شنبه 3 آذر 1403

هیچ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت سفید کرونا نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هیچ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت سفید کرونا نیست

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: در شرایط موجود هیچ کدام از شهرستان‌های استان سفید نیست و با افزایش آمار بیماران، متاسفانه 2 شهرستان با وضعیت زرد، 2 شهرستان با وضعیت نارنجی و هفت شهرستان با وضعیت قرمز داریم.

محمدصادق معتمدیان روز یکشنبه در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: یکی از مصوبات جلسه ستاد کرونا این است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و کمیته امنیتی و انتظامی، شرایط استان کاملا رصد و موارد لازم برای وزارت بهداشت و وزارت کشور ارسال شود تا در اسرع وقت محدودیت‌هایی در سطح شهرستان‌های قرمز استان اعمال شود.

وی ادامه داد: تعامل و همراهی مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی شرط اصلی برای عبور از شرایط بحرانی موجود است و مهمترین عامل در موفقیت برنامه‌ها در این مرحله مدیریت بیماری کرونا، رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های بهداشتی است.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه برای تصویب صدها پروتکل موجود برای اصناف و مشاغل مختلف ساعت‌ها وقت صرف شده است گفت: اگر همکاری مردم نباشد در مدیریت بیماری توفیقی نخواهیم داشت لذا اولین توصیه ما به مردم این است که پروتکل‌ها را رعایت کنند تا بتوانیم آسیب‌ها را کاهش دهیم و به خوبی از این مرحله خطرناک عبور کنیم.

وی با اشاره به آمار و مستندات دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: از 23 فروردین ماه که براساس تصمیمات ستاد ملی کرونا، موضوع بازگشایی مشاغل و اصناف مطرح شد، به مدت 2 ماه شرایط کشور و استان عادی بود و حتی موارد ابتلای بیماری به صورت کاهشی گزارش می‌شد لذا بازگشایی‌ها چندان تأثیری در افزایش آمار مبتلایان نداشت.

معتمدیان گفت: براساس بررسی‌های صورت گرفته، مهمترین عوامل مؤثر در افزایش آمار بیماران و قرمز شدن اغلب مناطق کشور، برگزاری تجمعات، دورهمی‌ها، شب‌نشینی‌ها و مراسم ختم و عروسی بوده است.

وی متذکر شد: به گواه آمار بیش از 60 درصد موارد ابتلا به بیماری نشأت گرفته از حضور در مهمانی‌ها و تجمعات بوده که آمار بسیار بالایی است.

استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر تغییر رفتار ویروس کرونا خاطرنشان کرد: تجربه شیوع بیماری و قرمز شدن مناطق گرمسیر کشور نشان داد تصور این که کرونا در گرما ضعیف می‌شود، دیگر جایگاهی ندارد و حتی آخرین بررسی‌ها هم نشان داده این ویروس حالت تهاجمی به خود گرفته لذا مهم این است که ما سبک زندگی خود را در شرایط کرونایی تغییر دهیم.

وی گفت: در شرایط موجود، از مهمترین اقدامات این است که کانون‌های پرخطر مثل مراکز درمانی شناسایی شده و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در آنها بیشتر مدنظر قرار گیرد تا کادر درمانی، بیماران و مراجعان از آسیب مصون بمانند.

وی با اشاره به آمار بیماران و فوتی‌های ناشی از کرونا به مصوبات ستاد ملی کرونا گریزی زد و گفت: نتایج بررسی‌های صورت گرفته بر موارد ابتلا و فوتی نشان می‌دهد 88 درصد فوتی‌های ناشی از کرونا، بیماری زمینه‌ای و غیرواگیر از جمله سرطان و کبد چرب داشته‌اند و تنها 12 درصد موارد به بیماری واگیردار مبتلا بوده‌اند لذا باید بیماری‌های غیرواگیر هم مورد توجه قرار گیرند.

معتمدیان با تشریح شرایط موجود، ذکر 2 نکته را لازم دانست؛ یکی اینکه عادی شدن شرایط برای مردم و کاهش حساسیت‌ها، سطح آسیب را افزایش می‌دهد و در کنار اینکه مردم باید این واقعیت را بپذیرند که برای کرونا واکسن یا دارویی کشف نشده، نباید مطالب و اطلاعات ارائه شده در مطبوعات و رسانه‌ها سبب کرونا هراسی شود چرا که نگرانی‌های بیش از حد نیز آثار و تبعات منفی به همراه دارد.

وی یادآوری کرد: برای گذر از این بازه بحرانی نیازمند اعتماد متقابل مردم و کارگزاران در رعایت پروتکل‌ها هستیم.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نظر متخصصان در بازدارندگی ماسک از ابتلای افراد به بیماری، از دستور رئیس جمهوری به وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر تولید ماسک ارزان قیمت قابل شست و شو گفت و تصریح کرد: وظیفه ما این است که با استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی، مؤسسات مردم نهاد و خیرین به وفور ماسک تولید کنیم و قیمت‌ها را به گونه‌ای کاهش دهیم تا مردم در تأمین ماسک مشکلی نداشته باشند.

وی به آزمون‌های دکترا، کارشناسی ازشد و کنکور سراسری در روزهای پیش‌رو اشاره کرد و گفت: با برگزاری نشست‌های تخصصی در کمیته‌های مرتبط، تدابیری اتخاذ خواهد شد تا با رعایت دقیق و کامل پروتکل‌های بهداشتی، برای افرادی که در این آزمون‌ها شرکت می‌کنند، مشکلی پیش نیاید.

معتمدیان با اشاره به شرایط خاص جامعه هدف زیر پوشش بهزیستی، از دانشگاه علوم پزشکی خواست نظارت‌های خود بر مراکز تحت حمایت این مجموعه را افزایش دهد تا از بروز هر گونه مشکلی ممانعت شود.

وی اظهار داشت: با توجه به مصوبه ستاد ملی، نظارت‌ها در همه سطوح باید افزایش قابل توجهی پیدا کند تا آسیب‌ها در همه حوزه‌ها به حداقل برسد.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی اعضای حاضر در ابتدای این نشست به تشریح اقدامات و برنامه‌های در دستور کار خود در راستای مدیریت بیماری کرونا در استان پرداختند.

براساس آخرین رنگ‌بندی شهرستان‌ها از نظر شیوع کرونا، شهرستان‌های بیرجند، خوسف، سربیشه، طبس، فردوس، قاینات و نهبندان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، شهرستان‌های درمیان و بشرویه در وضعیت نارنجی (پرخطر)، شهرستان‌های زیرکوه و سرایان در وضعیت زرد (متوسط خطر) هستند و هیچ شهرستان استان در وضعیت سفید (کم خطر) نیست.

اولین مورد بروز ویروس کرونا (کووید 19) که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان پدیده‌ای «همه گیر» شناسایی و اعلام کرد، در خراسان جنوبی اوایل اسفند سال گذشته اعلام شد و موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا در این استان از اواخر فروردین تا اوایل خرداد امسال روند کاهشی نسبتا ثابت داشت ولی از اواسط خرداد امسال دوباره صعودی شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند چهارشنبه هجدهم تیرماه گفت: برای اعمال محدودیت‌های جدید در شهرستان‌های استان پیشنهاداتی به ستاد استانی کرونا ارسال شده است که در صورت موافقت اطلاع رسانی می‌شود.

محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: تعداد بیماران با علائم حاد تنفسی در استان روز به روز در حال افزایش است و نسبت به دوره قبل 2.5 برابر شده همچنین موارد مثبت ابتلا به کرونا نیز در حال افزایش است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*