دوشنبه 2 مهر 1403

واکنش عضو شورای شهر اردبیل به حذف نام شورا از مصوبه مجلس

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
واکنش عضو شورای شهر اردبیل به حذف نام شورا از مصوبه مجلس

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل به حذف نام شورا از مصوبه مجلس در خصوص اخذ عوارض واکنش نشان داد.

علیرضا پوستی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شورای اسلامی شهر و روستا از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران هستند و تشکیل آنها تا سال 1375 عملا مسکوت مانده بودند، ولی از سال 1375 با تصویب قانون تشکیل شوراها و برگزاری اولین دوره انتخابات شورا، عملا از سال 78 اولین دوره شوراها در کشور تشکیل شد.

وی افزود: قانون شوراها قرار بود مدیریت شهری را از طریق منتخبان مردم در شوراهای شهر و روستا به خود مردم واگذار کند و به تدریج قسمتی از اختیارات دولت را در شهرها و روستاها از طریق شوراها به مردم واگذار نماید و انتظار مردم این بود که به تدریج شوراها بتوانند مدیریت شهری را در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های آب و فاضلاب، برق شهری، راهنمایی و رانندگی و بسیاری از حوزه‌های دیگر که واقعا امکان مدیریت شهری از طریق خود مردم و به واسطه منتخبان مردم فراهم بود به دست گیرند، ولی متاسفانه عملا اینگونه نشد و روز به روز تسری و تصدی دولت، کمتر نشد و بیشتر هم شد.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل خاطرنشان کرد: قانون مالیات بر ارزش افزوده در مجلس دهم تصویب شده و از سوی شورای نگهبان برای انجام اصلاحاتی به مجلس شورای اسلامی عودت داده شده بود و در کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم بررسی شده و طی این اصلاح هر جایی که اسمی از شورای اسلامی شهر برده شده بود، در این مصوبه اسم شورا حذف شده و عملا یک حالت سردرگمی اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: در خصوص مصوبات شورا، تعرفه و عوارضی که تا به حال شورا در شهرهای مختلف مصوباتی داشته، اسم شورا حذف شده و به جای شورا از وزارت کشور و فرمانداری‌ها نام برده شده است و عملا مرجع، نحوه و چارچوب اخذ عوارض را مقرر شده تا وزارت کشور تعیین کند و با این حساب یکی از اختیارات مهم شورا که تصویب عوارض بود و از سوی شهرداری‌ها اخذ می‌شد، با این مصوبه زیر سوال رفت.

پوستی تاکید کرد: از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توجه به اینکه تعدادی از این عزیزان قبلا شهردار و عضو شورا بودند، انتظار داشتیم با دقت بیشتری این موضوع بررسی می‌شد و به این راحتی شورا طی این مصوبه حذف نمی‌شد.

وی اضافه کرد: انتظارداریم که در لایحه درآمد پایدار شهرداری‌ها که این لایحه هم از سوی شورای نگهبان به مجلس عودت داده شده و قرار است دوباره در مجلس مطرح شود، این موضوع حتما اصلاح شود و حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان برقرار گردد، اصولا عوارض با نظر نمایندگان مردم در شورا و بر اساس مقتضیات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و در چارچوبی که از قبل هم توسط وزارت کشور ابلاغ شده بود تعیین می‌شد، ولی اینکه اسم شورا حذف شود و جزئیات این موضوع را هم از اختیارات شورا حذف کنند جای سوال دارد.

عضو شورای اسلامی شهر اردبیل با بیان اینکه در شهرهای مختلف در این خصوص اعتراض صورت گرفته و انتظار داریم شورای اسلامی شهر اردبیل نیز نسبت به این قضیه واکنش نشان دهد. همینطور شورای عالی استان‌ها و مجمع مشورتی روسای شورای مراکز استان نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دهند. امیدواریم نمایندگان مردم در مجلس نیز با نمایندگان پارلمان محلی همراه شده، ابهامات و اشکالات ایجاد شده در قانون را که ناقض مصوبه سال 1375 مجلس تحت عنوان اختیارات شورا است، رفع نمایند.

انتهای پیام