتن محل اقامت مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در منطقه سبز بغداد گفت: مسئله مبهمی که در این رابطه وجود دارد این است که سامانههای ضد موشکی آمریکا در منطقه سبز بغداد عمل نکرد. باوجود ابهامات بسیار و احتمال دخالت طرفهای ثالث یا حتی نمایشی بودن این حمله، بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و برخی رژیم های منطقه بلافاصله انگشت اتهام را متوجه جریان حشدالشعبی کردند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که این تحولات بخشی از سناریوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی رژیمهای عربی برای حذف حشدالشعبی، عصائب اهل الحق، کتائب حزب الله، النجباء و دیگر گروههای مقاومت عراق از صحنههای عملیاتی، امنیتی و سیاسی عراق است.
سفر سردار قاآنی برای کمک به ثبات سیاسی در عراق انجام شد
این کارشناس مسائل منطقه گفت: به دلیل تاثیرات منفی ناامنی در عراق بر امنیت ایران، مقامات جمهوری اسلامی همواره برای ایجاد ثبات و امنیت در عراق تلاش کرده اند. سفر سردار قاآنی فرمانده سپاه قدس در این موقعیت بسیار مهم و حساس نیز در چارچوب تلاش تهران برای کمک به ثبات سیاسی در بغداد صورت گرفت. ایران مایل نیست که یک درگیری شیعه - شیعه یا شیعه - سنی یا عرب - کرد در این کشور برادر و همسایه اتفاق بیافتد و تمام تلاش خود را در جهت ایجاد وفاق و همدلی بین گروه های سیاسی و طوایف و پیروان مذاهب مختلف در عراق انجام داده و میدهد.
این کارشناس مسائل عراق گفت: سفر فرمانده سپاه قدس ایران به بغداد برای ایجاد وفاق و همدلی و همگرایی بین همه طیفهای سیاسی از شیعیان، اهل سنت و کردها انجام شد. در واقع این سفر برای خاموش کردن آتش فتنهای صورت گرفت که آمریکاییها جرقه آن را زده بودند و پیامدهای مثبت آن در روزها و هفته های آینده در صحنه سیاسی عراق آشکار خواهد شد.
وی یادآورشد: امیدواریم همه طیف های سیاسی عراق از جمله طیف سائرون حسن نیت نشان دهند و تحت تاثیر فضای تبلیغاتی و فتنه انگیزی آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه قرار نگیرند.
هانیزاده در خصوص چینش کرسیهای پارلمان جدید عراق هم گفت: فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق برای تشکیل دولت نیازمند 165 کرسی یعنی نصف بهعلاوه یک کرسی است. ائتلاف سائرون به رهبری مقتدا صدر 73 رای، ائتلاف اهل سنت التقدم به رهبری محمد الحلبوسی 37 کرسی و ائتلاف کردها اعم از حزب دموکرات و حزب اتحادیه میهنی کردستان، مجموعا 61 کرسی پارلمان را در اختیار دارند.
این کارشناس مسائل منطقه اضافه کرد: به دلیل اختلافی که مقتدا صدر با جریانهایی مثل جریان دولت قانون و جریان الفتح دارد طبیعتا مقتدا صدر با ادعای جلب مشارکت همه طوایف و پیروان مذاهب عراق به سمت جریان های اهل سنت و کردها متمایل خواهد شد تا بتواند اکثریت پارلمان را به دست بگیرد. مقتدا صدر حاضر نیست زیر چتر دولت قانون و الفتح، دولت آینده را تشکیل دهد لذا سعی میکند با اهل تسنن و کردها نوعی ائتلاف سه گانه تشکیل دهد تا بتواند دولت آینده را شکل دهد.
این کارشناس ارشد مسائل جهان اسلام، اشتراکات فرهنگی، مذهبی و تاریخی مردم ایران و عراق را یادآور شد و گفت: نفوذ معنوی ایران در عراق، همواره موجب نگرانی کشورهای غربی به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی و در عین حال، برخی رژیمهای عربی بوده است. در شرایط امروز عراق که بین گروه های سیاسی این کشور چنددستگی وجود دارد، جمهوری اسلامی همه طیفهای مذهبی، قومی و سیاسی این کشور را به حفظ وحدت و تشکیل دولت وفاق ملی تشویق میکند.
هانیزاده با بیان اینکه ایران خواهان تشکیل دولتی در بغداد است که برایند اراده ملت عراق باشد و جمهوری اسلامی تمایل ندارد اختلاف بین جریان های شیعه، سنی و کرد عراق تشدید شود.
وی گفت: در حالی که طوایف عراق در حال صفآرایی در مقابل یکدیگر هستند، سفر سردار قاآنی با هدف میانجیگری بین آنها صورت گرفت. با توجه به نفوذ کلام و شناختی که سردار قاآنی از همه جریان های سیاسی عراق دارد سفرش به بغداد برای خاموش کردن آتش فتنه در این کشور بسیار موثر بود.
*س_برچسبها_س*