دوشنبه 5 آذر 1403

ورود اتوبوس‌های جدید به تهران در هفته دولت / تحول بزرگ در ناوگان حمل و نقل عمومی تا پایان سال

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
ورود اتوبوس‌های جدید به تهران در هفته دولت / تحول بزرگ در ناوگان حمل و نقل عمومی تا پایان سال

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری تهران است که در 25 فروردین 1335 به موجب قانون تأسیس شرکت اتوبوسرانی عمومی تأسیس شد. طی این 65 سال، اتوبوسرانی پایتخت با فراز و نشیب‌های مختلفی همراه بوده و حالا مدیران شهری معتقدند سال گذشته و امسال به دلیل شرایط کرونا، وضعیت اقتصادی و تحریم سخت‌ترین سال برای اتوبوسرانی پایتخت...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه یکی از شرکت‌های زیر مجموعه شهرداری تهران است که در 25 فروردین 1335 به موجب قانون تأسیس شرکت اتوبوسرانی عمومی تأسیس شد. طی این 65 سال، اتوبوسرانی پایتخت با فراز و نشیب‌های مختلفی همراه بوده و حالا مدیران شهری معتقدند سال گذشته و امسال به دلیل شرایط کرونا، وضعیت اقتصادی و تحریم سخت‌ترین سال برای اتوبوسرانی پایتخت بوده است. تیغ کرونا بر روی گلوی اتوبوسرانی قرار گرفت و کاهش آمار مسافران از یک طرف و فرسودگی از طرف دیگر نفس اتوبوسرانی پایتخت را به شماره انداخت. مدیران شهری می‌گویند وضعیت اتوبوسرانی نامساعد است، این بخش نیاز به احیا دارد و با اقدامات شهری به تنهایی نمی‌توان از پس حال زار اتوبوسرانی بر آمد و کمک‌های دولتی امری ضروری است. با آغاز فعالیت مدیریت شهری جدید، اما وضعیت رو بهبودی رفته و ابتدای فعالیت 110 دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران افزوده شده است. دولت و شهرداری هم در تعامل با یکدیگر گام‌هایی در این زمینه برداشته‌اند و قرار است طی توافق با دولت تا آخر سال تعداد زیادی اتوبوس در قبال تهاتر نفت برای تهران اختصاص یابد. علیرضا زاکانی شهردار تهران امسال از افزایش 150 درصدی ظرفیت اتوبوسرانی در سال جاری خبر داد و گفت: با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته است، امکانات حوزه حمل و نقل عمومی برای مردم به حد قابل قبول خواهد رسید. وی گفت: در بخش اتوبوسرانی 1400 دستگاه اتوبوس از مدار خارج شده را بازسازی خواهیم کرد که از این تعداد 400 دستگاه دو کابین و 1000 دستگاه تک کابین است. شهردار تهران اعلام کرد: تا پایان سال، 3350 اتوبوس به مجموع اتوبوس‌های پایتخت افزوده می‌شود و همچنین 12 ایستگاه جدید مترو هم افتتاح خواهد شد.

ورود اتوبوس‌های جدید به تهران در هفته دولت

درباره سرانجام خرید اتوبوس‌های جدید برای پایتخت به سراغ مجتبی شفیعی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران رفتیم. وی در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: بخشی از تامین و خرید اتوبوس‌های جدید به قرارداد وزارت کشور باز می‌گردد که قرار است در هفته دولت چندین بخش از ورود اتوبوس‌های جدید را برای تهران داشته باشیم و در بخش‌های بعدی برای سایر کشور‌ها نیز در نظر گرفته شود. وی افزود: پس از این موضوع ماهانه 200 اتوبوس جدید برای شهر‌های مختلف از جمله تهران خواهیم داشت.

اورهال 1400 اتوبوس در تهران / آمادگی حمل و نقل عمومی برای بازگشایی مدارس

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران خاطرنشان کرد: اورهال 1400 اتوبوس در تهران نیز کلید خورده و برنامه ریزی‌های جامعی در نظر گرفته شده که تا قبل از بازگشایی مدارس ناوگان حمل و نقل عمومی به ویژه اتوبوسرانی تقویت شود. وی بیان داشت: در حال حاضر فشار بر روی ناوگان حمل و نقل عمومی بسیار زیاد است، تراکم جمعیت، طولانی سرفاصله حرکت اتوبوس‌ها و فرسودگی ناوگان دست به دست هم داده و ما درصددیم با برنامه‌ریزی‌ها وضعیت را هر چه بهتر بهبودی بخشیم و ان‌شاءالله با اقدامات انجام شده از نظر تأمین اتوبوس به کفایت می‌رسیم.

