هزینه چهارشنبه سوری سر به فلک کشید / 2 و نیم میلیون برای یک بسته کهشکشان!
امسال بر اساس گزارشات، بازار اقلام آتشبازی چهارشنبه در ایران به طور عمده در اختیار تولیدکنندگان چینی قرار دارد. این اقلام آتشبازی، به طور قاچاقی از چین وارد ایران میشوند. گزارشات نشان میدهند که بیشتر مواد محترقه برای آتشبازیها از چین وارد میشوند و عمدتاً به صورت قاچاق به ایران عرضه میشوند.
اتحادیه خرازی فروشان تهران اعلام کرده است که بازار چهارشنبه سوری با اقلام قاچاق چینی اشباع شده است. در این خبر اشاره شده است که قیمت این اقلام متفاوت است و بسته به منطقه، میتواند متغیر باشد. در تهران و کرج، قیمتها تقریباً یکسان است، اما در سایر شهرها قیمت ها بر اساس حجم تقاضا متغیر بوده و به طور کلی ارزان تر هستند.
طبق بررسی در بازار تهران انواع «آبشار» از 100 هزار تا 500 هزار تومان عرضه به فروش میرود. در بازار «کهکشان» بسته به تعدادش از 100 هزار تا 2 میلیون و 500 هم عرضه میشود، البته برخی فروشگاهها «کهکشان» 25 شوت بزرگ را با تخفیف 2 میلیون و 200 عرضه میکنند.
از بین بیش از 100 قلم کالای آتیش بازی، در بازار ترقه «سیگارت» که بین 50 تا 100 تومان به فروش میرود؛ شاید ارزانترین ابزار باشد. چون بستههای «گپسولی» هم 235 هزار تومان و «ترقه کپسولی» 320 هزار تومان است. در بازار تهران «دینامیتی» 255 هزار تومان به فروش میرود. دستفروشها «منور» 15 سوت هم 44 هزار تومان میف روشند. مثل هر سال برخی از اقلام آتیش بازی در شب چهارشنبه سوری گرانتر و برخی ارزانتر این ارقام است.
البته امسال گرانی این اقلام باعث شده بازار وسایل آتش بازی چهارشنبه سوری داغ نباشد. این موضوع را عبدالله اسفندیار، رئیس اتحادیه خرازیفروشان تهران تایید می کند. به گفته او گذشته از افزایش قیمت مواد محترقه به دلیل افزایش نرخ ارز، برنامه مشترک اصناف، نیروی انتظامی و شهرداری برای جلوگیرسی از بساط گستران در محدوده چهارراه سیروس و پانزدهم خرداد هم باعث کاهش عرضه و کم رونقی این بازار شده است.
امسال هم همچون سالهای گذشته وضعیت عرضه این اقلام توسط تمام واحدهای صنفی ممنوع است. اسنفدیاری دراین باره گفت: هیچ صنف و اتحادیهای مجاز به فروش مواد محترقه برای مراسم چهارشنبه سوری نیست. همه اتحادیهها به اعضای خود هشدار دادند که از فروش این کالا ها خودداری کنند. البته معمولا هم واحدهای صنفی مواد محترقه عرضه نمیکنند.
او افزود: بنابراین نمی توان در چارچوب قواعد صنفی با فروشندگان این کالا ها برخورد کرد. بنابراین کسانی که مسئول حفظ امنیت شهروندان هستند از جمله پلیس اماکن یا نیروهای انتظامی باید با فروشندگان این کالاها که عموما دستفروش هستند برخورد کنند.
8 فوتی و 338 مصدوم در حوادث چهارشنبهسوری
رئیس سازمان اورژانس کشور درباره تعداد فوتی ها و مصدومین در حوادث چهارشنبه سوری اسفند ماه 1402 اعلام کرد: از اول تا 20 اسفند سال جاری 338 نفر در حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال آسیب دیده اند که از این تعداد 8 نفر فوت کرده اند.
28 نفر از مصدومان دچار قطع عضو، 159 نفر دچار سوختگی و 113 نفر دچار آسیب از ناحیه چشم شده اند.
در حال حاضر 75 نفر از مصدومان حوادث چهارشنبه سوری در بخشهای عادی و 11 نفر در آیسییو بستری هستند.