واکنش عضو شورای شهر تهران به سختی کار غسال و غسالهها در سازمان بهشت زهرا (س)
عضو شورای شهر تهران به سختی کار و مشکلات معیشتی غسال و غسالهها در بهشت زهرا (س) واکنش نشان داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ناصر امانی در جلسه امروز شورای شهر تهران گزارشی از بازدید خود از سازمان بهشت زهرا (س) را ارائه کرد.
وی گفت: سازمان بهشت زهرا (س) با جمعیت فوتشده بالغ بر یک و نیم میلیون نفر و 600 هکتار وسعت با ویژگیهای منحصربهفرد که ستاره درخشان این ویژگیها آرامگاه 34 هزار شهید سرافراز دفاع مقدس و دفاع از حرم و مرقد مطهر و نورانی حضرت امام (ره) است، در جنوب تهران قرار دارد.
این عضو شورای شهر تهران گفت: در شرایط کنونی بدون احتساب جانباختگان ناشی از کرونا روزانه به صورت متوسط پذیرای 200 متوفی است که دو سوم آنان در این آرامستان دفن میشوند و بقیه توسط واحد اعزام سازمان به اقصی نقاط کشور منتقل میشوند.
امانی تصریح کرد: در هفته آخر سال گذشته و در شلوغترین ساعات کار سازمان ضمن بازدید از واحدهای ستادی و اجرایی سازمان به همراه مدیرعامل به سراغ برادران و خواهرانی رفتیم که سالهاست وظیفهای دشوار که آسیبزننده جسم و روان است را بر عهده دارند و کار اصلی این سازمان بزرگ را آنان انجام میدهند؛ یعنی سالن عروجیان، غسالخانه آقایان و بانوان و واحدهای اعزام آمبولانسهای درون و برون شهری. در بخش تطهیر برای هر متوفی چهار تطهیرکننده که به صورت سلسله مراتبی عبارتند از سرتطهیرکننده، دو کمککننده یک خلعتبر و یک ناظر شرعی پیشبینی شده است.
وی اضافه کرد: جمع آنان در حال حاضر 162 نفر است که 57 نفر زن و 105 نفر مرد هستند. خستگی روحی و جسمی و حتی آسیبهای شدید بدنی کارکنان زن و مرد سالنهای تطهیر خصوصاً در شرایط بحران کرونا یکی از موضوعات مهم این بخش از سازمان و شهرداری این شهر یک و نیم میلیون نفری است.
به گفته رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر تهران، در حال حاضر اکثر کارکنان این بخش از درد مفصل در ناحیه گردن، شانه، کمر و زانو رنج میبرند که در مورد خانمهای با سن بالای 50 سال و 15 سال سابقه کار مستمر در این بخش نمود بیشتری دارد.
امانی ادامه داد: هر گونه احساس تبعیض و تفاوت در دریافت حقوق و مزایا و کمکهای معیشتی در این شغل آسیبهای روحی و روانی این افراد را مضاعف میکند. 60 نفر از کارکنان بخش تطهیر نیروهای شرکتی هستند که حقوق و مزایای آنان یکدوم کارکنان قراردادی و رسمی سازمان است که این احساس تبعیض و تفاوت هم باید در اسرع وقت برطرف شود.
وی اضافه کرد: سقف سنی و سنوات خدمتی برای کارکنان بخش تطهیر یکی دیگر از راههای آرامبخش و ایجاد تعادل است. افراد با سن بالای 50 سال و با سابقه کار 15 سال با توجه به سخت و زیانآور بودن این شغل باید با هماهنگی وزارت کار برای خانمها و 20 سال سابقه برای آقایان امکان بازنشسته شدن را داشته باشند.
این عضو شورای شهر تهران افزود: یکی از درخواست های اصلی و عمومی کارکنان این بخش حل مشکل مسکن آنان است که متأسفانه اکثر آنها از شهرهای حومه تهران هستند و آن گونه که بیان میکردند کارکنان مشابه آنان در شهرهای اطراف تهران مشکل مسکنشان به صورت رایگان توسط شهرداری حل شده ولی این عزیزان همچنان مستاجر و خانه به دوش هستند.
