دوشنبه 16 مهر 1403

همکاری 90 درصدی مردم با طرح محدودیت های فراگیر

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همکاری 90 درصدی مردم با طرح محدودیت های فراگیر

تهران - ایرنا - دبیر کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا در گفت وگو با ایرنا از همکاری 90 درصدی مشاغل و هموطنان با طرح محدودیت‌های فراگیر خبر داد و گفت: همه دستگاه‌ها با تمام توان خود وارد شده و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند و این طرح، نقطه عطف هماهنگی در برخورد با بیماری است.

"حسین قاسمی"، دبیر کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا روز چهارشنبه در گفت‌وگو با ایرنا در تشریح تفاوت محدودیت‌های تازه با گذشته و نتیجه‌بخشی آن گفت: طرح جدید با استفاده از تجربیات ده ماه گذشته تهیه شد که از جمله ویژگی‌های این طرح؛ هوشمندی، استمرار، جامعیت و ضمانت اجرا است. ضمن اینکه بوروکراسی اداری حذف و اختیار به استان‌ها داده شده تا متناسب با وضیعت شهرها اقدام کنند.

قاسمی درباره ضمانت اجرای محدودیت‌ها برای واحدهای صنفی، کارکنان و مردم به سامانه‌های 190 و 124 وزارت بهداشت و وزارت صمت، همکاری اتاق اصناف و پلمپ واحدهای متخلف اشاره کرد و در ارزیابی کارآمدی این راهکارها در چهار روز آغازین گفت: آنچه از گزارش‌های دریافتی استنباط می شود، این است که تاکنون در مجموع همکاری بیش از 90 درصدی مشاغل و هموطنان با طرح بوده است.

این طرح نباید صرفا به معنای تعطیلی قلمداد شود

دبیر کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال که چرا دولت زودتر این تعطیلات را برقرار نکرد، اظهار کرد: این طرح نباید صرفا به معنای تعطیلی قلمداد شود. متعادل سازی شرایط اقتصادی با رعایت اولویت سلامت، مهمترین ملاحظه در تصمیم‌گیری‌ها بوده، چرا که منابع درآمدی دولت به دلیل تحریم‌ها به شدت کاهش یافته است.

وی درباره موثرترین راه برخورد با همه‌گیری کرونا افزود: با توجه به پیچیدگی‌های این بیماری، تنها یک راه برای مدیریت و مقابله با آن موثر نیست و باید تمام موارد و راهکارها، هم‌زمان عملیاتی و پیگیری شوند و در واقع مجموعه‌ای از اقدامات می‌تواند در مهار این بیماری کمک و موثر واقع شود.

استفاده از تجربیات دیگر کشورها با توجه به شرایط فرهنگی و اقتصادی کشور

خبرنگار ایرنا در ادامه به تدابیر کشورهایی نظیر چین و کره جنوبی که با بیماریابی شبکه‌ای به کمک فناوری اطلاعات و اعمال جرایم سنگین خروج از قرنطینه برای جلوگیری از ارتباط افراد بیمار، ناقل و اطرافیان و مرتبطان آنها سطح ابتلا را مهار کرده‌اند، اشاره کرد و پرسید که چرا این روشها در کشور استفاده نمی‌شود؟

قاسمی در پاسخ گفت: در این رابطه از تجربیات کشورهای موفق و استعداد داخلی استفاده شده و مواردی چون پوشش ماسک، سامانه هوشمند، جداسازی بیماران و اعمال محدودیت‌ها اکنون در کشور ما نیز در حال اجراست. ضمن اینکه شرایط فرهنگی و اقتصادی ایران با دیگر کشورها قابل مقایسه نیست.

وی با اشاره به اطلاعات و بررسی‌های علمی اخیر، دورهمی‌های خانوادگی را رتبه اول عوامل موثر در ابتلا به بیماری دانست و درباره نحوه جلوگیری از آنها گفت: این موضوع نیازمند فرهنگ‌سازی و اقدامات ایجابی است و از همه مهمتر مردم باید باور کنند که خطر همیشه وجود دارد.

دبیر کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا هماهنگی دستگاه‌های عمل کننده را در همه سطوح بسیار خوب توصیف کرد و افزود: همه دستگاه‌ها با تمام توان خود وارد شده و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند و می‌توان گفت این طرح، نقطه عطف هماهنگی در برخورد با بیماری است.

بازدارنده بودن جریمه 500 هزار تومانی 

وی اعمال جریمه 500 هزار تومانی و یک میلیون تومانی برای هر 24 ساعت را بازدارنده خواند، چرا که خودروها با بالای یک میلیون خلافی در هر جای ایران متوقف و به پارکینگ هدایت می‌شوند.

قاسمی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت تاکسی‌های اینترنتی در ساعت 21 تا 4 بامداد گفت: حمل و نقل عمومی از جمله تاکسی‌های اینترنتی مشمول منع تردد نمی‌شوند، اما با نظارت بر نحوه معرفی و فعالیت آنها این امور صورت می‌گیرد.

بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا از اول آذر امسال محدودیت های هوشمند کرونایی در دستور اجرا قرار گرفته است و بر اساس آن دستگاه‌های اجرایی و دولتی با یک سوم ظرفیت فعالیت می‌کنند و واحدهای صنفی گروه های چهار، سه و دو در شهرهای با وضعیت قرمز تعطیل شده است. فقط گروه‌های شغلی یک یعنی بیمارستان، داروخانه، مطب، آمبولانس، آتش‌نشانی، سوپرمارکت، نانوایی‌ها، امنیت، سلامت، تعمیرگاه‌های لوازم خانگی و پمپ بنزین به هیچ وجه نباید تعطیل شود، اما گروه‌های شغلی 2 و 3 و 4 زمانی که یک شهر در وضع قرمز باشد، تا دو هفته تعطیل می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*
همکاری 90 درصدی مردم با طرح محدودیت های فراگیر 2