پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

وداع جانسوز با سردار اسکندری در منزل شهید + فیلم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وداع جانسوز با سردار اسکندری در منزل شهید + فیلم

شیراز - ایرنا - پیکر پاک سردار شهید حاج عبدالله اسکندری که به «سردار بی‌سر» در میان مدافعان حرم اهل بیت (ع) شناخته می‌شود، روز جمعه 14 مردادماه 1401 پس از افزون بر هشت سال صبر و انتظار خانواده اش به منزل شهید آمد و همسر، فرزندان و اهالی شیراز با این سردار والامقام وداع کردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، از خردادماه 1393 که در جریان مبارزه مدافعان حرم در محور حلب سوریه با گروه های تکفیری تروریستی داعش، سردار حاج عبدالله اسکندری به شهادت رسید و این گروه تکفیری در اقدامی رذیلانه در ادامه نمایش جنایت های تروریستی خود، سر از تن این شهید جدا کرد و در کلیپی به نمایش گذاشت. فرزند این سردار شهید در خاطره‌ای نقل کرده است که پس از شهادت پدر، صحبت‌هایی مطرح بود که با مبادله برخی اسرای تکفیری‌ها یا پرداخت هزینه‌ای، بتوانیم پیکر پدر را بازپس بگیریم. اما ما به مادرمان گفتیم مادر جان به کسانی که می‌خواهند پیکر پدر را باز گردانند، بگویید ما راضی نیستیم که یک ریال از بیت المال صرف این گروه خبیث شود. حتی یک اسیر هم نباید آزاد شود. پدر رفته بود تا آن‌ها را به درک واصل کند. ما برای آنچه در راه خدا داده‌ایم توقعی نداریم و حاضر نیستیم که در ازای پیکر پدرمان ریالی از بیت المال هزینه شود؛ زیرا هر اقدامی، کمک به آنها محسوب می‌شود.

این گونه بود که چهاردهم مردادماه 1401 همزمان با هفتمین روز محرم ماه شهادت سید و سرور شهیدان امام حسین (ع)، صبر و انتظار خانواده شهید اسکندری برای میزبانی پیکر این سردار سرافراز در منزلش به پایان رسید. شماری از بستگان، همسایگان و اهالی شیراز سومین حرم اهل بیت در ایران اسلامی نیز با حضور در منزل شهید به ابراز همدردی با همسر و فرزندان این سردار سرافراز اسلام پرداختند.

مردم شیراز شامگاه پنجشنبه همزمان با شب هفتم ماه محرم پس از هشت سال انتظار، میزبان پیکر پاک شهید مدافع حرم سردار عبدالله اسکندری بودند و در میان حزن و اندوه از پیکر این شهید بزرگوار استقبال کردند. پیکر شهید حاج عبدالله اسکندری شامگاه پنجشنبه از فرودگاه بین‌المللی شهید دستغیب شیراز با استقبال پرشور و کم نظیر مردم شیراز وارد این شهر شد تا پس از آیین های وداع، بر روی دستان مردم ولایت مدار این شهر تشییع شود.

دعای پرفیض ندبه در حضور پیکر پاک شهید اسکندری در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس فارس در شیراز

روز جمعه برنامه‌های مختلفی برای وداع با شهید اسکندری در نقاط مختلف شهر شیراز و استان فارس در حال برگزاری است. نخستین آیین، برگزاری دعای پرفیش ندبه با حضور پیکر پاک این شهید در مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان فارس در شیراز در فضای معنوی خاصی برگزار شد.

پیکر این شهید والامقام قرار است پس از برگزاری آیین های وداع در محافل مختلف در شهرستان های شیراز، مرودشت، لامرد و کوار، ساعت 9 صبح دوشنبه هفدهم مردادماه همزمان با عاشورای حسینی، در شیراز از میدان شهدا تا حرم احمد بن موسی شاهچراغ (ع) تشییع شود و پس از عزاداری و اقامه نماز ظهر عاشورا تا میدان شاهزاده قاسم مشایعت و از آنجا به سمت دارالرحمه انتقال یابد و در محل یادمان فعلی گلزار شهدا دفن شود.

نگاهی به زندگی سردار اسکندری این سردار سرافراز که متولد سال 1337 در محله قصردشت شیراز بود، در سال 1358 به پاسداران انقلاب اسلامی در سپاه پیوست و در طول هشت سال دفاع مقدس به طور مستمر در جبهه‌های حق علیه باطل در قالب تک‌تیرانداز، نیروی اطلاعات عملیات، تیربارچی و بعدها در سمت‌های فرماندهی حضور داشت. این شهید والامقام در عملیات خیبر بعنوان فرمانده سپاه لار، در عملیات بدر بعنوان جانشین یکی از گردان‌های تیپ الهادی، در عملیات والفجر 8 بعنوان جانشین ستاد تیپ الهادی و در سلسله عملیات‌های کربلای 1، کربلای 3، کربلای 4، کربلای 5 و کربلای 8 بعنوان رئیس ستاد تیپ الهادی مشغول به خدمت بود. شهید اسکندری همچنین در عملیات بیت‌المقدس 4 نیز فرماندهی تیپ مهندسی را بر عهده داشت و پس از جنگ نیز در مناصب دیگری چون فرماندهی مهندسی رزمی 46 امام هادی (ع)، فرماندهی مهندسی رزمی قرارگاه مدینه منوره نیروی زمینی سپاه، فرماندهی مهندسی تیپ 42 قدر و فرماندهی مهندسی رزمی جبهه مقاومت را در سوریه بر عهده داشت. این شهید بزرگوار همچنین از سال‌های پایانی دهه هشتاد تا ابتدای دهه 90 مدیریت بنیاد شهید استان فارس را بر عهده داشت تا آنکه پس از شدت یافتن فتنه تروریست‌های تکفیری در سوریه دوباره لباس رزم به تن کرد و در جبهه‌های مقاومت در سوریه حضور یافت، حضوری که در نهایت منجر به شهادت این سردار سرافراز سپاه اسلام در خردادماه سال 1393 در حلب سوریه شد. به فاصله چند روز پس از شهادت این سردار عالیقدر، تصاویری توسط گروهک‌های تروریستی و تکفیری در سوریه منتشر شد که حاکی از جدا کردن سر شهید از بدن به دست یکی از فرماندهان گروهک اجناد الشام و جسارت به سر این شهید بزرگوار بود و پس از آن بود که شهید حاج عبدالله اسکندری به سردار بی‌سر شهرت یافت.

در بهمن ماه سال 1393 مقبره نمادینی برای شهید مدافع حرم سردار بی‌سر حاج عبدالله اسکندری در گلزار مطهر شهدای دارالرحمه شیراز و در کنار مقبره شهید عباس دوران ساخته شد که در سال 1396 با حضور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده وقت نیروی قدس سپاه رونمایی شد.

برچسب‌ها

وداع جانسوز با سردار اسکندری در منزل شهید + فیلم 2
وداع جانسوز با سردار اسکندری در منزل شهید + فیلم 3
وداع جانسوز با سردار اسکندری در منزل شهید + فیلم 4