واکنش باهنر به احتمال ائتلاف با روحانی / شورای نگهبان: هیچکس به دلیل انتقاد رد صلاحیت نشده
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
پاسخ ناخواسته جهانگیری به روحانی
صبحنو نوشت: «در روزهای اخیر آقای روحانی در سخنانی انتخاباتی همان مواضع سه دهه گذشته اصلاحطلبان را تکرار کرد... عجیبترین بخش از سخنان او جایی است که میگوید «برای اولینبار در سال 98 و 1400 ما انتخابات حداقلی داشتیم.» و بعد این موضوع را به ردصلاحیتها ارتباط میدهد. حال اینکه در انتخابات 98، اساسا بخش اعظمی از جناح حامی او به علت وضعیت بغرنج کشور و مدیریت ناتوان او و دولتش، اساسا در انتخابات شرکت نکرده و نامنویسی نکرده بودند...
روحانی که نشان داده استاد عوض کردن جای متهم و محق است، اینبار نیز به جای آنکه پاسخ دهد چرا وضعیت کشور را به آن سرمایه اجتماعی ضعیف شده و حداقلی رسانده و معیشت مردم را گروگان مسأله خارجی کرده بود، حمله میکند که چرا انتخاباتهایی که در انتهای دولت وی بوده، پرشور نبوده است؟!
هر تحلیلگر سیاسی منصفی میفهمد که مسأله اساسی ضعف در مشارکت در انتخابات 1398 اتفاقا به اتفاقات نامطلوب و فاجعهبار دولت وی در قضایای بنزینی و رخدادهای بعدی آن بازمیگردد. همان موضوعی که روحانی با خنده میگفت جمعه صبح از آن مطلع شده و وزارت کشور خودش میگفت از قبل به مسئولان دولتی اطلاع داده است.
جالب این است که جهانگیری دو روز پس از این اظهارات خلاف واقع روحانی، تحلیلی علیه رئیس سابق خود ارائه کرده است. او در تحلیل وضعیت سال 1398 به شکلی صادقانه میگوید: «اصلاح اقتصادی نیاز به اعتماد اکثریت مردم ایران دارد.»
و بعد توضیح می دهد: «در سال 98 ما این سرمایه اجتماعی را نداشتیم، قیمت بنزین را تغییر دادیم، آن اتفاقات سال 98 افتاد که نمیشود گفت چقدر تلخ بود.» چنانکه در تحلیل معاون اول دولت سابق، پایین بودن سرمایه اجتماعی که طبعا مهمترین عامل مشارکت سیاسی است، در سال 1398 مشهود است.»
***
شورای نگهبان: هیچکس به دلیل انتقاد رد صلاحیت نشده
به گزارش ایسنا، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره نظر شورای نگهبان درخصوص افزایش سن بازنشستگی تاکید کرد: مصوبه افزایش سن بازنشستگی خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
وی درباره مصوبه کاهش مدت سربازی گفت: مصوبه کاهش مدت سربازی با ابهاماتی روبرو شد که به مجلس ارجاع داده شد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخی درباره طرح انتقاداتی درباره نحوه اجرای تحقیقات محلی در خصوص بررسی صلاحیتها اظهار کرد: اصل موضوع تحقیقات پیشبینی قانون است و پرسشهایی که در این پروسه پرسیده میشود بر اساس موازین قانونی است و افرادی که این کار را انجام میدهند آموزش هایی در این زمینه میبینند. این تحقیقات درباره افراد شناختهشده نیست بلکه برای افرادی است که شناختی از آنها وجود ندارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره ادعای برخی جریانات سیاسی درباره رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان به دلیل نقد دولت یا دستگاهی دیگر تاکید کرد: نه انتقاد از دولت و نه انتقاد از دستگاهها و نه انتقاد حتی از شورای نگهبان دلیل رد صلاحیت نیست و ما در میان تایید صلاحیت شدگان افرادی را داریم که مکرراً به شورای نگهبان انتقاداتی را وارد میکردند. الحمدلله تمام جریانات سیاسی در انتخابات حضور دارند و تعداد تایید صلاحیت شدگان بالاست و به این تعداد نیز اضافه خواهد شد. در بررسی صلاحیت ها هنوز مرحله اظهار نظر شورای نگهبان باقیست.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره طرح انتقاداتی به هیئتهای نظارت درباره تایید صلاحیت افرادی که اعتبار نامه آنها رد شده یا رد صلاحیت وزیر سابق اطلاعات، اظهار کرد: شورای نگهبان بر مبنای اسناد و ادله اظهار نظر میکند. من عضو هیئت مرکزی نبودم اما میدانم که اعضای این هیئت بررسیهای دقیقی داشتند. شورای نگهبان فرصتی یک ماهه دارد که در این فرصت بررسیهای خود را توسط اعضا انجام خواهد داد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا بر اساس قانون عفاف و حجاب فردی بی حجاب جهت رای دادن به صندوق های رای مراجعه کند، مانعی برای او ایجاد میشود؟ تاکید کرد: حق رای در هیچ قانونی سلب نشده و حتی توسط دادگاه نیز سلب شدنی نیست. نباید موضوع حجاب موجب دو قطبی شدن در انتخابات شود.
