همایش ملی مجمع خیرین یاریگران زندگی برگزار شد
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، همایش ملی مجمع خیرین یاریگران کشور با حضور اسکندر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، سید احمد عبودتیان، دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت و جمعی از خیرین و نیکوکاران، هنرمندان، ورزشکاران، کارآفرینان و فعالان اجتماعی برتر کشور برگزار شد.
در این نشست، مدیران ستادی ستاد مبارزه با مواد مخدر و جمعی از دبیران شورای هماهنگی استانها به همراه جمعی از اعضای هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی 15 استان کشور حضور داشتند.
در ابتدای این نشست، محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن درود و ادای احترام به روح پاک شهدای مبارزه با موادمخدر، گفت: درست یکسال پیش که نخستین نشست مجمع عمومی خیرین یاریگران زندگی را برگزار کردیم مقرر شد که تا پایان سال، 5 مجمع در 5 استان تشکیل شود، اما با نیت خیر و نگاه جهادگرایانه شما، عزیزان 15 مجمع در 15 استان راه اندازی شد.
حسن حمزهزاده، مدیرعامل مجمع یاریگران زندگی کشوردر خصوص عملکرد خیرین در مجمع یاریگران زندگی در استانها، گفت: از سال گذشته تاکنون در 15 استان از جمله خراسان رضوی، خراسان شمالی، البرز، گلستان، مازندران، گیلان، یزد، کرمان، اصفهان، هرمزگان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، سمنان، فارس و اردبیل، مجمع خیرین یاریگران زندگی راهاندازی شده است و شاهد استقبال بینظیر استانها از ایجاد این مجمع بودیم. و از راه اندازی تمام شعبات استانی این تشکل مردمنهاد در سراسر کشور تا پایان سال خبر داد افزود: هر استان ظرفیت متفاوتی دارد و نمیتوان یک نسخه واحد را برای همه استانها پیچید.
مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی در خصوص چرایی تشکیل تشکل متبوع خود گفت: اگرچه مقابله با اعتیاد و سودجویان آن، به عنوان یک وظیفه ذاتی نهادهای دولتی در تمام کشورها است، اما هرگز نباید نقش سازمانهای مردم نهاد فراموش شود. از این رو مجمع خیرین یاریگران زندگی در راستای پاسخگوئی و تأمین این نیاز، در شهریورماه سال 1401 تشکیل شده است و به عنوان یک نمونه خوب در زمینه همکاری و همبستگی بین سازمانهای دولتی و نهادهای مسئول و مسئولیتپذیر در جامعه، به یادگار مانده است.
وی مهمترین رسالت این مجمع باز اجتماعی کردن معتادان متجاهر و بازگشت آنها به چرخه زندگی سالم و اشتغال آنها اعلام کرد و افزود: بازگرداندن فرد معتاد به جامعه، نیازمند همکاری و تلاش خانواده، دوستان، نهادهای دولتی و غیردولتی و همچنین خود فرد معتاد است. باید به او اطمینان داد که در جامعه قابل قبول است و مورد قبول همگان قرار خواهد گرفت. علاوه بر این، باید به او فرصتهای شغلی مناسب داده و آموزشهای لازم را فراهم کنیم تا بتواند به عنوان یک عضو سالم و مفید در جامعه فعالیت کند.
علیرضا نبی، رئیس هیأت مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی در کشور در این نشست به بیان اهداف و برنامههای این مجمع پرداخت و گفت: یکی از اهداف این مجمع، تبدیل کمپهای ترک اعتیاد به کارگاههای تولیدی و صنعتی است و افزود: مجمع خیررین یاریگران زندگی به دنبال اشتغالزایی و تولید ثروت برای آسیبدیدگان از اعتیاد است.
رئیس هیات مدیره مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور گفت: کارآفرینی با تکیه بر علم و خلاقیت موجب تولید ثروت، اشتغالزایی و کاهش آسیبهای اجتماعی میشود و انتظار میرود خیرین بیش از پیش در این بخش همراهی کنند.
هنر ما باید این باشد که مسیر اقدامات داوطلبانه و خیری را باز کنیم
سید احمد عبودتیان، دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولتبا بیان اینکه حکومت وظیفه تسهیلگری دارد، گفت: هر جا شرایط را برای اقدام مردمی فراهم کردیم، مردم به صورت جدی حضور پیدا کردند. هنر ما باید این باشد که مسیر اقدامات داوطلبانه و خیری مردم را هدایت کنیم.
وی افزود: نباید اقدامات خود برای بهبود وضع زندگی و معیشت بهبودیافتگان از اعتیاد را فقط به دولت و مجلس نسبت دهیم، بلکه تنها مسیر حکمرانی آن است که شرایط را برای حضور مردم و انجام کارهای خیرخواهانه فراهم کند.