امانی تصریح کرد: بازدید مدیران و مقامات کشوری و مدیریت شهری از بخش تطهیر اقدامی پسندیده و درخور تقدیر است اما این کارکنان انتظار دارند خروجی این دیدارها بخشی از مشکلاتشان را حل کند. رئیس جمهور برای اولین بار در ایام کرونا با حضور در سالن تطهیر با کارکنان مرد و زن این بخش دیدار و دلجویی کردند اما قولی که در پایان دیدارشان به آنان دادند تا کنون اجرایی و عملیاتی نشده و ظاهراً مدیران شهری نیز پیگیر قول ریاست محترم جمهور نشدهاند.
وی گفت: اعزام آمبولانسهای درون شهری و برون شهری است که مسائل آنان با هم متفاوت است و مشکلات اصلی به بخش برون شهری تعلق دارد که یکسوم متوفیان را از تهران به شهرهای مختلف کشور حمل میکنند.
این عضو شورای شهر تهران افزود: 125 خودروی ال 90 و وانت مزدا که خود مالک هم هستند به صورت پیمایش کیلومتر هزینه آنان پرداخت میشود. هر چند از خردادماه سال گذشته با افزایش 25 درصدی به کیلومتری 2350 تومان افزایش پیدا کرده و مدیرعامل جدید هم کمک جدیدی به این افراد کرده اما همچنان با توجه به بالا رفتن هزینههای نگهداری خودرو و سهمیه کم سوخت رانندگان از شرایط کاریشان رضایت ندارند.
امانی اضافه کرد: ماهیانه 600 هزار تومان یارانه سوخت پاسخگوی مصرف سوخت این خودروها بهویژه برای استانهای دوری چون سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیست که بعضاً ناچارند از سوختهایی غیر از شبکه توزیع رسمی و با قیمتهای گزاف خریداری کنند.
وی ادامه داد: عدم تایید خودروهای مورد استفاده برای حمل متوفیان هم توسط پلیس راهور ناجا و توقیف آنان و جریمههای متعدد یکی دیگر از مشکلات این رانندگان است که سازمان بهشت زهرا (س) باید با تعامل و هماهنگی و اخذ مجوز این مشکل را حل کند.
این عضو شورای شهر تهران افزود: پرداخت هزینه طرح ترافیک و تملک آمبولانس توسط سازمان یکی دیگر از مطالبات این افراد است. بیش از صد نفر از کارکنان بخشهای اداری و ستادی سازمان با عضویت کارگری اشتغال دارند که ضروری است نسبت به تطبیق شاغل با شغل آنان اقدام شود.
به گزارش تسنیم، در جریان جلسه امروز شورای شهر تهران بررسی طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و در ادامه و پس از اظهارات برخی از اعضای شورای شهر تهران این طرح با 16 رای به تصویب رسید.
همچنین در جریان امروز شورای شهر تهران، بررسی طرح الزام شهرداری تهران به انجام مطالعات طرح ساماندهی و توسعه فرهنگی میدان آزادی در دستور کار اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت و نرگس معدنیپور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گزارشی از این طرح ارائه کرد و در ادامه نیز حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، امین توکلیزاده معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و همچنین مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در ارتباط با این طرح مطالب خود را مطرح کردند و در ادامه با پیشنهاد احمد صادقی این طرح به اتفاق آرا به تصویب رسید.
همچنین در جریان جلسه امروز بررسی استفساریه شهردار تهران در خصوص مصوبه «دستورالعمل چگونگی ارائه خدمات و تسهیلات به سالمندان - نظام یکپارچه بلیت الکترونیک حمل و نقل عمومی شهر تهران» با ارائه گزارش از سوی میثم مظفر عضو شورای شهر تهران مطرح شد که در ادامه با صحبتهای سید مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اتفاق آرا به تصویب رسید.
سروری: چمران قصد نامزد شدن در این دوره شورای شهر را نداشت / به اصرار دلسوزان وارد عرصه شد