***
دولت باید ظرف خود را برای تعامل با همه سلیقههای سیاسی باز کند
مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری در گفتوگو با ایلنا، درباره نقش دولت در انتخابات گفت: موضع صریح دولت عدم ورود به انتخاب لیست و معرفی یک لیست به مردم و از آن طرف هم آمادهسازی فرصتی برای حضور و مشارکت مردم است.
وی درباره خصوص اینکه همانطور که شاهد بودیم رئیسجمهور طی روزهای گذشته دیداری با دبیران کل احزاب داشتند وجود سلایق و جریانهای مختلف چقدر میتواند به حضور مردم پای صندوقهای رأی کمک کند، گفت: آقای رئیسجمهور غیر از این دیدار، با اقشار و گروههای مختلفی که برای کشور فکر و ایده دارند حال مواضعشان چه موافق و چه مخالف باشد جلسات متعددی داشتند. این جلسه به جهت اهمیت و گستردگی رسانهای شد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: ما هم در مرکز بررسیهای استراتژیک این ماموریت را داریم که بتوانیم نقطه تماس دولت با جامعه نخبگانی باشیم، بر اساس دستوری که حضرت آقا به دولت دادند چه با نخبگانی که موافق دولت هستند و چه مخالف دولت هستند و چه اساساً میخواهند در دولت استفاده شوند و چه نشوند، ما در مرکز بررسیها خودمان را مامور میدانیم برای این که این دستور رهبری را اجرا کنیم و این تکلیف را آقای رئیسجمهور هم از ما خواسته است.
وی افزود: طبیعتا یکی از کنشهای جدی که دولت در این مقام میتواند داشته باشد این است که ظرف تعامل خودش را برای تعامل با همه سلیقههای سیاسی باز کند، این فرصت را آقای رئیسجمهور به شکل ویژه با آن جلسه ایجاد کردند.
زمانیان تاکید کرد: ولی واقعیت اتفاقی که افتاده این است که ما بتوانیم فرصتی را فراهم کنیم برای اینکه احزاب و جریانهای سیاسی رسماً و به صورت عملیاتی همه ظرفیتهای خودشان را برای دعوت مردم پای کار بیاورند و این اتفاق مهمی است. یعنی اگر این کار فقط به دیدار رئیسجمهور با مسئولان احزاب محدود شود، طبیعتا بازتاب عملیاتی نخواهد داشت. این وظیفه ما، وزرا و دستگاههای مختلف رسانه است که بتوانیم این پیوستهای رسانهای، مردمی، گفتمانی و اجرایی را برای این سیاست رئیسجمهور فراهم کنیم و همه در حال تلاش هستیم که این اتفاق به نفع شایستهای بیفتد.
***
واکنش باهنر به احتمال ائتلاف با روحانی
محمدرضا باهنر، فعال سیاسی اصولگرا گفتگویی با وطن امروز داشته که بخشهایی از آن را میخوانید:
«- یک زمانی در هیاتهای نظارت گفته میشود فلانی تایید صلاحیت شده و زمانی میگویند عدم صلاحیتش احراز شده؛ بالاخره ما نفهمیدیم ایشان صلاحیت دارد یا ندارد. این مورد قبول نیست. هیات نظارت باید مشخص کند داوطلب صلاحیتش احراز شده یا نشده است. اینکه بگویند صلاحیت فلان کس برای ما محرز نشده، باعث میشود خیلیها حذف شوند که خود این مساله منجر به کاهش مشارکت میشود.
نهادهای نظارتی باید وظایف قانونی و حقوقی خودشان را انجام دهند، یعنی اگر کسی صالح نیست نباید صلاحیتش تایید شود اما وقتی میگویند صلاحیت فلانی برای ما احراز نشد، این مقوله را باید رفته رفته حذف کنند. اصلاح این مساله میتواند مشارکت را متحول کند.
- ما از حزب اعتدال و توسعه خواستیم در انتخابات شرکت کنند و لیست دهند اما بنده که در لیست روحانی نمیروم، آقای روحانی هم به لیست من نمیآید. اینها رقبای ما هستند.
ما رقیبانمان را تشویق کردیم که بیایند و کاندیدا شوند نه اینکه بگوییم بیایید ائتلاف کنیم. اصولگرا با میانهرو و اصلاحطلب که نمیتواند ائتلاف کند. اگر اصلاحطلبان و میانهروها به مجلس بیایند ما ناراحت نمیشویم ولی بالاخره با ایشان رقابت میکنیم.
اگر اصلاحطلبان یک لیست قدرتمند داشته باشند، ما و تیپ بنده که 40 سال مهر اصولگرایی به پیشانیمان خورده با اینها ائتلاف نخواهیم کرد. دعوت ما برای رقابت بود نه ائتلاف.»
***
خبرگزاری فارس: در نظرسنجیها میزان مشارکت در انتخابات به 40درصد رسید
به گزارش فارس بر اساس حداقل 4 نظرسنجی توسط 4 موسسه جداگانه در فاصله 2 تا 3 ماه قبل از انتخابات 11 اسفند امسال، میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان تاکنون در کل کشور به طور میانگین به نرخ 40 درصد رسیده است. این در حالی است که روند مشارکت در انتخابات ها معمولا در ایام نزدیک به انتخابات افزایشی میشود.
بر اساس یک نظرسنجی قدرت ایران در منطقه مورد سوال از مردم ایران قرار گرفته است که بر این اساس 37.5 درصد از مردم اعلام کرده اند قدرت ایران طی سال های آینده افزایش خواهد یافت، 24 درصد اعلام کردند فرقی نخواهد کرد، 25 درصد نیز اعلام کردند کمتر خواهد شد و بقیه اعلام کردند برآوردی ندارند.
بر اساس نتایج حاصل از یک نظرسنجی میزان افتخار به ایرانی بودن و احساس تعلق به ملیت توسط مردم ایران نرخ 91 درصد را ثبت کرده است.
گفتنی است برای سنجش صحت ادعای این خبرگزاری بهتر است نظرسنجی های مورد اشاره تمام و کمال منتشر شود تا اهل فن قضاوت کاملی نسبت به نظرات مردم داشته باشند.
***
دستگیری 4 عامل اصلی حادثه «راسک»
به گزارش ایسنا، سردار احمدرضا رادان فرمانده کل انتظامی کشور با اشاره به عملیاتِ بزرگ و گسترده مبارزه با تروریسمِ فراجا از دستگیری عاملان حادثه راسک خبر داد.
وی گفت: 4 عامل اصلی و دخیل در حادثه تروریستیِ راسک که در شب حادثه حضور داشتند و موجب شهادت چند تن از کارکنان پلیس شدند، دستگیر شدند.
سردار رادان در ادامه به تشریح آخرین اقدامات واحدهای عمل کننده فراجا در مبارزه با تروریسم پرداخت و افزود: پس از حادثهیِ راسک این قول را به ملت عزیز ایران دادم که انتقامی جانکاه از تروریستها خواهیم گرفت و شایسته است اعلام نمایم که واحدهای عمل کننده پلیس در مبارزه با تروریسم طی چند روز گذشته به توفیقات قابل توجهی دست یافتند.
به گفته رییس پلیس کشور، 4 عاملِ اصلی حادثهی راسک را در عملیاتی غافلگیرانه زنده و سالم دستگیر کردیم که موجب شوک و ضربهیِ روانی به گروهکِ معاند شد. آنها تصور میکردند که از رصدِ اطلاعاتیِ ما خارج شدهاند. همچنین تعدادی سلاح و تجهیزات برای اجرای ترور و مبالغی ارز از جنایتکاران کشف و ضبط گردید.
سردار رادان با بیان اینکه به رده های مرتبط در فراجا ابلاغ شد تا مستندات بلافاصله و با تکمیل تحقیقات در اختیار افکار عمومی قرار گیرد، افزود: به اطلاعاتِ خوبی در خصوص دستگیریِ سایرِ عوامل و آمرانِ حادثهیِ راسک رسیدهایم و ریشهیِ تروریسم را باِذن الله خواهیم سوزاند.
***
نظر عطریانفر درباره وزن رادیکالیسم در اصلاحطلبان
محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در گفتوگو با مهر، با اشاره به راهبرد اصلاحطلبان برای چگونگی ورود به انتخابات مجلس دوازدهم، اظهار کرد: من همچنان بر این باورم که گفتمانِ اعتدال و اصلاحطلبیِ قانونمند و آرام و غیر خشن در نهاد جبهه اصلاحات پایدار و فایق است و بر جنبهها و قرائَت های رادیکالیستی برتری دارد؛ البته کسانی هستند که بیان افراطی دارند و معمولاً در فضای نا آرام، صدای رادیکالیستها بلندتر است و بیشتر به گوش میرسد؛ شعارهای ساختارشکن و حریمشکن ذهن ها را به خود متوجه میکند؛ تخریب هم همیشه کار راحتی است.
وی با اشاره به احتمال سنگینشدن سایه رادیکالیسم بر جبهه اصلاحات با توجه به جایگزینی «آذر منصوری» به جای «بهزاد نبوی» گفت: مطمئن باشید قاطبه اصلاحطلبان درفرایند تجارب سیاسی دو دهه گذشته، به دیدگاه اعتدالی متمایل و نزدیک شدهاند و وزن تفکر اعتدالی در میان اصلاحطلبان سنگینتر است؛ تغییرات ظاهری نظیر جایگزینی خانم «آذر منصوری» به جای شخصیتی همچون «بهزاد نبوی» نباید این مفهوم را به اذهان تداعی کند که رویکرد اعتدالی در جبهه اصلاحات تضعیف شده است؛ جنبههای ظاهری تغییرات ساختارها و آدمیان نباید ناظران عرصه سیاست کشور را دچار انحراف دیدگاه و فریب کند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران ضمن اشاره به تاکتیک انتخاباتی و ائتلافی اصلاحطلبان برای ورود به انتخابات پیشرو نیز گفت: ممکن است در انتخابات پیشرو فیالمثل چهار نفر در چند حوزه انتخابیه پیدا شوند که گفتمان اصلاحات را نمایندگی کنند و رقابت معنادار شکل گرفته باشد، لذا دلیلی ندارد در رقابت منطقی در آن حوزهها، از آن نامزدها حمایت نکنیم.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران تاکید کرد: منطق رفتار حزبی و نفس سیاستورزی حکم میکند در میان اصلاحطلبان این آمادگی فراهم باشد؛ چنانچه کاندیداهایی بیابیم که گفتمان ما را نمایندگی کنند و قابلیت رقابت داشته باشند، مورد حمایت قرار گیرند.
***
تغییر بعدی در دهکبندی یارانهبگیران، 6 ماه دیگر
به گزارش تسنیم به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علیرضا محمدی رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان اظهار کرد: براساس تکلیف قانونی بودجه سال 1402 و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دیماه سال جاری با عنایت به وسعسنجی جدید خانوارها و براساس آخرین آمار و اطلاعات ثبتی و متقن از دستگاههای متولی، اطلاعات خانوارها در پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان بهروزرسانی شد.
محمدی تغییرات و جابهجایی افراد در دهکهای مختلف درآمدی را بسیار اندک عنوان و اضافه کرد: در محدوده صرفاً دو صدک بالایی یعنی صدک 99 و 100 تغییرات ملموس است که براساس بهروزرسانی جدید 60 هزار خانوار جدید مشمول دریافت یارانه معیشتی شدند و 60 هزار خانوار جدید دیگر نیز به دهک دهم و صدکهای بالایی اضافه شدند و مشمول دریافت یارانه نمیشوند.
وی تعداد افراد هر صدک را تقریباً 290 هزار خانوار دانست و گفت: طبق قانون بودجه 1402 بند (د) تبصره 17 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است هر 6 ماه یک بار دهک درآمدی خانوارها را بهروزرسانی کند و براساس رفتار مالی افراد و شاخصهای مختلف رفاهی تغییرات حاصل میشود.
رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان ضمن تکذیب اخبار منتشرشده در رسانهها و فضای مجازی تأکید کرد: هرگونه شایعه و خبری در زمینه حذف دهکهای هشتم و نهم درآمدی صحت ندارد و خلاف واقعیت است.