شنبه 29 دی 1403

هیچ‌کدام از مسئولین افزایش دارایی از مسیر غیرحق نداشته‌اند / آخرین وضعیت پرونده چای دبش + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هیچ‌کدام از مسئولین افزایش دارایی از مسیر غیرحق نداشته‌اند / آخرین وضعیت پرونده چای دبش + فیلم

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه صبح امروز سی‌ام مرداد ماه 1403 در نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام اربعین به تمامی شیعیان به ویژه شیعیان یمن و... که همانند اصحاب امام حسین (ع) علیه ظلم می‌جنگند، اظهار کرد: رمز بقای شیعه در بقای نهضت امام حسین نهفته است. سِر ماندگاری این نهضت نشان دهنده این است که با گذشت زمان شور آن...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه صبح امروز سی‌ام مرداد ماه 1403 در نهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه ضمن تسلیت فرا رسیدن ایام اربعین به تمامی شیعیان به ویژه شیعیان یمن و... که همانند اصحاب امام حسین (ع) علیه ظلم می‌جنگند، اظهار کرد: رمز بقای شیعه در بقای نهضت امام حسین نهفته است. سِر ماندگاری این نهضت نشان دهنده این است که با گذشت زمان شور آن رو به خاموشی نمی‌رود بلکه لحظه لحظه منجر به بیداری دل‌ها می‌شود.

وی ادامه داد: امروز راهپیمایی اربعین یادآور نهضت عظیمی است که نشان می‌دهد این نهضت ادامه داد و نهضت فریاد مظلوین بر سر استکبار همیشگی خواهد بود.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به افتخار آفرینی کاروان اعزامی کشورمان به المپیک گفت: این کاروان زمینه شادی و غرور ملی را برای مردم فراهم کردند. این ورزشکاران می‌توانند به عنوان الگو‌های بزرگ برای ملت شناسانده شوند. به تمامی ورزشکاران اعزامی به المپیک به ویژه کسانی که کسب مدال کردند و به ویژه خواهرانی که با رعایت اصول اسلامی و اخلاقی افتخار آفرینی کردند، تبریک عرض کنیم. جهانگیر در بخش دیگر از سخنان خود تصریح کرد: در هفته اخیر ریاست قوه قضاییه از مجتمع جرائم اقتصادی داشت. اولین نکته این بازدید نشان می‌دهد که قوه قضائیه رویکرد جدیدی در مبارزه با جرایم اقتصادی و جرائم کلان آغاز کرده است.

سخنگوی قوه قضائیه بیان کرد: در حوزه وقف مشکلات زیادی وجود دارد. یکی از این مشکلات در خصوص اصل وقفی بودن اراضی است. اثبات وقفیت بحث مهمی است. در گذشته سازمان ثبتی نبوده و بسیاری از اوراق وقف ممکن است موجود نباشد و یا مخدوش باشد و یا صرفا یک تصویر از سندی باقی مانده باشد.

وی در ادامه تصریح کرد: کسانی که ادعایی دارند باید به موقع مستندات خود را به قوه قضائیه اعلام کنند. پس از اثبات اصل وقفیت مشکلات بیشتر می‌شود چرا که تعیین حد و حدود زمین وقفی مشکلات بیشتری را فراهم می‌کند و در بسیاری از اراضی وقفی محل اختلاف است. به طور مثال در نوشته‌ای آمده این اراضی وقف محدود است به کوه، اما به کجای کوه؟ پایه کوه؟ قله کوه؟ حریم آن مشخص نیست.

جهانگیر با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات تعیین حدود اراضی وقف است، گفت: سازمان اوقاف با اراضی مواجه هستند. در بحث حدنگاری به ویژه اراضی وقفی باید همکاری بین دستگاه‌ها افزایش یابد تا از مشکلات مردم کاسته شود.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که در خصوص وقف مطرح است مباحث اجتماعی است. به عنوان مثال روستا‌هایی صد‌ها سال قبل وقف شده است. آیا می‌توان اکنون آن روستا‌ها را خالی کرد؟ در این رابطه نیازمند همکاری دستگاه‌ها هستیم.

سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه وقف وجود دارد، در حوزه قوانین است. برخی از قوانین برای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی است و برخی از اراضی بر خلاف شرع تقسیم شده و پس از انقلاب به موجب دستوری که صادر شد باید وضعیت این اراضی وقفی روشن شود.

جهانگیر گفت: بحث وقف به عنوان یک سنت اسلامی، مشکلات بسیاری از مردم را برطرف کرده و به عنوان یک واجب کفایی مطرح است. این نشان دهنده تداوم نیکوکاری در اسلام است. امیدواریم تلاش ما به نحوی باشد که این سنت بهتر از گذشته به راه خود ادامه دهد و اگر مشکلاتی برای مردم ایجاد شده، به اصل این سنت خدشه‌ای وارد نکند.

آخرین اخبار از سامانه ثبت اموال مسئولین

وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص سامانه ثبت اموال مسئولین گفت: برابر قانون این سامانه برای مشمولین قانون عادی پیش بینی و طراحی شده است. چرا که ثبت اموال مسئولین در دو جا دیده شده است. یکی در اصل 143 قانون اساسی که بر اساس این اصل دارایی رهبر، رئیس جمهور، معاونان و مشاورین رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط رئیس قوه قضاییه رسیدگی می‌شود که بر خلاف حق افزایش نیافته باشد. در این بخش هیچ یک از مسئولان افزایش اموال غیرحق نداشتند. اکنون دفترچه‌های پایانی دولت سیزدهم ارسال شده و دفترچه‌های مربوط به دولت چهاردهم تهیه شده و به زودی برای مسئولان ارسال خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با اشاره به سامانه ثبت دارایی مقامات خاطرنشان کرد: کلیه اموال مسئولان مربوط در این سامانه ثبت می‌شود. این اطلاعات محرمانه است و افشای آن جرم است چراکه حریم خصوصی افراد شناخته می‌شود. از سال 98 تا کنون فعال این سامانه است و در دسترس مقامات مشمول قرار دارد.