سه‌شنبه 4 دی 1403

پایان دوراهی بورس؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
پایان دوراهی بورس؟

دنیای اقتصاد: بورس تهران در آخرین هفته پاییز چه سمت وسویی به خود خواهد گرفت؟ اظهارات کارشناسان بازار سرمایه نشان می‌دهد وضعیت تالار سهام به گونه‌ای است که انتظار برای رشد بیشتر قیمت‌ها وجود دارد. این سناریو در صورتی محقق خواهد شد که ریسک عوامل سیاسی محدود شود.

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بازار سهام در هفته‌ای که گذشت بعد از متعادل شدن ریسک‌های سیاسی ابتدای هفته از سقف تاریخی خود عبور کرد. ارزش معاملات خرد در هفته جاری به حدود دوازده همت رسید و تعداد کدهای فعال بیش از 4 برابر شد.

از سوی دیگر، میانگین خرید کدهای حقیقی بیش از سرانه فروش شده است که حاکی از ورود سرمایه‌های خرد به بازار است. در همین رابطه علی خوش‌طینت، کارشناس بازار سرمایه در مورد وضعیت بورس در هفته آینده به خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد گفت: بورس به کمک چند عامل مهم در هفته گذشته مانند حمایت وزیر اقتصاد و افزایش نرخ دلار نیما، توانست به رشد خود ادامه دهد. انتظار می‌رود هفته آینده در صورت نبود اخبار منفی و ریسک‌های سیستماتیک، بازار در روندی متعادل و مثبت حرکت کند؛ به طوری که می توان گفت در صورت تثبیت شاخص کل بالای سقف تاریخی خود، انتظار می‌رود ورود پول و افزایش ارزش معاملات صورت بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت توجه به ارزش دلاری بازار سرمایه، افزود: باید در نظر داشت که سقف اسمی محقق شده کنونی، اگر با اردیبهشت 1402 مقایسه شود از نظر دلاری 30 درصد پایین‌تر قرار دارد؛ پیش‌بینی می‌شود که بازار بر اساس تحلیل بنیادی و در صورت عدم انتشار اخبار منفی یا عدم رخداد‌های برون‌مرزی به سمت جبران ارزش دلاری هم خواهد رفت، تعدیل گزارش شرکت ها به واسطه نرخ ارز توافقی، حاشیه سود شرکت‌ها را افزایش داده و شکاف 30 درصدی پر خواهد شد؛ بنابراین بازار می‌تواند کسری 30 درصدی دلاری خود را جبران کند، مشروط بر این که ریسک سیستماتیک یا غیرسیستماتیک به بازار تحمیل نشود.

خوش‌طینت افزایش تمایل به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و افزایش صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی را عامل کاهش رفتارهای هیجانی دانست و این مهم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: صندوق‌های اهرمی با جذب نقدینگی خرد حقیقی به اندازه 2 تا 3 همت، در کنار حمایت‌های متولیان اقتصادی و نگاه مثبت بلندمدت به بازار سرمایه برای تولید و تامین مالی بنگاه‌ها، نوید جبران ارزش دلاری جامانده بازار سرمایه را می‌دهد.