وزیر بهداشت: مدیران وزارت بهداشت نباید در بخش خصوصی فعالیت کنند
وزیر بهداشت با بیان اینکه تعارض منافع مورد توجه است، گفت: هر مدیری که منصوب میشود میثاقنامهای امضا میکند که در آن ذکر شده است در بخش خصوصی فعالیتی نداشته باشد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست با اعضای سازمان بازرسی کل کشور که در محل این وزارتخانه برگزار شد، با بیان اینکه ما فکر میکنیم همه یک هدف داشته و به دنبال پیشگیری از تخلفات و ارتقای امور هستیم، اظهار داشت: هیچ دوگانگی در این خصوص وجود ندارد؛ کار یک مدیر در ابتدا برنامهریزی، اجرا و سپس نظارت است، در واقع سازمان بازرسی در بحث نظارت به وزارت بهداشت کمک میکند.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه من تجربه 13 ساله در حوزه نظارت دارم، اظهار کرد: مسئولیت واحد نظارت ارزیابی در حوزه آموزشی و گسترش را داشتم. امروز نظارت یک علم است؛ هدف نظارت ارتقای کیفیت بوده و با بازرسی متفاوت است؛ در واقع بازرسی مربوط به یک قرن گذشته و به معنای مچ گرفتن است اما هدف نظارت، ارتقای کیفیت است.
عیناللهی با بیان اینکه اولین روش ارزیابی، خودارزیابی است که در اسلام هم به خودارزیابی افراد تاکید شده است، مهمترین مساله در این حوزه را عدم آشنایی افراد با قوانین دانست.
وی با اشاره به اینکه اکنون شرایط بسیار سختی را در وزارت بهداشت و دانشگاهها داریم، توضیح داد: کمبود نیرو، منابع و گاهی اوقات هم نقض قوانین سبب میشوند انتظاراتی که از ما دارند را نتوانیم محقق کنیم و مجبوریم با کمبودهای موجود، کارها را انجام دهیم.
وزیر بهداشت در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای ما حوزه بهداشت است، به موضوع اعتباربخشی اشاره کرد و گفت: براساس تصمیمات در صورتی که صلاحیت وجود نداشته باشد اعتبار به آن مرکز تعلق نخواهد گرفت. تعارض منافع هم حتما مورد توجه است و اکنون هر مدیری که منصوب میشود میثاقنامهای امضا میکند که در آن ذکر شده است در بخش خصوصی فعالیتی نداشته باشد.
عیناللهی در خصوص تخلفات و قصور در جامعه پزشکی عنوان کرد: قصور در این حوزه را معمولا پزشکی قانونی و مراجع قانونی پیگیری میکنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم، اعتماد مردم به جامعه پزشکی سلب شود، اظهار کرد: پرستاران و پزشکان بسیاری در سلامت و با وجدان کاری خدمات ارائه میکنند؛ در موضوع کرونا بیش از 200 شهید سلامت تقدیم کردیم.
وزیر بهداشت همچنین به واردات واکسن کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: این حجم از واردات به لطف خداوند محقق شد و علت موفقیت وزارتخانه هم این بود که از مردم کمک گرفت؛ اگر با امکاناتی که خودمان در اختیار داشتیم به تنهایی در این مسیر گام برمیداشتیم بیش از یک سال زمان لازم بود. تا امروز 81 میلیون دز واکسن تزریق شده است و این آمار نشان داد در هر کاری که از مردم استفاده شده و آنها وارد صحنه شوند موفق خواهیم بود.
یکسوم جمعیت در 20 سال آینده سالمند میشوند
عین اللهی در ارتباط با موضوع جمعیت در کشور، گفت: تقریبا یکسوم جمعیت ایران در سال 1420 سالمند میشوند و این درحالی است که اکنون 12 درصد جمعیت ما سالمند هستند؛ متاسفانه وزارت بهداشت یکی از عوامل موثر در کاهش جمعیت بوده است که مقام معظم رهبری هم چندبار فرمودند که این اتفاق افتاده است؛ این موضوعی است که عوامل خارجی در تحقق آن موفق عمل کردهاند علیرغم آنکه در هشت سال دفاع مقدس نتوانستند هدف خود را عملیاتی کنند؛ اگر آمار را مشاهده کنید افراد تحصیلکرده و ثروتمند جمعیت کمتری دارند و این موضوع نشاندهنده این است که تنها بحث اقتصادی مطرح نیست. ما اعتقاد داریم که اگر در این حوزه اقدامات لازم را انجام ندهیم به انقلاب صدمه وارد کرده ایم که غیرقابل جبران خواهد بود.
وی در ادامه به طب سنتی هم اشاره و بیان کرد: ما در سال 64 طب سنتی را با مرحوم دکتر اصفهانی از علمای طب سنتی آغاز کردیم، اکنون 8 دانشکده طب سنتی داریم؛ تدریس این رشته را در وهله نخست در مقطع کارشناسی ارشد و سپس دکترا آغاز کردیم. مشکل ما در این رشته این است که مستندات قوی نداریم به این دلیل که رضاشاه طب سنتی را به کل از بین برد و طب سنتی ما به کشورهای دیگر همچون هند رفت؛ اکنون در بیمارستان همدرد هند تنها از طب سنتی ما استفاده میکنند. طب سنتی ما از سال 84 درحال جمع آوری و تدوین است که درنظر داریم انشاءالله در دروس آموزش پزشکی عمومی و پرستاری هم گردآوری شوند.
وزیر بهداشت ادامه داد: اکنون دو نوع طب سنتی علمی و مستند و شارلاتانیزم داریم که کتاب آتش میزنند. فشاری که علیه ما وجود دارد مربوط به همان قشر است. حسنی که طب سنتی برای ما دارد این است که ارز بری ندارد.
عیناللهی با اشاره به سفرهای استانی خود در این مدت با اشاره به وضعیت و مشکلات مناطق محروم گفت: نمیدانم با این منابع موجود تا چه اندازه میتوان این مشکلات را رفع کنیم اما ما همه تلاش خود را جهت خدمت رسانی به مردم به کار خواهیم گرفت.
وزیر بهداشت در پایان ضمن تشکر از حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، نسبت به ادامه این جلسات در راستای پیشگیری از تخلفات ابراز امیدواری کرد.
"تعارض منافع" آفت گریبانگیر نظام سلامت / رئیس سازمان غذا و دارو باید از میان چه کسانی انتخاب شود؟ سود حاصل از ارز دولتی دارو در جیب مافیا و دلالان!/ "اتلاف منابع ارزی" نتیجه عدم نظارت وزارت بهداشت بر زنجیره توزیع دارو وزیر بهداشت: هزینه درمان هر بیمار کرونایی 40 میلیون تومان است / پرداخت از جیب مردم به 43 درصد رسید