واردات واکسن، ناکارآمدی FATF را نشان داد / خودکفایی عامل رفع تحریم هاست
یونسی گفت: با واردات حجم زیادی از واکسن کرونا طی هفته های گذشته، ادعای تاثیر منفی FATF بر واردات واکسن نقش بر آب شد. این واردات باعث شد تا ناکارآمدی، بی خاصیتی و مانع نبودن FATF در مسائل اقتصادی کشور اثبات شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی یونسی استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور اراک در گفتگو با دیار آفتاب در خصوص تاثیر FATF بر واردات واکسن کرونا، گفت: با واردات حجم زیادی از واکسن کرونا طی هفته های گذشته، ادعای تاثیر منفی FATF بر واردات واکسن نقش بر آب شد. این واردات باعث شد تا ناکارآمدی، بی خاصیتی و مانع نبودن FATF در مسائل اقتصادی کشور اثبات شود و این دلیل خوبی است تا این موضوع را برای همیشه از دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام خارج کنند.
وی افزود: FATF کارگروهی مالی ذیل مجموعه ای از کشورها بنام گروه 7 است که به معنای نیروی اقدام ویژه مالی است و بر علیه پولشویی طراحی شده است و هدف آن مدیریت اقتصاد کشورهاست. این گروه که شامل 7 کشور جهانخوار است تلاش دارند تا منابع کشورها را با شیوه نوین استعماری تحت نظر بگیرند. در واقع این گروه با طراحی این کارگروه مالی، به دنبال زیر ذره بین قراردادن اقتصاد چند کشور خاص از جمله کره جنوبی، لیبی، سوریه و ایران و... هستند.
یونسی با بیان اینکه این کارگروه به دنبال پیشبرد اهداف خود با کمک دولت های مستقر در هر کشور است، تصریح کرد: دولت دوازدهم ابزار مناسبی برای این کارگروه بود تا بتوانند محدودیت هایی را به اقتصاد ایران تحمیل کنند که خوشبختانه با روی کار آمدن دولت سیزدهم این نقشه شوم نقش بر آب شد.
این استاد اقتصاد ادامه داد: گره زدن حل بسیاری از مسائل و مشکلات کشور و مردم به الزامات FATF در دولت دوازدهم در بسیاری از موارد "با اظهارات مقامات دولت سابق" و در حال حاضر با "واردات گسترده واکسن" نقض شده است.
وی با تشریح عملکرد FATF، گفت: این کارگروه مالی توصیه می کند که کشورها در تبادلات اقتصادی خود مشخص کنند پول را به چه فرد، گروه یا کشوری منتقل می کنند. این کار صرفا برای آن است که این کارگروه تایید کند تبادلات مالی با گروه های تروریستی صورت نمی گیرد؛ جالب آنکه گروه تروریستی را هم خودشان تعریف می کنند و همین تعریف جانبدارانه باعث شد تا هنگام دریافت مدال طلا توسط جواد فروغی در المپیک توکیو، آن را مدالی برای یک تروریست نامگذاری کردند.
یونسی تاکید کرد: خود کفایی در هر بخشی باعث می شود تحریم ها در آن بخش بی اثر شده و کشورهای خارجی که تا قبل از آن با فشار استکبار جهانی از تبادل با ایران خودداری می کردند، پس از خودکفایی کشور در هر بخشی، خواهان رقابت هستند و وارد تبادل با ایران می شوند. نمونه آن خودکفایی کشور در تولید واکسن کرونا بود. جالب است که تا قبل از آن آمریکا با فشار خود اجازه صادرات واکسن به ایران را نمی داد ولی به محض تولید واکسن داخلی، این فشار برداشته شد و واکسن های متعددی از جای جای دنیا به ایران صادر شد.
وی با بیان اینکه تولید داخل باعث کاهش قیمت محصولات خارجی هم می شود، گفت: وقتی کشورهای خارجی ببینند که کشور در زمینه ای خودکفا شده، برای آنکه بتوانند رقابت کنند، قیمت خود را کاهش می دهند که این مسئله در قضیه واردات واکسن به وضوح قابل مشاهده است به طوری که تا قبل از تولید واکسن برکت، قیمت هر دوز واکسن ژاپنی آسترازنکا 15 دلار بود ولی با تولید برکت در کشور، قیمت همان واکسن به 5 دلار برای هر دوز کاهش یافت تا میدان رقابت را از دست ندهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه بزرگترین زیان کننده از تحریم ایران، کشورهای تحریم کننده هستند، گفت: چرا که عموما تحریم ها باعث شده تا کشورمان در بخش های مختلف خود کفا شود ولی کشورهای تحریم کننده بازار مصرف بزرگی را از دست داده اند.
یونسی تصریح کرد: بایستی با اقدامات مسئولین و البته حمایت های مردم، کاری کرد تا کشور از وابسته بودن در حوزه های مختلف رهایی پیدا کند. برای مثال در بحث لوازم خانگی علاوه بر ایستادگی دولت و مجلس در مقابل واردات کالاهای خارجی، مردم نیز استقبال خوبی از تولیدات داخلی داشته اند که باعث شده تا در این زمینه هم به جایگاه قابل قبولی برسیم.
انتهای پیام /