واکاوی حضور ایرانیان در ژاپن با مقیم سرزمین آفتاب
کتاب مقیم سرزمین آفتاب که واکاوی حضور ایرانیان در ژاپن است امروز در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» با محتوای واکاوی حضور ایرانیان در ژاپن، عصر یکشنبه (بیستوچهارم اردیبهشتماه 1402) در پنجمین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب با حضور حسین دیوسالار؛ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین روزبه؛ معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، زهیر متکی؛ پژوهشگر معماری و فرهنگ و محمداسدی موحد؛ مدیرعامل انتشارات بینالمللی الهدی در گوشه نقد مصلی امام خمینی (ره) رونمایی و معرفی شد.
درخشش کودکان ایرانی در مسابقه بینالمللی نقاشی ژاپنمحمد اسدی موحد در این آیین گفت: همانطور که وظیفه ما در وزارت فرهنگ و ارتباطات، معرفی تمدن جمهوری اسلامی به دیگر کشورها است، یکی از وظایف و اهداف موسسه بینالمللی الهدی نیز معرفی سنتها، عادات و فرهنگ سایر ملل به داخل کشور است. کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» به عنوان ترجمه سومین کتاب اثر دکتر دیوسالار، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از زبان ژاپنی به فارسی است.
«مقیم سرزمین آفتاب» منعکسکننده زیست ایرانیان حسین روزبه نیز در آیین رونمایی کتاب با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بهار و فصل انتشارات کتاب و جلسات همفکری بین استادان فرهنگی است، گفت: ژاپنیها به عنوان ملتی هستند که سنتهای فرهنگی را در خود به ارث بردهاند و سعی دارند به زیست فرهنگی خود غیرت داشته باشند. چرا که ژاپن مقصد جذابی برای ایرانیهای مقیم این کشور است.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» منعکسکننده زیست ایرانیان و موضوع جذابی است که به قلم شیوا و نگاهی عمیق و علمی ترجمه شده است.
طراحی کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» معنادار است در ادامه این نشست، حسین دیوسالار، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دلیل ورود به موضوع کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» رابطه دیرینه تاریخی 400 ساله بین ایران و ژاپن است که روابط اقتصادی و گستردهای برخوردار بودهاند.
وی تصریح کرد: حضور ایرانیان مقیم ژاپن در دهههای 80 و 90 به عنوان موضوع جدی در روابط دو کشور تلقی شد و ایرانیان در زمان حباب اقتصادی با مهاجرت و فعالیت خود به ژاپن، نقش خود را در زمینههای مختلف ایفا کرده اند.
تیزر کتاب «مهاجر سرزمین آفتاب» رونمایی شد / سرگذشت مادر شهید ژاپنیمشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به خلائی که در ارتباطات بین دو کشور احساس شد، متوجه شدیم که در ژاپن زبان فارسی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین اولین کتاب با عنوان «ژاپن شناسی» که نویسنده آن آقایان ذاکری و نقی زاده از ژاپنشناسان بودند تهیه و توسط انتشارات بین المللی الهدی چاپ شد. در همین راستا دومین کتاب با عنوان «سینمای ایران و ژاپن» توسط همین نویسندگان تهیه و چاپ شد. دیوسالار ژاپن را در زمینه مطالعه و پژوهش جلوتر از ایران و کشور ما را نیز در حوزه سینما و تئاتر پیشرفتهتر از ژاپن عنوان کرد و ادامه داد: طراحی کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» جزو طراحیهای معناداری است.
در ادامه این نشست، زهیرمتکی، پژوهشگر معماری و فرهنگ بیان کرد: ژاپن در دنیای غرب با تبادلات فرهنگی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده که قبل و بعد از انقلاب اسلامی، برخی مفاخر فرهنگی و سیاسی به این کشور سفر کردند.
این پژوهشگر معماری و فرهنگ با اشاره به اینکه تاریخ ارتباطات ایران و ژاپن قدیمی است و ارتباطات جدی بین دو کشور وجود دارد، ادامه داد: به همت وزارت ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بزرگترین جشنواره فرهنگی را در ژاپن داشتهایم. اما جای پژوهش در مورد حضور ایرانیان و تاثیرات فرهنگی در ژاپن خالی بود.
متکی در مورد کتاب «مقیم سرزمین آفتاب» اظهارکرد: این کتاب به موضوع ایرانیانی که در برای کار به ژاپن وارد شدند، میپردازد و در آن تجربههای فردی و جمعی به اشکال مختلف گنجانده است. چرا که باید این آگاهی را داشته باشیم که در گذشته فرهنگی ایران چه اتفاقی رخ داده است. بنابراین کتاب «مقیم سرزمین آفتاب»، درگام اول میتواند پیش درآمد و کمکی به حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و... باشد.