همزمانی روز خبرنگار با روز عاشورا تمثیلی پُرمعنا از واقعه کربلا و جهان امروز
امسال، روز خبرنگار و عاشورا با یکدیگر مقارن شده اند که خود، پیام بسیار مهمی را به همراه دارند.
امروز 17مردادماه 1401 هجری شمسی مقارن با عاشورای 1444 هجری قمری است که دو مناسبت عاشورای حسینی و روز خبرنگار با یکدیگر تقارن پیدا کرده اند و پیام مهمی را با خود به همراه دارند چراکه جزء معدود مناسبتهایی هستند که تقویم کشور به خود دیده است.
بسیاری از اهالی خبر و رسانه، امروز با هشتگهای 17 مرداد 1401، روز عاشورا، روز خبرنگار، زینب کبری (س)، در صفحههای شخصی خود نوشتند: حضرت زینب (س)، نخستین خبرنگار زن جنگ است و اغلب آنها یک آرزوی مشترک داشتند و آن هم خبر ظهور امام زمان (عج) بود.
همچنین، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه توییتر خود به مناسبت روز خبرنگار و تقارن آن با واقعه عظیم عاشورا، این متن را منتشر کرد: روایت حماسه و جهاد تبیین جزء اصلی قیام عاشوراست. حضرت زینب (س) و امام سجاد (ع)، راویان و خبررسانهای اصلی این واقعه مهم هستند.
در روز خبرنگار، با گرامیداشت یاد راویان و خبرنگاران عظمت اسلام و ایران، برای همه اهالی رسانه موفقیت، در ادای مأموریت خطیر خبری و تبیینی را آرزومندم.
یکی از فعالان رسانه در صفحه خود نوشت: همزمانی 17مردادماه با روز عاشورا تمثیلی پُرمعنا از این واقعیت است که با همه بگیر و ببندها و کُشتنها و سر برنیزه کردنها و به اسیری بردن ها؛ سر انجام خورشید حقیقت آشکار میشود و حتی سرهای بریده بر سرِ نیزه و بالایِ دار هم اسرار هویدا خواهند کرد.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز به مناسبت روز خبرنگار گفت: خبرنگاری شغل حساس و حرکت در میدان پُر از مین و خطر است و خبرنگاران نیاز به حمایتهای مادی و معنوی در پرتو قانون جامع و همه جانبه دارند.
دلیل نامگذاری 17 مرداد به نام روز خبرنگار
در هفدهم مردادماه سال 77 بود که محمود صارمی، خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان توسط گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسیدند و پس از آن بود که این روز به نام روز خبرنگار نامگذاری شد. خبرنگارانی که در میدان سخت خبر از هیچ کوششی دریغ نمیورزند و با وجود مشکلات اقتصادی، معیشتی، بیمهای و... تنها عشق توانسته است آنها را در این مسیر خطیر نگه دارد.
افرادی که حتی در دوران دفاع مقدس هم با تمام وجود در عرصه اطلاع رسانی تلاش کردند؛ به طوری که طبق آمار، نام بیش از 200 خبرنگار شهید، 50 جانباز و 12 آزاده ای ثبت شده است که از جبهه حق علیه باطل دفاع کرده اند.
شهدای خبرنگار
اگر بخواهیم به برخی از شهدای خبرنگار اشاره کنیم، از آن جمله میتوان به شهید حسن باقری اشاره کرد که لقب نابغه جنگ را از آن خود کرد و کارش را با ورود به عرصه خبر در روزنامه جمهوری اسلامی ایران شروع کرد و توانست در دوران جنگ به جمع آوری اطلاعات، نقشهها و ضبط صدا در جبهههای ایران بپردازد و به گزارشهای سازمان یافته تبدیل کند.
شهید غلامرضا رهبر، شهید سید محمد اسحاقی، شهید حسین ضامن و... از دیگر شهدای عرصه خبر بودند که هر یک از آن ها پس از شهادتشان، تداعی کننده قصههایی برای مخاطبان خود هستند و جان خود را در راه خبرنگاری فدا کردند تا قلمشان فقط در راه حقیقت به حرکت در آید.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها