واکنش خلجی به شایعه فعالیت انتخاباتی اعضای دولت / توضیح وزیر نفت درباره انفجار خط لوله گاز
هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند کار دشواری است. بسته خبری تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.
توضیح وزیر نفت درباره انفجار خط لوله گاز
به گزارش ایسنا، جواد اوجی در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران با تشریح انفجار خط لوله گاز در استان فارس، گفت: این اقدام واقعا تروریستی در ساعت یک بامداد امروز در شبکه خطوط انتقال گاز سراسری در سه منطقه کشور اتفاق افتاد. با پیشبینی که از مدتها قبل نسبت به اقدامات تروریستی دشمنان کشورمان با توجه به اتفاقات اخیر منطقه و راهپیمایی عظیم 22 بهمن داشتیم این آمادگی را داشتیم که در صورت خرابکاری در خطوط انتقال نفت و گاز کشورمان به سرعت وارد شویم به همین دلیل در آمادگی کامل به سر میبردیم. از ساعات اولیه انفجار در خطوط انتقال گاز همکارانم در شرکت ملی گاز به سرعت آرایش شبکه انتقال را تغییر داده و تیمهای عملیاتی را به مناطق حادثه اعزام شدند و خوشبختانه خساراتهای جانی نداشتیم.
وی ادامه داد: با تلاش همکارانم در شرکت ملی گاز کشور انشاءالله هدف دشمن برای قطعی گاز استانهای بزرگ کشور اتفاق نخواهد افتاد. به جز چند روستای نزدیک به محل انفجار گاز سایر مناطق وصل است. قول میدهیم تا عصر امروز قطعیهای موردی گاز رفع شود. در 22 بهمن سال 1389 نیز با اقدام تروریستی مشابهی روبرو شدیم که البته در آن زمان گاز چهار منطقه به صورت موقت قطع شد اما اجازه ندادیم مشکلی برای مردم به وجود بیاید.
اوجی با اشاره به واگذاری پروژههای نفتی و گازی به شرکتهای داخلی، گفت: رهبری در این زمینه تذکر دادند ما هم اولویت را به شرکتهای توانمند خصوصی داخلی دادهایم و بعد از استفاده حداکثری از توان این شرکتها سراغ نهادهای حاکمیتی میرویم. در قراردادهای اخیر توسعه میادین بالادستی نفت و گاز و پایین دست در حوزه پالایشگاهها و پتروشیمیها نیز عمدتا از شرکتهای بخشی خصوص استفاده کردهایم.
اوجی زمان برگشت خطوط منفجر شده به مدار سراسری را بین 12 تا 15 ساعت اعلام کرد.
***
واکنش کیهان به هکشدن سایت مجلس
کیهان نوشت: «به نظر میرسد با دقت در هدف هکرها و عملیات رسانهای پیرامون آن، بتوان هویت واقعی شبکه پشتپرده این عملیات سایبری و ترور شخصیت موازی آن را بازشناسی کرد. خط لجنمال کردن انتخابات از مسیر بیاعتبار کردن مجلس و دعوت به تحریم انتخابات، ماموریت راهبردی است که سرویسهای جاسوسی مانند سیا و موساد همواره به گروهکهای محارب و گروههای نفاق سپردهاند.
در این مسیر، غالبا بسیاری از عملیاتهای هکری و خرابکاریهای سایبری که از سوی خود سیا و موساد یا عناصر نفوذی مستقیم آنها انجام میشود، از سوی گروههای ورشکستهای مانند سازمان منافقین یا سلطنتطلبان «گردن گرفته میشود» تا مثلا بهانهای برای اهمیت بخشیدن به این گروههای پرت از توجه افکار عمومی ایران داده شود...
مرور اسناد تحریف یا جعلشده نشان میدهد که تیم هک و جعل و تحریف، همه نمایندگان مجلس و از جمله نمایندگان انقلابی از طیفهای مختلف را متهم کرده و بنابراین نمیتواند یک تسویهحساب درونجناحی باشد.
اما نفس این شیطنت، حاکی از پروژه موازی شبکه ضدامنیتی خارجی است که مصمم است نیروهای انقلاب را هم به موازات لکهدار کردن انتخابات، به یکدیگر بدگمان کند و به جان هم بیندازد. به نظر میرسد سرنخ ماجرای هک (و جعل و دستکاری و تحریف اخیر) را بتوان از مسیری که گفته شد، پیگیری کرد و به شبکه پشت این رفتارهای مافیایی رسید.
این نکته هم گفتنی است که با عنایت به متواری شدن برخی نمایندگان پیشین مجلس و همکاران آنها از طیف افراطیون غربگرا، دور از ذهن نیست که بقایای آنها در گوشه و کنار سامانه اداری مجلس، نقش کمکی و مکمل را در ماجرای اخیر ایفا کرده باشند.»
***
اصلاحطلبان تکثر گفتمانی را بپذیرند
الیاس حضرتی، فعال سیاسی اصلاح طلب و از امضاکنندگان بیانیه «روزنهگشایی» در اعتماد نوشت: «اصلاحطلبی طیف وسیعی از جامعه ایرانی را دربر میگیرد. اینگونه نیست که یک فرد، یک حزب یا جریان خاصی در آن مدخلیت تام و تمام داشته باشد و سایرین را از ورود به آن منع کند. اصلاحات در واقع یک طیف فکری است که در درون آن از گذشته تا به امروز گفتمانهای گوناگونی شکل گرفته و برای گسترش گفتمان اصلاحات تلاش کردهاند. لذا اختلافنظرهای اخیر، برای من موضوع حاد و غیرمترقبهای نبوده و نیست. از قدیم هم در اردوگاه اصلاحطلبی در بزنگاههای گوناگون اختلافنظرهای وسیعی وجود داشت...
لازم است، بحثی ذیل عنوان «ضرورت پذیرش تعدد گفتمانی در درون اردوگاه اصلاحطلبان» شکل بگیرد و در خصوص آن بحث و تبادل نظر شود...
بنابراین همه فعالان سیاسی باید خودشان را آماده کنند تا در راستای منافع ملی و ضرورتهای کشور، کنشگری فعالی در رخدادها و مسائل کشور داشته باشند. اتخاذ مواضع خشک و غیرقابل انعطاف، باعث ایجاد رکود در گفتمان اصلاحات شده و ظرفیتهای این جریان را در مسیر اتلاف قرار میدهد. آنچه میتواند اصلاحطلبان را ماندگار کرده و به آنها مانایی بخشد، برخورد منطقی و پذیرش واقعیتهای موجود است.»
حمیدرضا جلایی پور، هم که بیانیه فوق الذکر را امضا کرده در هم میهن نوشت: «در این بیانیه تحلیلی حتی یک بار نام جبهه اصلاحات و اصلاحطلبی نیامده است و صرفاً از مصلحان توسعهگرا دعوتی استدلالمحور شده است که در انتخابات 1402 روزنهگشایی کنند و با مصوبه جبهه اصلاحات که در تهران لیستی به نام جبهه داده نشود، تعارضی ندارد. بااین حال، لیست امضاکنندگان نشان میدهد که وجود این گرایش جدی در میان رهبران و نهادها و بدنه نیروهای اصلاحگرا و مدنی و روشنفکری قابلانکار نیست.
نوعی تکثر راهبردی در جریان اصلاحگرا شایسته به رسمیتشناسی است که ضمن روشن بودن تمایزشان میتوانند ائتلاف و همکاری جبههای هم داشته باشند، همانطور که بخشی از این جریان میتواند از ائتلافی از نیروهای میانه برای شکلگیری اقلیتی باکیفیت و توسعهگرا در مجلس حمایت کند.»
***
دستور رئیسی درباره مدیران پروازی
سیدابراهیم رئیسی در جلسه هیئت دولت در واکنش به گزارش معاون اجرایی درباره گلایههای مردمی نسبت به مدیران پروازی و غیربومی، بر ضرورت تجدیدنظر در انتصاب مدیران غیربومی و پروازی تاکید و به معاونت اجرایی رئیس جمهور ماموریت داد، در راستای این تجدیدنظر، موارد را در دستگاههای مختلف بررسی کرده و برای جایگزینی مدیران بومی با مدیران پروازی تصمیم و اقدام عاجل به عمل آورد، مگر در موارد خاص که امکان جایگزینی وجود نداشته باشد.
به گزارش ایرنا، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت: اعضای هیات وزیران با توجه به سفرهایی که در دهه فجر و راهپیمایی 22 بهمن به شهرستانها و استانهای مختلف داشتند گزارشی از جلسات و نقطه نظرات عموم مردم و یا جلسات با نخبگان و اقشار مختلف را ارائه کردند و اولویتها، گلایهها، گزارشات، پیشنهاداتی که در جلسات مختلف مطرح شده بود از سوی اعضای هیات وزیران ارائه شد و تصمیمگیریهایی در مورد برخی از این گزارشها گرفته شد و رئیس جمهور دستورات مختلفی صادر کردند که انشاءالله به نتیجه خواهد رسید.
وی افزود: مثلاً در زمینه گلایه از «مدیران پروازی» که در استانهای حاشیهای بود، رئیسجمهور دستور داد معاونت اجرایی وی با همکاری دستگاههای مرتبط، بررسی مورد به مورد انجام دهند تا مواردی که ضرورتی ندارد، حتما باید ضرورت اثباتشدهای وجود داشته باشد - استفاده از مدیرانی که در منطقه عملیاتی مستقر نیستند، انجام نشود و درخصوص امثال این موضوع دستورات متعددی در حوزههای مختلف از جلسات و مباحث ارائه شده بود تصمیمگیریهایی صورت گرفت.
***
واکنش خلجی به شایعه فعالیت انتخاباتی اعضای دولت
به گزارش ایسنا، سپهر خلجی رییس شورای اطلاعرسانی دولت در حاشیه جلسه هیات وزیران در جمع خبرنگاران، با تشریح برنامه دولت برای تقویت احزاب گفت: دولت ارتباط خوبی با احزاب دارد که نمونه آن نشست مشترک با گروههای سیاسی رییسجمهور بود.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که از آن پرهیز کردهایم، راهاندازی احزاب دولتساخته است. در ادوار مختلف به ویژه از اوائل دهه 1370 تلاش کردند احزابی را به صورت دولتساخته راهاندازی کنند تا احزاب در بخشهای مختلف قدرت به عنوان حامی دولت وقت، فعالیت کنند. این روند در دولتهای بعدی نیز با اسمهای جدید، استمرار یافت.
خلجی افزود: با وجودی که در این دولت از احزاب حمایت کردهایم اما دولت به سمت تشکیل حزب نرفت چون احزاب دولتساخته را قبول نداریم. این اتفاق، اتفاق کمنظیری است که رییسجمهور چند بار در پشت تریبون رسمی اعلام کرده است. دولت صرفا مجری انتخابات است و هیچ تلاشی برای شکل دادن گروهی که بخواهد برای تداوم کار استفاده، کند انجام نداده است.
رییس شورای اطلاعرسانی دولت با رد فعالیت وزرا و مسوولان دولتی در انتخابات مجلس گفت: تاکید اکید رییسجمهور به اعضای دولت است که این دولت هیچ نماینده و مسوولی در هیچ تشکل سیاسی ندارد. همه باید کمک کنند انتخابات اسفند با شور و اشتیاق برگزار شود.
***
توضیح مرتضوی درباره آغاز اجرای قانون افزایش سن بازنشستگی
به گزارش ایرنا، سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی روز چهارشنبه - 25 بهمن ماه - در حاشیه نشست هیات دولت در مورد افزایش سن بازنشستگی گفت: این طرح مشمول کسانی می شوند که 28 سال سابقه خدمت دارند و افرادی که 29 و 30 سال سابقه خدمت دارند مشمول این طرح نمی شوند.
وی ادامه داد: قانون افزایش سن بازنشستگی در سال 1403 و 1404 اجرایی نمی شود، بلکه در سال 1405 عملیاتی خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد وضعیت اشتغال در کشور نیز اظهار داشت: ملاک عمل در مورد حوزه اشتغال مراجع رسمی هستند.
مرتضوی یادآورشد: بحث اشتغال در کشور به چند روش از جمله سامانه رصد، میزان بیمه های اجباری و اختیاری که از سوی کارفرمایان و خویش فرمایان انجام می شود و آمار مراکز رسمی مرکز آمار ایران، مورد بررسی قرار می گیرد.
وی تصریح کرد: آمار سایر مراجع رسمی کشور نیز موید این است که کاهش نرخ بیکاری و 2 درصدی که اعلام کردیم محقق شده است و نرخ بیکاری برای اولین بار در چهل سال اخیر به کانال هفت درصد رسیده و این موجب خرسندی است.
***
نگاه متفاوت یک فعال اصولگرا به وحدت اصولگرایان
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا درباره وحدت اصولگرایان به خبرآنلاین گفت: «به نظر بنده اصولگرایان در انتخابات مجلس دوازدهم به لیست واحد نخواهند رسید و بهتر هم این است که به لیست واحد نرسند. به این دلایل میگویم اصولگرایان به لیست واحد نخواهند رسید که اولاً اختلاف دیدگاه در میان طیفهای مختلف جریان اصولگرا فراوان است و در ثانی اصولگرایان در قدرت هستند، وقتی هر جناح سیاسی در قدرت حضور داشته باشد امکان تفاهم میان آنها کمتر میشود و بالعکس یعنی اگر جریانی در قدرت نباشد امکان تفاهم میان آنها بیشتر است، در نتیجه بعید به نظر میرسد که اصولگرایان بتوانند به لیست واحد برسند و در نهایت شاهد دو یا سه لیست اصلی اصولگرا در جریان انتخابات خواهیم بود...
نکته دیگر در مورد لیستهای اصولگرایان این است که بهتر است یک لیست ندهند چراکه وقتی طیفهای مختلف یک جناح سیاسی بخواهند همه افراد با دیدگاههای مختلف را در یک لیست جا دهند، همه طیفها مجبور میشوند هزینه سیاسی بپردازند و این هزینههای سیاسی بعداً تبعات زیادی برای خودشان دارد، لذا بهتر است که این هزینه سیاسی را نپردازند...
بنده اساساً یک لیست واحد دادن را یک ارزش نمیدانم، به عبارت دیگر اینکه یک جناح سیاسی یک لیست بدهد نشانه موفقیت آن جناح نیست. گاهی اوقات به دلیل اختلاف دیدگاهها یک لیست دادن ضدارزش میشود، الان در جناح اصولگرا جبهه پایداری، شریان، ائتلافیها و وحدت داریم که بعضاً در مسائل سیاسی اختلاف نظر دارند البته برخی از همین گروهها در مسائل ایدئولوژیک هم اختلاف نظر دارند و شاید به روی خودشان نمیآورند.
لذا اگر این گروهها در داخل یک لیست قرار بگیرند، نشانه وحدت است؟ وحدت امر خوبی است اما وحدت به چه قیمتی امر مهمی است. بنابراین بنده اعتقاد دارم وقتی در جریان سیاسی افراد دور هم جمع میشوند اگر دیدگاههای نزدیک بهم دارند و تنها در مسائل جزئی باید مقداری تنازل پیدا کنند، میتوانند یک لیست بدهند اما به نظر بنده نباید یک لیست را برابر وحدت دانست.»
***
چرا حقوق نمایندگان باید با هک سایت مجلس شفاف شود؟
فرهیختگان درباره هکشدن سرورهای مجلس و افشای حقوق نمایندگان نوشت: «به هر جهت کمتر از 20 روز تا انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده و روشن است که هدف از این حمله و انتشار اسناد مربوط به آن چیزی نیست جز کاهش مشارکت مردم در انتخابات.
اگر بخواهیم دقیقتر به ابعاد موضوع نگاه کنیم، این هکرها نیستند که منجر به چنین اتفاقی میشوند؛ بلکه تصمیمسازانی هستند که چنین حقوقهای نجومی را برای نمایندگان ملت تعیین میکنند. همان ملتی که رقم دریافتی کارگران و کارمندانش چندین برابر کمتر از نمایندگانش در بهارستان است.
افشای چندباره دریافتی نمایندگان مجلس درواقع زخمی بود که مگس منافقین در آستانه انتخابات روی آن نشست. هکرها، خلأهای امنیت سایبری و موارد افشا شده هر کدام باید در جای خود بررسی و تعیین وضعیت شوند.
همواره نقاط تبعیضآمیز فرصتی برای بدخواهان و تهدیدی برای کشوردوستان بوده. تبعیض میان مردم و نمایندگان آنها شکافهای موجود را عمیق و عمیقتر میکند. بنابراین در فاصله باقی مانده تا تعویض اعضای مجلس و در راستای افزایش مشارکت مردم در انتخابات، میتوان فرصت را غنیمت شمرد و با تصمیم های راهبردی، مردم را به صندوقهای رای نزدیکتر کرد.»
***
شانس لیست میانهروها برای پیروزی چقدر است؟
نامه نیوز نوشت: «به گفته علی مطهری، میانهروها افراد عقلگرا و معتدلی هستند که واقعیتگرا بوده و به دنبال شعارگرایی نیستند. آنها در پی اصلاح امورند و خود را در مقابل افراط و تفریط تعریف میکنند. آنها تلاش میکنند که سمت تفریط کردن و بی تفاوتی نباشند و از طرف دیگر در مقابل افراطیگریهایی که در چند سال اخیر مشکلات جدی برای کشور ایجاد کرد میایستند.
نگاهی به تعریف و تمجید علی مطهری از این طیف، مشخص میکند که همه امید اصلاحطلبان رایآوری با این لیست و تشکیلی اقلیتی در مجلس است. بررسی تکاپوی انتخابات اصولگرایان اما نشان میدهد که وضعیت چندان به نفع این اقلیت نیست. در جریان اصولگرایی اگرچه ارائه لیست واحد چندان محتمل نبوده و حرف از چند لیست است اما نیروهای شاخص بیشتری وجود دارند.
از طرف دیگر نگاهی به نظرسنجیها و میل به مشارکت مردم نیز نشان میدهد که در این دوره از انتخابات مثل دوره قبلی شاهد مشارکت حماسهساز نخواهیم بود. حال اگر این را نیز در نظر داشته باشیم که اصلاحطلبان همیشه خود را عامل حماسههای انتخاباتی دانسته و مشارکت کمتر را به نفع رقیب ارزیابی کردهاند؛ میتوان گفت این بار نیز لیست اصلاحطلبان که حالا نامش را میانهروها گذاشتهاند؛ شانس کمتری برای موفقیت دارد.»