باید 10 تا 11 هزار اتوبوس داشته باشیم / در حال حاضر تعداد اتوبوس‌های فعال در تهران 2 هزار دستگاه است

بهرام نکاحی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم درباره وضعیت اتوبوس‌ها و نیاز تهران در این زمینه به خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر تعداد اتوبوس‌های فعال در تهران بیش از 2 هزار دستگاه است و متأسفانه طی سال‌های اخیر بی‌مهری‌های زیادی به این بخش از حمل و نقل عمومی شده چرا که حداقل 7500 دستگاه اتوبوس برای تهران نیاز داریم و باید برای تامین عقب ماندگی در این بخش برنامه‌ریزی کنیم. البته این تعداد اتوبوس هم کافی نیست و برای رسیدن به سهم 25 درصدی اتوبوسرانی در جابجایی مسافر باید 10 تا 11 هزار اتوبوس داشته باشیم.

وی افزود: در بودجه سال 1401 برای نوسازی و بازسازی اتوبوس‌ها اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است. بزودی در حوزه تأمین و اورهال اتوبوس‌ها شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. در سال‌های گذشته حدود 3 هزار دستگاه از 5 هزار دستگاه اتوبوس موجود در تهران به علل مختلف از جمله رسیدن به سن فرسودگی و همچنین انقضای مخازن گاز از چرخه خدمات رسانی خارج شده اند. نکاحی بیان داشت: یک تحول جدی در ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران خواهیم داشت و بزودی اتفاقات خوبی در این حوزه رقم می‌خورد.

دستگاه‌های متولی حمل‌ونقل، به مدیریت شهری کمک کنند

در همین رابطه، به تازگی استاندار تهران در گفت‌وگویی با تأکید بر توسعه حمل‌ونقل عمومی برای رفع بخشی از مشکل آلودگی هوا و ترافیک تهران، اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقدامات جدی در حوزه نوسازی و توسعه حمل‌ونقل عمومی در پایتخت انجام نشده که باید این اقدامات در سال جاری، عملیاتی شود. منصوری با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه حمل و نقل عمومی، افزود: اینکه شهرداری تهران متولی اصلی پایتخت است، شکی نیست؛ اما در کلان‌شهر تهران با جمعیت حدود 10 میلیون نفر باید همه دستگاه‌های متولی از جمله دولت و مجلس کمک کنند. استاندار تهران با بیان این‌که، حدود نیمی از ناوگان حمل و نقل عمومی در پایتخت فرسوده است و این مساله برای شهر و شهروندان آزار دهنده شده، تأکید کرد: شهرداری تهران برنامه دارد، امسال جهش مناسبی در خصوص توسعه حمل و نقل عمومی به ویژه نوسازی ناوگان اتوبوس و تاکسیرانی انجام دهد که دولت نیز تلاش می‌کند در این راستا کنار مدیریت شهری پایتخت باشد.

ایجاد تحول در حوزه حمل‌ونقل تا پایان سال 1401

علیرضا زاکانی شهردار تهران مدتی پیش با اشاره به این که کشور در آستانه یک تغییر و تحول بزرگ قرار گرفته و امروز نیازمند الگوسازی برای شکل گیری تمدن نوین اسلامی هستیم، افزود: تمام تلاش دشمن این است که از شکل گیری و ارائه الگویی مبتنی بر آرمان‌ها جلوگیری کند؛ بنابراین توجه به ابعاد انقلاب و ضرورت‌های تحول در کشور ضروری و کمک به ساختن الگو امری حیاتی و واجب است. آنچه مسلم است اینکه مشکلات شهروندان و زیرساخت‌های نیمه جان حمل‌ونقل تهران در دوره جدید مدیریت شهری شناسایی شده و می‌توان به ایجاد تحول در حوزه حمل‌ونقل تا پایان سال 1401 امیدوار بود.

منبع: خبرگزاری فارس
ورود اتوبوس‌های جدید به تهران در هفته دولت / تحول بزرگ در ناوگان حمل و نقل عمومی تا پایان سال 2
ورود اتوبوس‌های جدید به تهران در هفته دولت / تحول بزرگ در ناوگان حمل و نقل عمومی تا پایان سال 3