دستیار رئیس جمهور در امر مردمیسازی دولت اظهار داشت: ابتدا باورم نبود که در 15 استان کشور 15 مجمع خیرین یاریگران زندگی تشکیل و تا این اندازه برای بهبود زندگی بهبودیافتگان از اعتیاد، اقدامات بزرگی انجام شده باشد.
وی ادامه داد: برگزاری چنین نشستی و شهدا و جانبازان حوزه مبارزه با موادمخدر، یک پیام بینالمللی برای دنیا دارد که مردم ایران به هیچ وجه حاضر نیستند که نه تنها موادمخدر وارد ایران نشود، بلکه حتی تلاش دارند این مواد وارد کشورهای اروپایی نشود؛ و حاضرند در این مسیر، جان و مال خود را بدهند و عزیزترین فرزندان خود را در راه مبارزه جهانی با مواد مخدر فدا کنند. همین مسئله نشان میدهد ایران اسلامی چقدر در راه حقوق بشر فعال است و ادعای بشردوستی و تمدن دارد.
دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: اقدامات زیادی برای درمان مددجویان از جمله غربالگری، سمزدای انجام میشود اما اگر امیدآفرینی و پذیرش جامعه نباشد؛ دوباره شاهد بازگشت آنان به اعتیاد هستیم؛ لذا در این میان توانمندسازی مهمترین نقش را دارد و حلقه مفقودهای است که به دست خیران کامل میشود.
اسکندر مؤمنی گفت: اگر همت مردمی و حضور عاشقانه خیرین در مسیر این اقدامات نبود و حتی اگر امکانات و منابع 100 درصدی را هم دولت به ما میداد، باز هم امکان ایجاد چنین فرصتهایی برای انجام چنین برنامههای خوبی در حوزه مبارزه با موادمخدر وجود نداشت.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه خیر بودن پول زیاد نمیخواهد، بلکه قلب بزرگی میخواهد، اظهار کرد: یکی از نقاط قوتی که باعث میشود خیرین در این امور حضور پیدا کنند این است که از نزدیک مشاهده میکنند که اقداماتشان به بهبود وضع زندگی یک انسان کمک زیادی میکند؛ لذا خیرین وقتی میبینند که انسانی را احیا میکنند و نجات میدهند و این مددجویان به جای اینکه لابهلای درختان بخوابند در مراکز کار و اشتغال فعالیت میکنند و زندگی خود را بهبود میبخشند خوشحال میشوند و تشویق میشوند که اقدامات خیرخواهانه خود را افزایش دهند.
مومنی افزود: شاید بهترین کاری که در زندگیام انجام دادم این بوده است که به کمک شما خیرین چنین ظرفیتی را فراهم کردیم تا افراد بهبودیافته از دام اعتیاد به زندگی بازگردانند؛ البته در قدم بعدی باید اقدامات مناسبی را هم برای پیشگیری از اعتیاد کل افراد جامعه فراهم کنیم.
مؤمنی ادامه داد: اقدامات زیادی از جمله غربالگری، سمزدایی، درمان برای یک مددجو انجام میشود اما اگر امیدآفرینی و پذیرش جامعه نباشد؛ دوباره شاهد بازگشت این افراد به اعتیاد هستیم. در این میان توانمندسازی مهمترین نقش را دارد و حلقه مفقودهای است که به دست شما عزیزان کامل میشود. وی در پایان گفت: خیرین در حوزه کارآفرینی و توانمندسازی وارد عرصه شدهاند که در حوزههای پیشگیری از اعتیاد نیز میتوانیم از این ظرفیت بزرگ استفاده کنیم؛ چهبسا خیرینی هستند که تجارب زیادی در حوزه پیشگیری از اعتیاد دارند و میتوانند در این مسیر یاریگر ما باشند.
گفتنی است، در این نشست چند نفر از نمایندگان خیرین استانهای خراسان رضوی، البزر، تهران به ارائه عملکرد خیرین در استانها پرداختند و یکی از بهبودیافتگان به خاطرات خود را از وضعیت وخیم اعتیاد به موادمخدر بیان کرد. در انتهای این نشست از مدیرعامل مجمع خیرین یاریگران زندگی کشور و از تنی چند از خیرین و کارآفرینان برتر کشور تقدیر شد.
پس از پایان همایش ملی مجمع ملی خیرین یاریگران زندگی، دکتر سیداحمد عبودتیان به همراه دکتر مومنی، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین شرکت کنندگان در همایش از بخشهای مختلف نمایشگاه دستاوردهای تحولی ستاد بازدید کردند.
در این نمایشگاه که مجمع خیرین یاریگران زندگی نیز حضور دارد، کارگاههایی از تولیدات بهبودیافتهگان به همراه تولیدات آنها به نمایش گذاشته شده است. همچنین غرفههایی ازدستاوردهای ستاد مبارزه با موادمخدر و اداره کل مبارزه با بنیانهای مالی بهبودیافتگان حضور دارند.
پایان پیام /