دوشنبه 5 آذر 1403

هشدار درباره گرمایش زمین

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
هشدار درباره گرمایش زمین

هفته نامه اکونومیست امروز طرحی از دو دلفین را منتشر کرده و درباره خطر گرمایش زمین هشدار داده است.

به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی - گوینده پیشکسوت - که هر روز مهمترین اخبار روزنامه‌های جهان را روایت می‌کند به مطلب بالا اشاره کرده و در ادامه نیز آورده است: روی جلد هفته نامه اکونومیست، طرحی طنزگونه درباره تغییرهای آب و هوایی آمده است؛ در این طرح بر آب های مواج اقیانوس، مبلی است که دو دلفین نشسته بر آن، با شگفتی به تصویری تلویزیونی در برابرشان آن هم شناور بر آب، نگاه می کنند. عنوان نخست هفته نامه می گوید: با سه درجه سانتیگراد، جایی امن نخواهد شد. این هفته نامه از افزایش گرمای زمین می گوید.

کوچویی در ادامه با مرور برخی دیگر از مهترین تیرهای روزنامه‌های روز جهان آورده است:

سیل در چین و آتش درآمریکا

فایننشال تایمز و گاردین درباره سیل در چین و آتش سوزی در آمریکا نوشته اند: سیل و توفان های چین، بیش از ده ها تن را کشت. ساکنان شهر «ژنگ ژو» در خانه ها، اداره ها، مدرسه ها و مترو در اسارت سیل اند. هزاران چینی هم خانه های شان را ترک کرده اند. در سوی دیگر، دود آتش جنگل های شرقی در آمریکا، تا نیویورک تاخته و بدترین هوا را در آن جا رقم زده است.

صدها کشته در پی حمله طالبان

گاردین روزنامه انگلیسی نوشت: طالبان در حمله ای صدها تن را کشت. پس از یورش آمریکا به افغانستان در 2001 بود که طالبان روستاهای افغانستان را در چنگ داشته و به نیروهای آمریکا حمله ور شد. آن روز باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا بود و رهبران تازه انتخاب شده افغان را به طالبان ترجیح می داد. از این رو، تصمیم به تجاوز به افغانستان گرفت. آن روز جو بایدن، معاون او بود. توصیه اش ماندن نیروی اندک از آمریکایی‌ها بود. اوباما اما گوش نکرد، هفده هزار سرباز را راهی کابل کرد. امروز اما، جو بایدن رئیس جمهور است. طالبان همان قدر توانمند است که در 2001، اما حکومت افغانستان متزلزل است در حال تلو تلو خوردن است؛ حکومتی که آمریکا و متحدان ناتو را پشتیبان خود می داند. جو بایدن، امروز، خود می تواند رویای 2001 را عملی کند و همین کار را هم کرده است. بایدن، خواست دو دهه پیش خود را به عنوان معاون رئیس جمهوری، در 14 آوریل عملی کرد. تا 11 سپتامبر در بیستمین سال حمله آمریکا، همه سربازان باز خواهند گشت. آمریکا به خانه نخست پا گذاشت.

همچنین در حاشیه خبرهای امروز روزنامه‌های جهان می‌خوانیم: گاردین نوشت: احساس تنهایی، بر سلامت انسان آسیب می رساند. پژوهش ها می گویند، احساس تنهایی، بر سلامت روان آدمی آسیب می زند و موجب نگرانی، اضطراب، افسردگی و بیماری های مزمن می شود. پژوهشگران می گویند آسیب احساس تنهایی برابر است با مصرف روزی پانزده نخ سیگار و با آسیب های مرگ و میر حاصل از آن. انزوا و تنهایی ای که همه گیری ویروس کرونا، به بار آورد، عامل نخست احساس تنهایی نبود، چرا که این احساس پیش ترها در بسیاری از آدم ها دیده می شد. انزوا و تنهایی همراه است با احساس دیده نشدن آدنمها. فاصله گذاری احساسی بیش تر از فاصله گذاری اجتماعی، به آدمی آسیب می زند و برتر از آن، این است که تصور کنید در احساس تنهایی، تنها هستید.

انتهای پیام

هشدار درباره گرمایش زمین 2
هشدار درباره گرمایش زمین 3