«واکسن خواری» یادگاری تلخ از واپسین روزهای کاری شهردار پرحاشیه / حنای بیرنگ مدعیان شفافیت
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ واکسن کرونا جزو مباحث پر حاشیه روزهای اخیر در کشور است و برخی از مدیران و پرسنل نهادهایی چون شهرداری تهران خود را تافته جدا بافته دانسته و نامشان را در لیست اسامی دریافت کنندگان واکسن ثبت کردهاند. سوء استفاده پرسنل و مدیران شهرداری در حالی است که زحمت نظافت شهر در سایر ایام سال را پاکبانها میکشند اما پای ارائه خدمات...
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ واکسن کرونا جزو مباحث پر حاشیه روزهای اخیر در کشور است و برخی از مدیران و پرسنل نهادهایی چون شهرداری تهران خود را تافته جدا بافته دانسته و نامشان را در لیست اسامی دریافت کنندگان واکسن ثبت کردهاند.
سوء استفاده پرسنل و مدیران شهرداری در حالی است که زحمت نظافت شهر در سایر ایام سال را پاکبانها میکشند اما پای ارائه خدمات مراقبتی و محافظتی که به میان میآید، شهرداری چیها در اول صف ایستادهاند.
سختی کار پاکبانها حتی تا پیش از شیوع بیماری کرونا هم چند برابر مشاغل دیگر بود و کمتر فردی حاضر است که این شغل سخت را بپذیرد و در ازای آن حقوق بخور و نمیر وزارت کاری و در بسیاری از موارد نیز کمتر از حداقل حقوق تعیین شده وزارت کار است.
*س_سوء استفاده مدیریت شهری از سادگی پاکبانها!_س*بسیاری از پاکبانها را جوانان کم و سن و سال تشکیل میدهند و همچنین وجود پیرمردها و افراد سن و سال دار نیز در بین جمعیت پاکبانها کم نیست و نظافت شبانه روزی شهرهای مختلف مدیون و مرهون زحمات و تلاشهای بیدریغ پاکبانها به شمار میرود.
طی روزهای اخیر خبرهای متعددی درباره سوء استفاده برخی از مسئولان مدیریت شهری از سهمیه واکسن کرونای پاکبانها در خبرگزاریها و شبکههای مجازی منتشر شده است.
پیروز حناچی شهردار تهران با تأیید برخی از تخلفات پرسنل شهرداری تهران در خصوص سوء استفاده از سهمیه واکسن کرونای پاکبانها، از برخورد و عزل مدیران متخلف سخن گفته است و در نخستین واکنش نیز از افشا و انتشار نام افراد خاطی در این رابطه خبر داده بود.
حناچی طوری وانمود کرده است که وقتی برخی از پاکبانها و جامعه هدف واکسن کرونا در شهرداری تهران از تزریق واکسن کرونا خودداری کردهاند، دیگر پرسنل میتوانند از سهمیه آنها استفاده کنند.
غلامحسین محمدی مدیر روابط عمومی شهرداری تهران در یک رشته توئیت ابتدا اینطور نوشته بود که: اسامی همکارانی که در شهرداری تهران واکسن کرونا تزریق کردهاند در سایت شفاف بارگذاری شد و مرتبا تکمیل میشود.
وی پس از مدتی و در توئیت دیگری نوشت: باتوجه به نظریه وزارت بهداشت هرگونه افشای نام دریافت کنندگان خدمات بهداشتی - درمانی بدون کسب اجازه از افراد موجب اعتراض و پیگرد قانونی است. لذا در این فهرست اطلاعات نام و نام خانوادگی افراد ذکر نشده است و تنها کد ملی درج شده است.
*س_تزریق واکسن کرونا به 13 نفر در شهرداری تهران بدون رابطه استخدامی!_س*بر اساس اخبار موجود و به گفته پیروز حناچی شهردار تهران، 44 نفر از دریافتکنندگان واکسن در منطقه 6 جزو پرسنل بازیافت، 100 نفر پاکبان، 12 نفر کارمند، 13 نفر فاقد رابطه استخدامی با شهرداری، 2 نفر راننده جرثقیل، 9 نفر راننده خودرو سرویس، یک شهربان از جمله دریافتکنندگان واکسن بودند.
آمار فوق تا جایی واضح و روشن است که آمار دریافت کنندگان واکسن کرونا به صورت کامل و البته برای مشاغل مختلف در شهرداری تهران عنوان شود و سوال اساسی که در اینجا مطرح است به 13 نفری اشاره دارد که به گفته پیروز حناچی فاقد رابطه استخدامی با شهرداری هستند.
چگونه ممکن است اسامی افرادی که رابطه استخدامی با شهرداری تهران ندارند در لیست دریافت کنندگان واکسن کرونا وارد شود و پیش از سایر نیروهای استخدامی این واکسن را دریافت کنند؟
موضوع مهم فوق از ضعف نظارت و بیبرنامه بودن مجریان تزریق واکسن کرونا برای جامعه هدف تعیین شده در شهرداری تهران ناشی میشود و اولین بار نیست که چنین سوء استفادههایی در این مجموعه عریض و طویل شهرداری رخ میدهد.
شهردار تهران آمار خاطیان دریافت کننده واکسن خارج از سهمیه را کمتر از 1 درصد عنوان میکند و میگوید: از مجموع 20 نفر از افراد اعلام شده، 13 نفر از خاطیان در منطقه 17 بودهاند و همچنین واکسیناسیون که در شهرداری تهران از 3 اسفند 99 در بهشتزهرا آغاز شده، 543 نفر در بهشتزهرا واکسن دریافت کردهاند، همچنین از 7 هزار و 855 نفر معرفی شده از کارکنان پسماند و پاکبانها 2 هزار و 755 نفر یک دوز واکسن استرازانکا یا سینوفارم را دریافت کردند.
*س_ادعای شفافیت، حنای بیرنگ حناچی!_س*حناچی و سایر مسئولان و مدیران مدیریت شهری همواره دم از شفافیت و ضرورت گزارش دهی دقیق به مردم و رسانهها دم میزنند و البته در کمتر موردی چنین ادعایی قابل اثبات است و انواع فساد مالی و اخلاقی، به صورت آشکار و پنهان تا کنون در این مجموعه رخ داده است.
به نظر میرسد با رویه فعلی، ورود نهادهای نظارتی حاکمیتی بیشتر از عوامل نظارت و بازرسی مستقر در شهرداری تهران کارسازتر است و با وجود سابقه ناخوشایندی که مدیریت شهری در رخداد حوادثی چون واکسن خواری دارد، مسئولیت نهادهای نظارتی در خصوص این قبیل اتفاقات دو چندان شده است.
عملکرد مسئولان مدیریت شهری در بخشهای مختلف با قول و وعده آنها در ابتدای کار به هیچ عنوان همخوانی ندارد و نه از شفافیت درست و حسابی در این مجموعه خبری هست و همچنین کمتر مدیری به وظایف محوله خود متعهد است حالا تحقق قول و وعدههای آنها بماند.