یک‌شنبه 30 دی 1403

وضعیت جدید بازارها در 28 شهریور | فنر قیمت دلار رها می شود؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
وضعیت جدید بازارها در 28 شهریور | فنر قیمت دلار رها می شود؟

بر اساس تحلیل‌ها، بازار ارز همچنان در وضعیت فشردگی قیمتی به سر می‌برد و احتمال وقوع نوسانات شدیدتر در آینده نزدیک وجود دارد. باید منتظر ماند و دید که اسکناس آمریکایی در نهایت چه مسیری را انتخاب خواهد کرد.

بازار ارز در روز سه‌شنبه از بازار طلا و سکه جدا شد و به آرامی و با نوسانات کم ادامه یافت. فعالان بازار بر این باورند که حجم معاملات پایین است و اتاق‌های مبادلات در سکوت به سر می‌برند؛ وضعیتی که منجر به توقف نمودارها و قفل شدن قیمت‌ها شده است. بررسی‌های خبرنگار از تحلیلگران نشان می‌دهد که بازار ارز در وضعیت آرامش قبل از طوفان قرار دارد و سکون فعلی قیمت‌ها در نهایت به تحرکات شدید منجر خواهد شد. به نظر تحلیلگران، بازار ارز همچنان در حالت فشردگی قیمتی قرار دارد و انتظار می‌رود که حرکات بزرگ‌تری در آینده نزدیک رخ دهد.

با این حال، معامله گران در روز گذشته شاهد عقب نشینی شاخص‌های دلار و یورو بودند و قیمت دلار از مرز 60 هزار تومان پایین آمد و در محدوده 59 تا 60 هزار تومان نوسان داد. یورو هم در محدوده 65 هزار و 500 تا 66 هزار و 800 تومان قرار گرفت. کارشناسان بر این باورند که کاهش نوسان دلار و یورو و محدود شدن دامنه تغییرات آن‌ها به حدود هزار تا هزار و 500 تومان نشان‌دهنده کاهش ریسک‌های موجود در بازار است؛ روندی که در پی آن قیمت دلار هرات روز گذشته در کف کانال 59 هزار تومان قرار گرفت و با گپ مثبت 60 تومانی در 59 هزار و 200 تومان آغاز به کار کرد و در همین محدوده بسته شد.

به گزارش اقتصادنیوز، تحلیلگران معتقدند دلار هرات در روزهای آینده نوسانات محدودی خواهد داشت و اگر قیمت اونس طلا روز چهارشنبه کاهشی شود، احتمال شکل گیری رابطه معکوس دلار هرات و طلا وجود دارد. گروهی دیگر از تحلیلگران هم پیش‌بینی می‌کنند افزایش اصلی قیمت دلار هرات از اوایل مهر و پس از بازگشت رئیس‌جمهور از نیویورک شروع خواهد شد.

با این همه، شاهد تکرار نوسانات دلار هرات برای دلار تهران روز سه‌شنبه بودیم و این اسکناس روز گذشته در 59 هزار و 200 تومان آغاز به کار کرد و به 59 هزار و 450 تومان رسید. در مقابل بازار رسمی شاهد افزایش قیمت‌ها بود و دلار نیمایی (حواله دلار) برای اولین بار وارد کانال 46 هزار تومان شد و یورو مبادله‌ای نیز با 277 تومان افزایش در 55 هزار و 25 تومان معامله شد. درهم امارات هم با گپ مثبت 20 تومانی در 16 هزار و 220 تومان آغاز به کار کرد و در طی معاملات روزانه به 16 هزار و 270 تومان رسید. این افزایش قیمت درهم موجب بازگشت قیمت دلار هرات به کانال 59 هزار تومان شد. حباب دلاری درهم نیز با کاهش به 250 تومان رسید که نشان‌دهنده تأثیرات مثبت بر قیمت دلار در بازار بود.

بررسی خبرنگار از معاملات رسمی در مرکز مبادله نشان می‌دهد نرخ ارز در این بازار به آرامی در حال افزایش است. در روز گذشته، قیمت دلار مبادله با 39 تومان افزایش به 49 هزار و 475 تومان رسید. اگرچه این رشد اندک به نظر می‌رسد، اما نشان‌دهنده روند پیوسته و کم‌شیب افزایش نرخ ارز از ابتدای سال تاکنون است. این روند به کاهش شکاف بین دلار آزاد و رسمی کمک کرده است و تفاوت قیمت بین این دو ارز به 20.36 درصد رسیده است. همچنین در بازار ارز دیجیتال شاهد افزایش قیمت بیت کوین تا 60 هزار و 755 دلار بودیم و قیمت تتر نیز در نیمه دوم کانال 59 هزار تومان قرار گرفت و همچنان بالاتر از قیمت دلار معامله شد؛ تغییر روندی که به عقیده فعالان بازار ارز دیجیتال ناشی از حادثه انفجار عصر روز گذشته در لبنان بود.

معامله گران فنی معتقدند وجود ریسک‌های سیاسی همچنان می‌تواند نوسانات شدید در نرخ ارز ایجاد کند، اما با توجه به «روند مثبت فروش نفت» و «افزایش ذخایر ارزی بانک مرکزی» به نظر می‌رسد توانایی کنترل شرایط وجود دارد و در صورت عدم بروز اتفاقات منفی، بازار ارز می‌تواند به ثبات نسبی خود ادامه دهد.

به عقیده این گروه دلار هرات دو سطح کلیدی 58 هزار و 870 تومان و 58 هزار و 500 تومان را در معاملات امروز پیش روی خود دارد که این سطوح می‌توانند به عنوان نقاط مهم نوسان خرید عمل کنند.

وضعیت جدید بازارها در 28 شهریور | فنر قیمت دلار رها می شود؟ 2