همتی: مشکلی برای تجارت خارجی و ثبات ارز ایجاد نمیشود
تهران - ایرنا - رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به بازگشت ایران به لیست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نوشت: عملکرد بانک مرکزی در طول یک سال گذشته این اطمینان خاطر را نزد مردم ایجاد کرده است، که چنین وقایعی، مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.
«عبدالناصر همتی» عصر امروز (جمعه) در صفحه خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، اضافه کرد: بار دیگر دشمنی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس با مردم ایران خود را در قالب مخالفت با توصیه کارشناسان مجموعه FATF در مورد گامهایی که ایران در زمینه عمل به تعهدات خود در ارتباط با مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی انجام داده است نشان داد. وی ادامه داد: این رفتار سیاسی و غیرفنی از تابستان 1395 تا امروز ادامه داشته است. گاه به صورت بهانه جویی های غیرفنی در جریان مجمع FATF توسط نماینده آمریکا و کشورهای همپیمانش و گاه نیز به صورت تلاش برای اخلال در گزارشهای کارشناسی. در حالی که در تمام بیانیههای مجمع گروه ویژه اقدام مالی، مشخص بود که کشور ما گامهای بلندی در این مسیر برداشته است. رئیس کل بانک مرکزی افزود: مردم خوب میدانند که در این دوران سخت تحریمهای ظالمانه و فشار حداکثری،نظام پولی و مالی کشورمان توانسته است ارتباطات تحریمناپذیری با نظام پولی و مالی دنیا، خارج از چارچوب FATF، برقرار کند که تا حد زیادی تهدیدهای ناشی از سنگاندازی و دشمنی آمریکا را مهار کرده است. همتی اظهار داشت: بانک مرکزی نیز با همراهی سایر بخشهای اقتصادی،مسیر خود را در جهت برآورده ساختن نیازهای تجاری کشور، بدون وقفه انجام خواهد داد. وی ادامه داد: عملکرد بانک مرکزی در طول یک سال گذشته این اطمینان خاطر را نزد مردم ایجاد کرده است، که چنین وقایعی، مشکلی برای تجارت خارجی ایران و ثبات نرخ ارز ایجاد نخواهد کرد.
کارگروه اقدام مالی (FATF) روز جمعه ایران را به فهرست سیاه خود بازگرداند.
خبرگزاری رویترز روز جمعه گزارش داد که کارگروه اقدام مالی ایران را به دلیل عدم انطباق با هنجارهای بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم به فهرست سیاه بازگرداند.
ایران در سالهای اخیر بر اساس برنامه عمل ارائه شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی اجرای 41 توصیه این نهاد مالی را در دستور کار قرار داد که از این تعداد 37 مورد در حوزه اجرایی و 4 مورد در حوزه تقنین و قانونگذاری بوده است.
37 مورد اجرایی و دو مورد تقنینی از توصیههای FATF عملیاتی شد و دو لایحه برای الحاق به کنوانسیونهای سیافتی و پالرمو پس از تصویب در مجلس و رد در شورای نگهبان، برای تصمیمگیری نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف ماند.
نشست گروه ویژه اقدام مالی از روز یکشنبه 27 بهمن در پاریس آغاز شد و تا امروز جمعه دوم اسفند ادامه داشت که مصادف با آخرین مهلت این نهاد به ایران درباره لزوم پذیرش توصیههای آن بود.
بیش از 800 نماینده از 205 کشور جهان و سازمان بینالمللی نظیر صندوق بینالمللی پول، سازمان ملل و بانک جهانی در این نشست حضور داشتند و درباره موضوعات مختلف مطروحه بحث و تبادل نظر کردند. پایان مهلت گروه ویژه اقدام مالی به ایران و پیامدهای آن برای کنشگران اقتصادی زمینهساز بروز نگرانیهایی شده است.
لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهوری هفته گذشته در گفتوگو با ایران پیرامون پیامدهای بازگشت به فهرست سیاه FATF با تاکید بر این که دولت تمامی تلاشش را بر جلوگیری از قطع ارتباط مالی بین المللی گذاشته است، گفت: در صورت نپذیرفتن لوایح چهارگانه گروه اقدام مالی مشترک، تقریبا تمامی روابط پولی و مالی بینالمللی خود را با خطر مواجه خواهیم کرد.
معاون حقوقی رییس جمهوری با توضیح این که لوایح چهارگانه نگاه نظارتی و مشتورتی دارد و به دخالت در امور کشورها نمی انجامد، افزود: جمهوری اسلامی ایران برای ورود به اقتصاد بینالمللی باید به این سیستم متصل شود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*